Інститут
Урок 28 Матеріал для вчителя: Прийдіть до Христа


“Урок 28 Матеріал для вчителя: Прийдіть до Христа”, Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя (2021)

“Урок 28 Матеріал для вчителя”, Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя

Урок 28 Матеріал для вчителя

Прийдіть до Христа

Наприкінці свого літопису пророк Мороній запросив читачів “прий[ти] до Христа, і вдосконал[итися] в Ньому” (Мороній 10:32). На цьому уроці у студентів буде можливість пояснити, чому важливо будувати своє життя на фундаменті Ісуса Христа, і поміркувати над тим, що вони можуть робити, щоб більше наближатися до Нього. У них також буде можливість поділитися тим, як вивчення Книги Мормона протягом цього курсу допомогло їм прийти до Ісуса Христа.

Рекомендації для навчання

Покращення нашого навчання і вивчення

Заохочуйте студентів продовжувати й далі брати участь у програмі інституту. Під час всесвітнього духовного вечора з дорослою молоддю старійшина Д. Тодд Крістофферсон сказав: “Я люблю інститут. Сподіваюсь, що всі ви, у кого є можливість, не лише зареєструвалися на навчання в інституті, але й відвідуєте його і берете активну участь в ньому. Це—одне з найкращого, що ми робимо в Церкві” (“Choice and Commitment” [Jan. 12, 2020], broadcasts.ChurchofJesusChrist.org). Заохочуйте студентів виконувати вимоги цього курсу і продовжувати й далі брати участь у програмі інституту.

Геламан навчає своїх синів про необхідність будувати на фундаменті Ісуса Христа.

Покажіть або прочитайте наведені далі слова старійшини Ніла Л. Андерсена. Запропонуйте студентам обдумати, як вчення старійшини Андерсена стосуються їхніх унікальних обставин.

Зображення
Старійшина Ніл Л. Андерсен

“Мої юні друзі, світ не буде спокійним місцем в час наближення Другого пришестя Спасителя. У Писаннях проголошено, що “все буде у сум’ятті” [Учення і Завіти 88:91]. …

Більше за пророковані землетруси та війни [див. Даллін Х. Оукс, “Підготовка до Другого пришестя”, Ліягона, трав. 2004, сс. 7–10] турбують духовні вихори, які можуть зірвати вас з ваших духовних фундаментів і кинути ваш дух туди, куди ви ніколи й уявити собі не могли, при цьому іноді ви просто не помітите, що ви вже переміщені.

Найгірші смерчі—це спокуси супротивника. Гріх завжди був частиною світу, але він ніколи не був настільки доступним, невситимим і прийнятним”. (“Духовні вихори”, Ліягона, трав. 2014, с. 18)

  • Які духовні вихори є в житті дорослої молоді сьогодні? (Ви можете написати їхні відповіді на дошці).

  • Як ви можете краще підготуватися до духовних вихорів, що будуть у вашому житті? (Ви можете зазначити, що подібне запитання поставив у своєму виступі старійшина Андерсен, а потім він процитував Геламан 5:12).

Прочитайте разом Геламан 5:12 і попросіть студентів знайти принцип, дотримання якого допомогло б їм вистояти в їхніх духовних вихорах. (Основуючись на відповідях студентів, ви можете написати на дошці такий принцип: Якщо ми будуємо свій фундамент на Ісусі Христі, Сатана не матиме сили знищити нас).

  • Як духовні вихори подіють на людей, що побудували свій фундамент на мирських цінностях чи теоріях?

  • Що робить Ісуса Христа єдиним надійним фундаментом, на якому нам слід будувати своє життя? (Ви можете попросити студентів проглянути слова сестри Шері Л. Дью у частині 1 підготовчого матеріалу).

  • Що може заважати нам будувати свій фундамент на Ісусі Христі або підтримувати його у доброму стані? Як ми можемо подолати ці труднощі?

Запропонуйте студентам назвати кілька конкретних справ, які вони зробили, щоб будувати своє життя, зосереджуючись на Ісусі Христі. (Ви можете написати їхні відповіді на дошці). Після того як студенти поділяться своїм досвідом, дайте їм час, щоб написати про щось одне, що вони могли б зробити, аби більшою мірою будувати своє життя, зосереджуючись на Господі.

Мороній завершує Книгу Мормона, запрошуючи всіх прийти до Ісуса Христа.

Можете розповісти, як змінилося чиєсь життя, коли ця людина вибрала прийти до Христа. Попросіть студентів обговорити, чого вони можуть навчитися з досвіду цієї людини.

Прочитайте разом Мороній 10:32–33 і попросіть студентів обговорити, чому це запрошення є доречним для останнього розділу Книги Мормона. Допоможіть студентам знайти в тих віршах принцип, подібний до такого: Якщо ми прийдемо до Ісуса Христа, то зможемо стати очищеними й досконалими завдяки Його благодаті.

Попросіть кількох студентів розповісти, як Господня благодать допомогла їм прийти до Ісуса Христа.

Прочитайте разом запрошення Моронія в Етер 12:41 і нагадайте студентам, що їм було запропоновано подумати над тим, як би вони відповіли на це запрошення. Попросіть студентів відкрити частину 3 підготовчого матеріалу і проглянути три варіанти під рубрикою “Записуйте свої думки”. Дайте студентам час проглянути написане ними або, якщо у них не було часу підготуватися, запропонуйте їм вибрати один з варіантів і підготуватись, щоб поділитися кількома своїми думками.

Дайте студентам достатньо для цього часу, а потім попросіть їх розповісти про те, що вони написали. (Якщо у вас великий клас, можна розділити студентів на групи, щоб кожний мав можливість поділитися своїми думками).

На завершення цього уроку і курсу можете свідчити про те, як Книга Мормона допомогла вам прийти до Христа. Заохотьте студентів продовжувати йти до Христа, вивчаючи щоденно Книгу Мормона.

Роздрукувати