Посібники для Початкового товариства та проведення спільних заходів
Червень: Завдяки основним принципам та обрядам євангелії я знову зможу жити з Богом


Червень

Завдяки основним принципам та обрядам євангелії я знову зможу жити з Богом

“Ми віримо, що основними принципами і обрядами євангелії є: перше— віра в Господа Ісуса Христа; друге—покаяння; третє—хрищення зануренням для відпущення гріхів; четверте—рукопокладання для надання дару Святого Духа” (Уложення віри 1:4).

Доповнюйте ідеї, надані тут, своїми власними. Складіть план того, як ви подасте це вчення дітям, і допоможіть їм зрозуміти його та застосовувати у своєму житті. Запитайте себе: “Що робитимуть діти, щоб засвоїти вчення, і як я можу допомогти їм відчути Духа?”

Тиждень 1: Віра в Ісуса Христа допомагає нам любити Його, довіряти Йому і виконувати Його заповіді.

Ознайомте з ученням і допоможіть його зрозуміти: Напишіть на дошці: “Віра в Ісуса Христа допомагає нам любити Його, довіряти Йому і виконувати Його заповіді”. Покажіть дітям кілька насінин. Запитайте: “Чим можуть стати ці насінини?”, “Звідки ви знаєте, що ці насінини проростуть?”, “Що ми повинні робити, аби змусити їх рости?” Поясніть, що наша віра в Ісуса Христа, як насінина, може зростати, якщо ми живимо її. Обговоріть, як саме ми можемо допомогти нашій вірі зростати, і поясніть, як це сприятиме нашій здатності любити Ісуса Христа, довіряти Йому і дотримуватися Його заповідей. Заспівайте пісню “Віра” (ЗДП, сс. 50–51). Під час співу першого куплету робіть відповідні прості рухи руками.

Зображення
Frontal head and shoulders portrait of Jesus Christ. Christ is depicted wearing a pale red robe with a white and blue shawl over one shoulder. Light emanates from the face.

Ілюстрація доступна на sharingtime.lds.org

Тиждень 2: Покаяння приносить прощення.

Ознайомте з ученням: Запропонуйте дітям відкрити свої примірники Писань і прочитати Учення і Завіти 58:42–43. Попросіть їх визначити, що відбувається, коли ми каємося в наших гріхах. (Запропонуйте дітям, по можливості, позначити ці вірші у своїх Писаннях). Коротко розкажіть дітям про Еноша (див. Енош 1:1–4) і попросіть дитину прочитати Енош 1:5–8. Свідчіть, що завдяки Спокуті Христа нас може бути прощено за наші гріхи.

Допоможіть зрозуміти вчення: Поясніть, що люди, які покаялися і чиї гріхи були прощені, мають бажання служити Богу. Поділіть дітей на три групи і дайте кожній групі одну з таких ілюстрацій, а також посилання на Писання: Алма христить у водах Мормона (Мосія 17:2–4; 18:1–17); Йона (Йона 1–3); Анті-Нефій-Легії ховають у землю свої мечі (Алма 23:4–18; 24:6–19). Поясніть, що ці історії розповідають про людей, які покаялися у своїх гріхах і служили Господу. Попросіть кожну групу продивитися посилання, підготуватися і показати рольову гру про те, як ці люди покаялися і служили Господу (навчаючи євангелії, служачи на місії та відмовляючись воювати).

Тиждень 3: Коли я приймаю хрищення, я укладаю завіт з Богом.

Допоможіть зрозуміти вчення: Попросіть дитину вийти на середину кімнати і простягнути руки вперед. Тепер дайте їй по книжці у кожну руку. Прочитайте Мосія 18:7–11. Поясніть, що один із завітів, які ми укладаємо при хрищенні, є “нести тягарі один одного, так щоб вони були легшими”. Запитайте дитину, яка тримає книги, чи не втомилися в неї руки. Нехай двоє інших дітей підтримають її руки. Обговоріть тягарі, які можуть бути в дітей, зокрема: коли їх дражнять, вони хворіють, почуваються самотніми або мають проблеми з навчанням. Запитайте дітей, як вони можуть допомогти полегшити тягарі одне одного.

Зображення
Three children, two boys and a girl, participating in Primary sharing time. They are standing together holding books in front of them.

Залучення дітей до наочних демонстрацій приверне їхню увагу і підготує їх до навчання. Наприклад, у цьому заході наведено, як діти демонструють поняття нести тягарі одне одного.

Допоможіть застосувати вчення: Скажіть дітям, що хрищення—це ворота, які ведуть до стежки у вічне життя (див. 2 Нефій 31:17). В одному кінці кімнати розмістіть зображення дитини, яка буде христитися. В іншому кінці кімнати поставте зображення Спасителя і поясніть, що в цій вправі дане зображення являє собою вічне життя. Скажіть дітям, що якщо ми дотримуємося своїх завітів хрищення, то йдемо стежкою до вічного життя. Стисло повторіть ці завіти (пам’ятати Ісуса Христа, дотримуватися заповідей і допомагати людям). Роздайте всім дітям аркуші паперу із зображенням щита ВП. Нехай діти напишуть на своїх аркушах заповідь, яка допоможе їм пам’ятати свої завіти хрищення (вони можуть зробити малюнок, присвячений вибраній заповіді). Запропонуйте одній дитині покласти свій аркуш на підлогу між двома зображеннями. По можливості допоможіть дітям знайти цю заповідь у їхніх Писаннях і прочитайте її разом. Продовжуйте, доки діти не зроблять стежку між двома зображеннями.

Зображення
Line drawing of CTR logo - Outline Version

Логотип доступний на sharingtime.lds.org

Тиждень 4: Святий Дух мене втішає і скеровує.

Допоможіть зрозуміти вчення: Поділіть дітей на групи і дайте кожній групі маленький аркуш паперу з такими уривками з Писань:

  • “Істинно, істинно Я кажу тобі, Я вділю тобі від Свого Духа, Який просвітить твій розум, Який сповнить твою душу ” (УЗ 11:13).

  • “Якщо ви ввійдете цим шляхом [хрищення], і отримаєте Святого Духа, це вам усе, що вам слід робити” (2 Нефій 32:5).

  • “Утішитель же, Дух Святий, … вас усього, і … вам усе, що Я вам говорив” (Іван 14:26).

  • “Поклади довіру свою на Того Духа, Який веде чинити —так, чинити справедливо, ходити покірно, ; і це є Мій Дух” (УЗ 11:12).

  • “І силою Святого Духа ви можете про все” (Мороній 10:5).

Попросіть дітей прочитати уривки з Писань і заповнити пропуски. Тоді нехай вони обговорять, основуючись на прочитаних уривках, як Святий Дух може нам допомогти. Запропонуйте їм поділитися досвідом, коли їм допоміг Святий Дух.

Допоможіть застосувати вчення: Скажіть дітям, що Святий Дух допомагає нам багатьма способами. Заспівайте “Святий Дух” (ЗДП, с. 56). Попросіть дітей піднімати руку, коли вони співають про те, як Святий Дух може їм допомагати. Зупиніть виконання пісні й обговоріть, що вони дізналися про Святого Духа. Продовжуйте співати й обговорювати. Розкажіть про випадок, коли Святий Дух втішив або скерував вас.

Роздатковий матеріал доступний на sharingtime.lds.org

Роздрукувати