2003
Слідувати інструкціям
Tpaвeнь 2003


Слідувати інструкціям

Коли ви відкриєте свій розум і серце, щоб відчути Духа, Господь у Свій належний час і спосіб дасть вам інструкції, які благословлять ваше життя.

Багато років тому, коли я служив діловодом приходу, до мого дому привезли матеріали для приходу. Серед численних пакунків мою увагу привернув один, адресований діловоду приходу. На цьому пакунку було наклеєно етикетку, на якій жирним шрифтом було написано: «Якщо вже ніщо не допомагає—будь ласка, зробіть так, як написано в інструкції».

Я не сприйняв це як узагальнення, бо подумав, що хтось в Головному управлінні Церкви знав мене особисто.

Хоч я спочатку сприйняв це лише як жарт, ця маленька етикетка постійно нагадувала мені про своє послання: «Якщо вже ніщо не допомагає—будь ласка, зробіть так, як написано в інструкції».

Кожна людина зустрічається в житті з багатьма проблемами. Кожен має свободу зробити вибір, що визначатиме його особистий прогрес. Добрий вибір принесе обіцяні благословення, а погані завжди приносять небажані наслідки.

Життя не передбачуване. Наш час—короткий. Наш час—дорогоцінний. Це час для того, щоб «підготуватися до зустрічі з Богом» (Алма 34:32). У нас немає часу на те, щоб марнувати його на особистісне експериментування або спілкування з тим, що свідомо є шкідливим для тіла й душі.

Ніхто з нас не є досконалим, і всі ми потребуємо допомоги. Але нас не залишено самотніми, якщо ми сприймаємо повчання, якщо наше серце відчуває, якщо наші вуха чують.

«Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!

Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки» (Приповісті 3:5–6).

Як саме ми отримуємо інструкції?

По-перше, ми повинні мати щире прагнення.

По-друге, ми повинні мати віру—вірити в те, що Господь знає нас, що Він любить нас, що Він дасть нам відповідь на наші молитви.

Коли Джозеф Сміт читав Біблію, він знайшов у Посланні Якова 1:5–6:

«А якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, і буде вона йому дана.

Але нехай просить із вірою, без жодного сумніву».

Джозеф зробив так, як було написано в цій інструкції і отримав відповідь на свою молитву. Ми також отримаємо відповіді на наші молитви.

За своє життя я встиг побувати фермером і главою великої сім’ї. Хоч особисті і сімейні молитви завжди були щоденною частиною нашого життя, іноді я відчував непереборне бажання піти в поле ввечері або стати навколішки біля скирти, подивитися в небо і вголос поговорити з моїм Небесним Батьком. Я завжди відчував Його тепло і знав,—і тоді, і тепер,—що Він слухає мене і відповість на мої молитви у Своїй мудрості так, щоб це якнайкраще спрацювало мені на благо.

Усім—де б ви не були, вам, кому потрібна надія, вам, кому потрібне заспокоєння, вам, хто відчуває себе нещасним, вам, хто хоче знати, куди йти, і відчути сенс життя—мої дорогі друзі, я закликаю вас! Я прошу вас—схилити голову або стати навколішки! Своїми словами подякуйте вашому Небесному Батькові за спокутну жертву Його Сина, що Він її приніс заради вас, і за всі ті благословення, що їх Він дав вам. Сльози зволожать ваші очі, і тепло Духа прийде у ваше серце.

Тоді поговоріть з Господом, попросіть його про втіху, керівництво і розуміння. Коли ви відкриєте свій розум і серце, щоб відчути Духа, Господь у Свій належний час і спосіб дасть вам інструкції, які благословлять ваше життя.

У Писаннях також вміщено інструкції давніх і сучасних пророків. «Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності» (2 Тимофію 3:16).

У цьому розподілі євангелії Господь дав нам заспокійливу пораду: «… не бійтеся своїх ворогів, бо Я постановив у Своєму серці, каже Господь, що я буду випробовувати вас в усьому, чи будете ви перебувати в Моєму завіті, навіть до смерті, щоб вас можна було знайти гідними» (див. УЗ 98:14).

Виконання інструкцій вимагає копіткої роботи, відданості і терпіння до кінця.

«Отже, ви повинні просуватися вперед з непохитною вірою в Христа, маючи справжню яскравість надії, і любов до Бога і до всіх людей. Отже, якщо ви просуватиметеся вперед, бенкетуючи словом Христа, і витерпите до кінця, ось так каже Батько: Ви будете мати вічне життя» (2 Нефій 31:20).

«І знову Я кажу вам, якщо ви будете дотримуватися усього, що Я накажу вам, Я, Господь, відверну весь гнів і обурення від вас, і ворота пекла не подолають вас» (див. УЗ 98:22).

«Якщо ви підготовлені, ви не будете боятися» (див. УЗ 38:30).

Як і в минулі часи, ми отримуємо інструкції від Господнього живого пророка. Я свідчу вам, що я знаю, що Президент Гордон Б. Хінклі є Господнім пророком сьогодні. Він дає нам натхненні поради для нашого часу.

У жовтні 2001 р., на Генеральній конференції він сказав:

«Отже, сьогодні ми стикаємося з особливими проблемами, серйозними, і всепоглинаючими, і складними, і дуже важливими для нас. Дійсно, ми потребуємо Господа…

Наша безпека полягає в доброчесності нашого життя. Наша сила полягає в нашій праведності. Бог з ясністю сказав, що Він не залишить нас, якщо ми не залишимо Його» («Доки ми зустрінемося знову», Ліягона, січ. 2002, 104–105).

Після отримання інструкцій нам слід бути слухняними і прислухатися до отриманої поради. Нам слід слухатися наших призначених провідників і йти за ними.

Якось Спаситель порівняв людську юрбу з вівцями, у яких немає пастиря (див. Матвій 9:36). Кожний член у цій Церкві має пастирів. Ми називаємо їх керівниками кворумів, єпископами і президентами колів.

Господь увіщуває нас досліджувати Писання і виконувати заповіді.

Він обіцяв, що всі Його слова будуть сповнені «чи Моїм власним голосом, чи голосом Моїх слуг, все одно» (див. УЗ 1:37–38).

Господь проголосив, що «те, що вони говоритимуть, спонукані Святим Духом, буде Писанням, буде волею Господа, буде думкою Господа, буде словом Господа, буде голосом Господа і силою Бога на спасіння» (див. УЗ 68:4).

«Якщо вже ніщо не допомагає—будь ласка, зробіть так, як написано в інструкції».

Я молюся, щоб ми робили це, в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати