Посібники для Початкового товариства та проведення спільних заходів
Січень: Писання—це Слово Боже


Січень

Писання—це Слово Боже

Пісня: “Я серцем слухаю Його”

(с. 28 даних настанов)

“Бенкетуйте словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити” (2 Нефій 32:3).

Доповнюйте ідеї, надані тут, своїми власними. Складіть план того, як ви подасте це вчення дітям, і допоможіть їм зрозуміти його та застосовувати у своєму житті. Запитайте себе: “Що робитимуть діти, щоб засвоїти вчення, і як я можу допомогти їм відчути Духа?”

Тиждень 1: Писання—це Слово Боже.

Ознайомте з ученням: Принесіть на заняття Початкового товариства різні книги (зокрема книгу рецептів, збірник оповідань і шкільний підручник) та попросіть кількох дітей показати Початковому товариству ці книги, а також Писання. Запросіть дітей обговорити, що спільного між цими книгами і чим вони відрізняються, включаючи їхніх авторів. Підкресліть, що Писання унікальні тим, що вони написані Божими пророками і є словом Бога.

Допоможіть зрозуміти вчення: Скажіть дітям, що є чотири книги Писань, які ми використовуємо в Церкві: Біблія, Книга Мормона, Учення і Завіти та Дорогоцінна Перлина. Скажіть, що ми називаємо їх “Головними трудами”. Розкажіть дітям про кожну книгу. Наведіть кілька оповідань або вчень із кожної книги. Пограйте у гру “Угадай-но” (див. ННПВ, с. 167), використовуючи назви Головних трудів і ілюстрації до оповідань або вчень, які знаходяться в кожній із книг.

Допоможіть застосувати вчення: Запросіть кількох дітей поділитися їхнім улюбленим уривком або оповіданням з Писань. Попросіть їх поділитися тим, що вони дізналися завдяки читанню Писань. Свідчіть про істинність Писань.

Тиждень 2: Нам слід бенкетувати словами Христа.

Допоможіть зрозуміти і застосувати вчення: Поясніть, що Господь використовує дієслова, щоб описати те, як ми повинні вивчати Писання. Розвішайте по класу у вигляді плакатів такі слова і фрази: бенкетувати (див. 2 Нефій 32:3); зберігати, як скарб (див. УЗ 84:85); вивчати старанно (див. Мосія 1:7); міцно триматися (див. 1 Нефій 15:24). Скористайтеся творчим підходом, щоб представити і пояснити дітям ці поняття. Наприклад, ви можете попросити дітей продемонструвати різницю між звичайним обідом і бенкетом, а тоді обговорити, як це стосується вивчення Писань. Також ви можете запитати дітей, чому вони мають “міцно триматися” за батьківську руку на людному ринку. Після цього поясніть, як вони можуть “міцно триматися” за Писання і чому це так само важливо, як і триматися міцно за батьківську руку.

Допоможіть застосувати вчення: Спонукайте дітей і вчителів набути звичку регулярного вивчення Писань. Розкажіть, що кожного тижня діти, які читали або слухали читання Писань, матимуть змогу писати своє ім’я на паперовій смужці й додавати її до паперового ланцюжка. Скажіть їм, що так само, як зростає ланцюг, зростатиме їхнє знання Писань. Ланцюг можна зберігати в “скриньці скарбів” (цю скриньку можна також використати під час попередньої вправи, пояснюючи, що означає “зберігати, як скарб”). Заохочуйте дітей розповісти своїм сім’ям про їхню мету у вивченні Писань.

Зображення
2016 Outline for Sharing Time/Children's Sacrament Meeting Program

Цей ланцюжок може стати наочним нагадуванням процесу зростання завдяки читанню Писань.

Назар

Аня

Ваня

Андрій

Тиждень 3: Слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити.

Допоможіть зрозуміти вчення: Зав’яжіть дитині очі. Нехай інша дитина тримає зображення Ісуса Христа будь-де в кімнаті Початкового товариства. Нехай дитина із зав’язаними очима спробує знайти зображення без сторонньої допомоги. Повторіть вправу, але цього разу попросіть двох дітей тримати палицю, мотузку або стрічку, яка представлятиме залізний жезл, що простягається від “засліпленої” дитини до зображення Христа. Нехай дитина йде до зображення, тримаючись за мотузку. Запитайте: “Чим тримання за мотузку схоже на читання Писань?” (Див. 1 Нефій 15:23–25). Вивчіть із дітьми приспів гімну “Залізний жезл” (Гімни, с. 168). Поділіться кількома прикладами з власного життя, коли Писання навчали вас, що ви маєте робити. Поясніть, як слідування вченням з Писань допомогло вам наблизитися до Спасителя.

Зображення
A blindfolded boy following a string towards a girl holding a picture of Jesus.

Предмети на уроках допомагають дітям зрозуміти духовні поняття у простий і знайомий спосіб (див. ННПВ, с. 165).

Тиждень 4: Я можу знати, що Писання істинні.

Допоможіть зрозуміти вчення: Принесіть один або кілька предметів, які діти можуть розпізнати за допомогою деяких із своїх п’яти відчуттів. Наприклад, ви можете принести якийсь фрукт чи квітку, або зіграти мелодію. Дайте кільком дітям можливість побачити, понюхати, доторкнутись, спробувати на смак або почути те, що ви принесли. (Краще робити цю вправу в маленьких групах, щоб кожна дитина могла взяти участь). Продемонструйте, що ми також можемо бачити, торкатися, нюхати і чути Писання, але щоб здобути свідчення про їхню істинність, нам слід отримати підтвердження від Духа. Попросіть дітей виконати пісню “Коли Святе Письмо читаю” (ЗДП, с. 66). Попросіть їх уважно слухати слова пісні, щоб дізнатися про три дії, які допоможуть нам запросити Духа свідчити про істинність Писань. Попросіть дітей зобразити рухами слова читати, міркувати і молитися. Повторіть пісню, замінюючи ці слова рухами.

Допоможіть застосувати вчення: Покажіть зображення Моронія і прочитайте Мороній 10:4–5. Запропонуйте кільком дітям поділитися своїми почуттями щодо цього уривку з Писань. Вони також можуть поділитися тим, до чого вони вдавалися, аби читати Писання вдома. (Попросіть про це кількох дітей заздалегідь, щоб вони мали достатньо часу на підготовку). Заохотьте дітей поділитися своїми свідченнями про істинність Писань вдома з батьками.

Роздрукувати