Посібники для Початкового товариства та проведення спільних заходів
Грудень: Писання вчать мене про народження Спасителя і Друге пришестя


Грудень

Писання вчать мене про народження Спасителя і Друге пришестя

“Бо прийде Син Людський у славі Свого Отця з анголами Своїми, і тоді “віддасть кожному згідно з ділами його” (Матвій 16:27).

Доповнюйте ідеї, надані тут, своїми власними. Складіть план того, як ви подасте це вчення дітям, і допоможіть їм зрозуміти його та застосовувати у своєму житті. Запитайте себе: “Що робитимуть діти, щоб засвоїти вчення, і як я можу допомогти їм відчути Духа?”

Тиждень 1: Пророки пророкували про народження Ісуса Христа.

Допоможіть зрозуміти вчення: Розділіть дітей на п’ять груп. Дайте кожній групі один з таких уривків і деякий реквізит або простий костюм, щоб представити відповідного пророка: Ісая 7:14; 9:6 (Ісая); 1 Нефій 11:14–21 (Нефій); Мосія 3:5, 8 (цар Веніямин); Алма 7:9–10 (Алма); Геламан 14:2–6 (Самуїл). Запропонуйте кожній групі прочитати й обговорити, що сказав цей пророк про народження Христа. Нехай одна дитина з кожної групи представить пророка за допомогою реквізиту або костюму і скаже іншим дітям, якого пророка вона представляє, а також прочитає або розкаже, що цей пророк сказав про народження Ісуса. Заспівайте “Живіть, як Син” (ЗДП, сс. 20–21).

Тиждень 2: Ісус Христос народився.

Допоможіть зрозуміти вчення: Проспівайте разом перший куплет “Різдвяної пісні” (ЗДП, сс. 32–33). Розділіть дітей на чотири групи і призначте кожній групі один із залишених куплетів (2–5). Попросіть дітей зробити малюнки до свого куплету. Проспівайте всю пісню, і нехай діти піднімають свої малюнки, коли доходить черга до їхнього куплету.

Зображення
Nativity Drawing
Зображення
Nativity Drawing
Зображення
Nativity drawing
Зображення
Nativity Drawing

Тиждень 3: Одного дня Ісус Христос повернеться на землю.

Ознайомте з ученням: Напишіть кожну із вказаних далі фраз на невеличких смужках із написом: Бо, прийде, Син Людський , у славі, Свого Отця. (Смужки з написом доступні на сайті: sharingtime.lds.org). Розмістіть смужки з написом на дошці у хаотичному порядку та запропонуйте дітям допомогти вам скласти їх правильно. (Ви можете зробити кілька наборів стрічок із написами і дозволити дітям працювати разом у групах). Коли діти виклали фразу в правильному порядку, попросіть їх перевірити свою відповідь, прочитавши Матвій 16:27.

Допоможіть зрозуміти вчення: Попросіть чотирьох дітей вийти на середину кімнати і тримати ілюстрації Самуїла Ламанійця; народження Ісуса; Ісуса, який навчає; та Другого пришестя. Обговоріть кожну ілюстрацію з дітьми. Попросіть дітей, які тримають ілюстрації, стати в довільному порядку. Запропонуйте Початковому товариству підказати дітям, куди треба стати, щоб ілюстрації були в хронологічному порядку.

Зображення
Primary children standing in a row. They are participating in sharing time by holding pictures.

Використання ілюстрацій або інших наочних матеріалів допомагає дітям пов’язати у своєму розумі принцип або вчення з певним образом, що покращує їхню здатність розуміти і пам’ятати те, чого вони навчилися.

Ілюстрації доступні на сайті: sharingtime.lds.org

Допоможіть застосувати вчення: Проведіть лінію по центру дошки. На дошці зверху напишіть “Одного дня Ісус Христос повернеться на землю”. На одній половині дошки напишіть вказані далі запитання. На іншій половині напишіть посилання на Писання в довільному порядку.

Попросіть дітей працювати зі своїм учителем, підбираючи відповіді до запитань. Обговоріть відповіді разом. (Див. також Стійкі у вірі [2004], сс. 42–44). Запитайте дітей, як вони можуть підготуватися до Другого пришестя.

Тиждень 4: Щоб підготуватися до Другого пришестя, я буду наслідувати Ісуса Христа.

Допоможіть зрозуміти вчення: Скажіть дітям, що Ісус часто навчав притчами, використовуючи знайомі предмети і ситуації, щоб донести духовні істини. Стисло розкажіть історію про десять дів (див. Матвій 25:1–13; див. також “Притча про десять дів”, Ліягона, бер. 2009, сс. 20–21). Поясніть, що ця притча порівнює Друге пришестя Ісуса Христа з весіллям. Запропонуйте кільком дітям інсценувати цю притчу. Запитайте дітей, які грають роль мудрих дів, які почуття викликає у них знання, що вони підготовлені, й обговоріть важливість підготовки до майбутнього приходу Спасителя.

Допоможіть застосувати вчення: Намалюйте на дошці каганець. Обговоріть, як наслідування Ісуса Христа шляхом щоденних добрих вчинків схоже на доливання оливи у наші каганці. Нехай діти назвуть кілька способів наслідування Ісуса Христа, зокрема, служіння іншим, сплата десятини та молитва. Поясніть, що є справи, які вони повинні робити самостійно; інші люди не можуть зробити цього за них. Дайте кожній дитині папірець, вирізаний у формі великої краплі олії. Попросіть їх (або їхніх учителів) написати на цих папірцях: “Щоб підготуватися до Другого пришестя, я буду наслідувати Ісуса Христа, роблячи ”. Попросіть дітей дописати речення або зробити малюнок того, як саме вони можуть підготуватися до Другого пришестя. Запропонуйте дітям взяти ці “крапельки” додому й поділитися зі своїми сім’ями тим, про що вони дізналися.

Зображення
Oil lamp template
Зображення
2016 Outline for Sharing Time/Children's Sacrament Meeting Program

Зображення каганця і краплі доступні на сайті: sharingtime.lds.org

Щоб підготуватися до Другого пришестя, я буду наслідувати Ісуса Христа, роблячи

Роздрукувати