Посібники для Початкового товариства та проведення спільних заходів
Квітень: Ісус Христос—мій Спаситель і Викупитель


Квітень

Ісус Христос—мій Спаситель і Викупитель

Заспівайте якусь пісню, на ваш вибір, зі Збірника дитячих пісень

“Ми віримо, що завдяки спокуті Христа все людство може бути спасенним через послушність законам і обрядам євангелії” (Уложення віри 1:3).

Доповнюйте ідеї, надані тут, своїми власними. Складіть план того, як ви подасте це вчення дітям, і допоможіть їм зрозуміти його та застосовувати у своєму житті. Запитайте себе: “Що робитимуть діти, щоб засвоїти вчення, і як я можу допомогти їм відчути Духа?”

Тиждень 1: Ісус Христос був обраний стати нашим Спасителем.

Ознайомте з ученням: Напишіть на дошці: “Ісус Христос був стати нашим Спасителем”. Розкидайте по кімнаті літери о, б, р, а, н, и та й. Нехай діти складуть літери, щоб вийшло речення. Попросіть їх прочитати Мойсей 4:2, щоб себе перевірити. Прочитайте речення на дошці разом.

Допоможіть зрозуміти вчення: Підготуйте три паперові смужки і напишіть на кожній одне з таких запитань щодо пісні “Я жив на небесах” (Ліягона, квітень 1999):

  1. Хто, до того, як ми прийшли на землю, представив для нас на небесах план?

  2. Хто сказав: “Батьку, пошли Мене, і слава буде Твоя”?

  3. Що подолав Ісус, слідуючи за планом Батька?

Нехай діти заспівають перший куплет пісні і встануть, коли співатимуть відповідь на перше запитання. Тоді обговоріть, про що іще вони дізналися з цього куплету. Після обговорення, за бажанням, можна знову заспівати цей куплет. Повторюйте вправу вже з іншими куплетами та запитаннями.

Тиждень 2: Ісус Христос є для мене досконалим прикладом.

Ознайомте з ученням: Попросіть дітей повторити за вами кілька простих рухів, зокрема: поплескати в долоні, підняти руки вгору або помарширувати на місці. Попросіть дітей назвати дещо з того, чого вони навчилися завдяки слідуванню прикладу іншої людини (наприклад, як застеляти ліжко або грати у гру). Напишіть на дошці: “Ісус Христос є для мене досконалим прикладом”. Свідчіть, що Христос був єдиною особою, яка жила на землі і подала нам досконалий приклад для наслідування. Нехай діти прочитають це речення разом.

Допоможіть застосувати вчення: Виставте кілька ілюстрацій, які свідчать про Ісусову любов і служіння людям. Напишіть на дошці: “Ісус любив кожного” та “Ісус служив людям”. Під цими фразами намалюйте серце і руку. Скажіть дітям, що ми повинні наслідувати приклад Ісуса, виявляючи любов і служачи людям. Дайте кожній дитині аркуш паперу і попросіть намалювати серце або обвести свою руку. Тоді попросіть їх написати або намалювати, як саме вони можуть наслідувати приклад Ісуса. Нехай діти поділяться своїми ідеями з Початковим товариством і поставлять свої аркуші поруч з ілюстраціями про Ісуса. Заспівайте “На Господа схожим бути” (ЗДП, сс. 40–41).

Зображення
Chalkboard with line drawings of a heart and a hand.

Тиждень 3: Завдяки Спокуті Христа все людство може бути спасенним.

Ознайомте з ученням: Поділіть дітей на групи і дайте кожній групі по одній фразі з третього уложення віри. Нехай кожна група, в правильній послідовності, встане і повторить свою фразу. Тоді попросіть усе Початкове товариство встати і повторити цілком дане уложення віри.

Допоможіть зрозуміти вчення: Свідчіть, що частиною спокути Ісуса Христа є наше спасіння від гріха. Покажіть дітям прозорий стакан з водою і поясніть, що це являє собою особу, вільну від гріха. Додайте у воду трохи харчового барвника. Зверніть увагу на те, як харчовий барвник забарвлює воду, і вона вже не є чистою. Поясніть, що коли ми грішимо, ми стаємо нечистими, як ця вода. Тоді додайте кілька крапель рідкого відбілювача, щоб вода знову стала прозорою. Поясніть, що коли ми каємося, Спокута очищує нас від гріха і ми отримуємо прощення. Покажіть ілюстрацію, що зображує Христа в Гефсиманії. Нехай діти розкажуть, що вони знають про цю картину. Свідчіть про любов Ісуса Христа до нас і Його готовність сплатити ціну за наші гріхи.

Зображення
Blue ink spreading in a jar of water.

Допоможіть застосувати вчення: За допомогою деяких навчальних методів, представлених у цій брошурі, навчайте дітей про покаяння, що містить в собі відчуття жалю, прохання про прощення, відшкодування провини і не повторення поганого (див. Початкове товариство 3, сс. 46–49).

Тиждень 4: Ісус Христос воскрес, і я воскресну теж.

Допоможіть зрозуміти вчення: За допомогою ілюстрацій коротко розкажіть історію про смерть Ісуса (див. Матвій 27:33–60; Марк 15:22–46; Лука 23:33–53; Іван 19:17–42). Попросіть дітей подумати над тим, що відчували сім’я та друзі Ісуса, коли Він помер. Попросіть заздалегідь кількох дітей (або дорослих) прийти до Початкового товариства підготовленими поділитися історією про одного зі свідків Христового воскресіння, зокрема: про Марію Магдалину (див. Іван 20:11–18), Петра та Івана (див. Іван 20:2–10), учнів (див. Іван 20:19–22; Лука 24:33–53), Фому (див. Іван 20:24–29), а також Нефійців (див. 3 Нефій 11:8–17). Дайте їм таблички з іменами, щоб знати, чиї історії вони розказують.

Зображення
Christ hanging on a cross at Calvary. Two thieves, also hanging on crosses are at the left and right of Christ. Numerous observers, including Mary, the mother of Christ, Mary Magdalene, other mourners and Roman soldiers are gathered around the crosses. Thunder clouds are gathering in the sky.
Зображення
The body of the crucified Christ being wrapped in white burial cloth (presumably by Joseph of Arimathaea and Nicodemus) in preparation for entombment. Several men and women are gathered around the crucified body. They are mourning the Crucifixion.
Зображення
The scripture from John 20:15-16 is depicted where the resurrected Christ asks Mary Magdalene "Why weepest thou?"
Зображення
The resurrected Jesus Christ appearing to the Apostles in an upper room. Christ has His hands outstretched as He shows the prints of the nails in His hands to the Apostles. The Apostles are gathered around Christ and look at Him in wonder.
Зображення
Christ in white robes stands at the top of stone steps and is surrounded by people worshipping Him. Mountains, trees and partially crumbled buildings are visible in the background. Depiction of Christ as a resurrected being appearing to the Nephites. (3 Nephi 11:10)

“Часто принципи євангелії легше зрозуміти, якщо їх пов’язувати з історіями з Писань” (ННПВ, с. 55).

Зображення
2016 Outline for Sharing Time/Children's Sacrament Meeting Program

Нефій

Роздрукувати