2018
Пізнавати Спасителя
April 2018


Пізнавати Спасителя

Автор живе в штаті Юта, США.

Коли ви більше дізнаєтеся про Ісуса Христа, ви запрошуєте Його мир і присутність у своє життя.

Зображення
Christ praying

Фрагмент картини А де ж дев’ять, художник Ліз Лемон Свіндл

Уявіть, що ви прочитали все про Спасителя в Писаннях: у Святій Біблії, Книзі Мормона, Ученні і Завітах та Дорогоцінній Перлині. Ви скажете, це вимагає багато часу й праці! Але в січні 2017 року президент Рассел М. Нельсон звернувся із закликом зробити саме це—вивчити в Головних трудах Церкви все, що Ісус сказав і зробив. За словами президента Нельсона, по завершенні такого проекту він став “іншою людиною”. Він не лише більше дізнався про Ісуса Христа, але також відчув, що з більшою відданістю ставиться до Нього1.

Ви також можете наблизитися до Христа, пізнаючи Його. Вивчення життя і мети Спасителя запрошує Його мир у ваше життя і допомагає пізнавати Його та Небесного Батька. Зверніть увагу, як ці молоді люди відповіли на два запитання: (1) Яка ваша улюблена історія з Писань про Спасителя і чому? (2) Яким чином вивчення євангелії принесло вам мир?

Мені подобається історія про 10 прокажених, тому що Христос виявив так багато любові тому прокаженому, який висловив Йому вдячність. Він сказав: “Твоя віра спасла тебе!” (Лука 17:19; див. вірші 11–19). Мені подобається та щира доброта, яку Він виявляє всім.

Через нещодавні трагічні події в моїй школі всім необхідно відчувати більше миру і спокою. Я знайшов силу та спокій завдяки навчанню в семінарії. Вчителі семінарії допомагають кожному бачити зв’язок між власним життям і Писаннями та євангелією. Так чудово бачити контраст між тим, що відбувається на уроках семінарії та на уроках у школі. В семінарії маєш інші відчуття, які приносять мир.

Габріель Д., 16 років, шт. Колорадо, США

Історія Алми про віру і Слово Бога (див. Aлма 32:18–43) навчила мене, що коли ми сіємо любов, то отримуємо любов. Як Алма пояснював зорамійцям, віра подібна до насіння. Це сподівання на те, що щось є істинним, хоча відразу цього не видно. Віра зростає, коли людина має бажання вірити і чути слово Бога. Усе це допомогло мені заспокоїтися, зміцнитися серцем і здобути свідчення, що Небесний Батько дивиться на мене очима любові й милосердя.

Вивчаючи Писання щодня, я зрозуміла краще ту любов, яку Спаситель має до кожного з нас. Це знання допомагає мені пояснювати своїм друзям у школі, що вони не самотні, коли у них виникають проблеми, бо є Бог, Який любить їх.

Марія Д., 17 років, Гвадалахара, Іспанія

Зображення
Christ with children

Фрагмент картини Христос і діти з Книги Мормона, художник Дел Парсон

Мені подобається 3 Нефій, розділ 17, коли Спаситель приходить на Американський континент і запрошує дітей підійти до Нього. Він сидить з ними і приділяє час кожному окремо. На мій погляд, це дивовижна історія, бо вона показує, Ким є Ісус Христос і як багато любові Він має до кожного з нас. Я вірю, що Він сяде також біля кожного з нас, коли нам потрібна буде Його допомога.

У цьому році я поставила перед собою завдання читати сторінку з Писань кожного дня. Після того як я почала це робити, я вже чекала цієї нагоди кожного дня. Я так багато дізналася з тих слів та історій в Писаннях, оскільки намагалася присвятити час, щоб зрозуміти їх, і я наблизилася до Небесного Батька і Спасителя, тому що дізналася більше і про Них. Це принесло в моє життя більше спокою.

Анна С., 17 років, шт. Монтана, США

Мені подобається історія про те, як Христос приходить на Американський континент, запитує, чи є хворі або стражденні серед них, а потім зцілює їх. Після цього Він благословляє малих дітей. (Див. 3 Нефій 17). Я думаю, що це дійсно прекрасний і сильний епізод. Мені подобаються діти, мені подобається, коли люди виявляють їм більше любові, бо діти такі чисті. Цей епізод показує мені глибину Спасителевої любові до нас. Оскільки Він любив людей у той час настільки, що робив для них усе, що міг, Він може сьогодні любити нас також.

У книзі Ісая 53:3 сказано, що Спаситель—це “страдник, знайомий з хоробами”. Коли я думаю про Спасителеву Спокуту, про те, через що Він пройшов заради нас і що я можу отримати прощення, коли каюся в своїх гріхах, то відчуваю справжній спокій. Багато людей у Книзі Мормона—сини Мосії, Аммон і Алма молодший—мали непросте минуле, але вони були спроможні отримати прощення. Вони звернулися до Христа, покаялися і стали для нас дивовижним прикладом, з якого ми можемо навчатися сьогодні. Мене втішає знання про те, що я також можу отримати прощення.

Аліна Т., 18 років, шт. Орегон, США

В моїй улюбленій історії з Писань розповідається про те, як Ісус, спонукуваний своєю матір’ю, перетворив під час весілля воду на вино (див. Іван 2:1–11). Ця історія подобається мені найбільше, бо показує, з якою повагою Ісус ставився до жінок, зокрема до своєї матері. Ця історія заохочує дітей слухатися своїх батьків не через страх, а з безмежної любові. Приклад Ісуса Христа—це те, чого кожен має прагнути. Його любов до матері ніколи не слабшала, і наша любов до батьків також не має слабшати. Цей уривок є моїм улюбленим ще й тому, що Його чудо було актом служіння, і ми також можемо творити чудеса, допомагаючи іншим.

Ця історія та інші історії в Писаннях приносять мені мир. Мене втішає знання, що намагаючись завжди навчатися від Христа і наслідуючи Його вчення, я колись зможу повернутися до люблячого Небесного Батька.

Енн Р., 17 років, шт. Вікторія, Австралія

Мені подобається історія про те, як Христос іде по воді. Він іде до човна, в якому знаходяться всі апостоли, і Він запрошує Петра ступити на воду. Спочатку Петро має віру і може йти по воді, але потім втрачає свою віру і починає тонути. Після того Христос простягає руку і хапає Петра (див. Maтвій 14:25–33). Ця історія подобається мені тим, що рука Христа завжди є в нашому житті—Він нас захищає.

Дослідження Писань допомагає мені. Оскільки я вивчаю їх вранці, то мій день стає кращим. Коли я не вивчаю Писання, мій день не такий радісний і веселий—я просто не маю хороших відчуттів. Коли я читаю Писання регулярно, кожного ранку, то день проходить набагато краще, бо я запрошую Святого Духа бути зі мною упродовж дня.

Джеймс К., 17 років, шт. Аляска, США

Зображення
Christ and the rich young man

Фрагмент картини ХРИСТОС І БАГАТИЙ ЮНАК, ХУДОЖНИК ГЕНРІХ ГОФМАН

Мені подобається історія про Христа і багатого юнака (див. Марк 10:17–22). Вона поглиблює моє розуміння і бачення того, що Бога треба ставити на перше місце. Кожному було б важко виконати прохання продати все своє майно. Але, на мою думку, розвинути готовність ставити на перше місце Бога, а не майно,—саме цьому кожен з нас має навчитися в житті. Безмежна любов, яку Ісус Христос має до нас, дійсно є дивовижною. Вона безсумнівно є кращою за будь-які гроші або статки, набуті в цьому житті.

Читання Писань приносить мені мир і втіху, а також більшу мудрість і розуміння. Хоча я, можливо, не завжди негайно помічаю силу Писань, я знаю, що читання Писань позитивно впливає на моє життя і допомагає відчувати Духа та розпізнавати Його спонукання.

Юцен С., 19 років, Тайчунг, Тайвань

Зображення
woman touching the hem

Фрагмент картини Жінка торкається подолу Спасителевого одягу, художник Хейді Даєнс Дарлі

Коли Христос іде до дівчинки, яка помирає, жінка, що страждала на кровотечу, просто торкається Його одягу і зцілюється. Христос обертається і розмовляє з нею після того, як розуміє, що вона доторкнулася до Нього (див. Лука 8:43–48). Хоча Христос ішов, щоб допомогти іншій людині, Він приділяє час і цій жінці. Христос також приділяє час всім нам.

У мене дуже напружене життя: я навчаюся в школі, або займаюся балетом, або ще чимось. Беручи до уваги все це, мені не вдається побути на самоті або відчути спокій. Коли я читаю Писання або молюся, то відчуваю справжній спокій. Так добре його відчувати і мати якийсь відпочинок від усієї цієї біганини. У такі моменти спокою я наближаюся до Спасителя і зростаю в євангелії.

Зое Б., 17 років, шт. Юта, США

Посилання

  1. Див. Рассел М. Нельсон, “Пророки, провідництво та божественний закон” (всесвітній духовний вечір з дорослою молоддю, 8 січня 2017 р.), broadcasts.lds.org; “Прикликати силу Ісуса Христа в наше життя”, квітнева генеральна конференція 2017 р.; “Вивчайте слова Спасителя”, Ліягона, січ. 2018, сс. 56–59.

Роздрукувати