Самозабезпечення
Мій фундамент: Станьте єдиними і служіть разом


“9: Мій фундамент: Станьте єдиними і служіть разом”, Знаходити силу в Господі: Емоційна витривалість (2020)

“9: Мій фундамент: Станьте єдиними і служіть разом”, Знаходити силу в Господі: Емоційна витривалість

Мій фундамент: Станьте єдиними і служіть разом—максимальний час: 20 хвилин

Обміркуйте:

Як втрата себе у служінні іншим дійсно рятує мене?

Подивіться:

In the Lord’s Way” (У Господній спосіб), доступне на https://churchofjesuschrist.org/study/video/self-reliance-videos. (Немає відео? Прочитайте друковану версію “In the Lord’s Way (У Господній спосіб)”).

“In the Lord’s Way (У Господній спосіб)”

Якщо у вас немає можливості переглянути відео, прочитайте цю друковану версію.

Зображення
Генрі Б. Айрінг

Президент Генрі Б. Айрінг:

Принципи, на яких заснована Церковна програма благополуччя,—це принципи не для якогось часу чи якогось місця. Вони—для всіх часів і для всіх місць. …

Спосіб, у який це має бути зроблено, ясний. Ті, у кого є більше за інших, мають смирити себе і допомогти тим, хто в нужді. Ті, хто має надлишок, повинні добровільно жертвувати частиною свого комфорту, часу, навичок і ресурсів, щоб полегшити страждання нужденних. І ця допомога має бути надана у спосіб, який збільшує здатність того, хто одержує, попіклуватися про себе, а потім попіклуватися і про інших. Якщо робити це у такий, Господній спосіб, може статися щось дивовижне. Той, хто дає, і той, хто одержує, отримують благословення.

(Адаптовано з виступу Президента Айрінга на освяченні Центру Служби благополуччя в Шугерхаусі, штат Юта, червень 2011, ChurchofJesusChrist.org)

Президент Дітер Ф. Ухтдорф:

Брати і сестри, за завітом ми всі маємо обов’язок бути чутливими до потреб інших і служити, як це робив Спаситель, підтримуючи, благословляючи й підносячи тих, хто нас оточує.

Часто відповіді на наші молитви приходять не тоді, коли ми на колінах, а коли ми на ногах, служачи Господу й оточуючим. Безкорисливі прояви служіння й посвячення облагороджують наш дух, усувають скалки з наших духовних очей і відкривають небесні отвори. Стаючи відповіддю на чиюсь молитву, ми часто знаходимо відповідь на свою власну.

(“Очікування на дорозі до Дамаска”, Ліягона, трав. 2011, с. 76)

Обговоріть:

Як служіння іншим може відкрити “небесні отвори” у вашому житті?

Прочитайте:

Дехто думає, що заслуговує мати те, що інші вже мають, і це може викликати почуття невдоволення. Інші думають, що мають право на те, що не заробили. Ці дві пастки засліплюють людей і не дають їм побачити важливу істину: усе належить Богові. Невдоволення і відчуття, що ви маєте на щось право, можна подолати, зосередившись на потребах інших людей.

Прочитайте:

Далі наведені уривки з Писань і висловлювання Президента Хінклі, пов’язані з цією темою:

“Коли ви служите вашим ближнім, то ви тільки служите вашому Богові” (Мосія 2:17).

“І от, заради … збереження прощення ваших гріхів день у день, … я б хотів, щоб ви передали від вашого майна бідним, кожна людина згідно з тим, що вона має, тобто нагодувати голодних, одягти роздягнених, відвідати хворих і надати їм допомогу, духовну і матеріальну, згідно з їхніми потребами” (Мосія 4:26).

“Коли ви обʼєднані, ваша сила не має меж. Ви зможете здійснити все, що забажаєте” (Гордон Б. Хінклі, “Ваше найвеличніше завдання як матерів”, Ліягона, січ. 2001, с. 97).

Прочитайте:

Далі наведені висловлювання церковних провідників:

“Мета мирської і духовної самозабезпеченості—це поставити себе на вищу основу, щоб ми могли піднімати нужденних.” (Роберт Д. Хейлз, “Спам’ятатися: причастя, храм і жертва заради служіння”, Ліягона, трав. 2012, с. 36).

“Коли ми працюємо разом у спільній роботі, … то можемо досягти будь-чого. Тому що таким чином ми усуваємо слабкість однієї людини, яка працювала б самотужки, і замінюємо це силою багатьох людей, які служать разом” (Thomas S. Monson, “Church Leaders Speak Out on Gospel Values”, Ensign, May 1999, 118).

Візьміть зобов’язання:

Я буду діяти за складеним мною планом, щоб комусь послужити.

Роздрукувати