Інститут
Урок 9 Матеріал для вчителя: Віра в Ісуса Христа


“Урок 9 Матеріал для вчителя: Віра в Ісуса Христа”, Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя (2021)

“Урок 9 Матеріал для вчителя”, Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя

Урок 9 Матеріал для вчителя

Віра в Ісуса Христа

Учення Христа допомагає нам змінитися, стати схожими на нашого Спасителя й отримати всі благословення, які Він зробив для нас доступними через Свою Спокуту. На цьому уроці студенти обговорять перший елемент Господнього вчення—віру в Ісуса Христа. У них буде можливість визначити, якими є благословення від віри, і пояснити, як розвивати віру в Ісуса Христа. Студенти також визначать, що вони можуть зробити, щоб зміцнити свою віру в Господа.

Рекомендації для навчання

Алма навчає зорамійців, як зміцнити їхню віру в Ісуса Христа.

Ви можете розпочати урок, показавши початковий абзац у підготовчому матеріалі і попросити когось зі студентів прочитати його вголос. Ви могли б свідчити про те, що віра, покаяння, хрищення, дар Святого Духа і здатність витерпіти до кінця можуть дати можливість Ісусу Христу дійсно змінити нас на більш святих і щасливих людей. Під час цього обговорення у класі попросіть студентів подумати, як вони можуть зміцнювати свою віру в Ісуса Христа та Його силу змінювати, зцілювати їх і допомагати їм.

Запропонуйте комусь зі студентів, хто виявить бажання, розказати, як би він чи вона пояснили, що таке віра і чому віра в Ісуса Христа є такою важливою.

Покажіть і прочитайте разом опис наведеної далі ситуації:

Ваша подружка по коледжу, Вікторія, виросла у християнській сім’ї. Вона ніколи не сумнівалася у божественності Ісуса Христа, аж поки один з викладачів не посіяв у ній сумнів стосовно реальності Його чудес, Спокути і Воскресіння. Почуте від нього збентежило Вікторію. Оскільки їй відомо, що ви—релігійні люди і вірите в Ісуса Христа, вона запитує, звідки ви знаєте, що Ісус дійсно є Сином Бога і Спасителем світу. Вона також запитує, як їй набути більшої віри в Нього.

  • Як би ви відповіли на запитання Вікторії?

Коли студенти відповідатимуть, ви можете використати вказані далі уривки з Писань і запитання, щоб допомогти поглибити це обговорення, зважаючи на потреби ваших студентів.

Покращення нашого навчання і вивчення

Спостерігайте, вислуховуйте і розпізнавайте. Не існує двох абсолютно однакових студентів або класів. Спостерігаючи за своїми студентами і вислуховуючи їх, прагніть розпізнати їхні духовні інтереси та потреби. Ставте запитання, які є своєчасними й актуальними для них та вимагають праведних дій. Запитання, які є в цьому уроці, можуть підказати, направити й надихнути вас під час проведення обговорень у класі. Деякі з найбільш ґрунтовних запитань можуть бути ті, що прийдуть вам на думку, коли ви навчаєте. Однак також памʼятайте, що від вас не очікується, що ви поставите всі ці запитання. Студенти також можуть ставити змістовні запитання, які вказують на їхнє глибоке розуміння євангельських істин.

Якщо потрібно, нагадайте студентам, що Алма так навчав групу зубожілих зорамійців: якщо ми діємо з вірою у слово Бога, це може допомогти нам зміцнити свою віру. Ви можете запропонувати студентам проглянути Алма 32:21, 27–30, 41–43 і знайти принципи, розуміння яких може допомогти Вікторії. Коли студенти будуть називати принципи, яких навчав Алма, ви можете поставити деякі з вказаних далі запитань:

  • Як би ви могли пояснити Алмине визначення віри так, щоб його могла зрозуміти навіть дитина? (Див. Алма 32:21).

  • Відповідно до Aлма 32:27–30, як виявлення віри може вести до збільшення віри? (Студенти можуть назвати принцип, подібний до такого: Якщо ми виявляємо віру й діємо за словом Бога, ми будемо отримувати духовне підтвердження і наша віра зміцнюватиметься. Цей чи подібний принцип, сформульований студентами, ви можете написати на дошці). Коли ви застосовували цей принцип і відчували, що ваша віра зміцнюється? Яку пораду ви могли б дати людині, яка занепала духом тому, що хоч вона й діяла з вірою, усе ж відчуває, що ще не отримала плодів віри? (Може бути корисним проглянути висловлювання президента Дітера Ф. Ухтдорфа в частині 1 підготовчого матеріалу).

  • Відповідно до Алма 32:28, як ми можемо дізнатися, чи справжнім є слово в експерименті з нашою вірою? (Студенти можуть знайти, наприклад, такі слова: “почне розбухати”, “збільшувати мою душу”, “освітлювати моє розуміння” і “приємним для мене”). Якщо ви вже відчували щось із цього, то як би ви могли пояснити свій досвід комусь іншому?

  • Чого старійшина Джеффрі Р. Холланд навчав про Ісуса Христа і як він порівнював Його з насінням, плодом та деревом? (Див. частину 2 підготовчого матеріалу). Як вплинуло на ваше свідчення та навернення те, що ви діяли з вірою і прийняли Ісуса Христа та Його євангелію у своє серце? Що ви могли б зробити, щоб більш старанно підживлювати дерево, аби воно глибше вкорінилося у вашому серці?

  • Як ви прийшли до пізнання Спасителя, і як це пізнання збільшує вашу впевненість в Ньому й довіру до Нього?

Мормон навчає про силу й благословення, що приходять завдяки виявленню віри в Ісуса Христа.

Попросіть студентів проглянути Мороній 7:25–26, 33 і свідчити про те, що коли ми виявляємо віру в Ісуса Христа, то будемо мати силу робити те, що є доцільним для Христа. (Ви можете пояснити, що в цьому контексті словом доцільне описано те, що благословить нас і що відповідає Божій волі). Нагадайте студентам, що їм пропонувалось ознайомитися з підготовчим матеріалом, щоб визначити у Книзі Мормона тих людей, які отримали благословення або з якими відбувалися чудеса, коли вони виявляли віру в Ісуса Христа (див. частина 3). Попросіть студентів, щоб вони всім класом або невеличкими групами обговорили, що вони знайшли. Вказані далі запитання можуть поглибити їхнє обговорення:

Дайте студентам достатньо часу, щоб подумати, якою є їхня віра в Ісуса Христа, і поміркувати над тим, що вони робитимуть, щоб зміцнити свою віру в Нього і виявляти її.

До наступного уроку

Поясніть, що наша віра в Ісуса Христа звичайно веде до покаяння, другого вкрай важливого принципу вчення Христа (див. Геламан 14:13). Запропонуйте студентам опрацювати підготовчий матеріал і подумати, чому покаяння слід розглядати як божественний дар, який слід прийняти, а не жахливий тягар, якого слід уникати.

Роздрукувати