2022
Подолання відмінностей і встановлення Сіону
Грудень 2022


Послання провідництва території

Подолання відмінностей і встановлення Сіону

Мене завжди зворушує розповідь з Книги Мормона про те, як Спаситель явився народу Америки після Свого воскресіння у Східній півкулі. Він навчав людей про важливість Спокути у Божому плані, благословення заповідей і важливість завітів та обрядів. Він служив їм духовно, одному за одним (3. Нефій 11).

Господь був з ними лише кілька днів, але вплив Його приходу відчувався більше двох століть. “І не було суперечок і сперечань серед них, і всі люди справедливо вели справи один з одним. І в них усе було спільним між собою; отже, не було багатих і бідних, залежних і свободних, але всі вони були свободними і причасниками небесного дару”. … “І певно не могло бути щасливішого народу серед усіх людей, яких було створено рукою Бога. Не було ані розбійників, ані вбивць, не було також Ламанійців, і ніяких інших-ійців; але були вони всі як один дітьми Христа і спадкоємцями царства Бога. І якими благословенними були вони! Бо Господь благословив їх в усіх їхніх діяннях” (4 Нефій 2,3,16-18).

Що могло спричинити цю зміну й такі довготривалі наслідки? Відповідь проста, але глибока. Учення Господа і Його євангелії проникли в їхні серця, вони скинули з себе оболонку тілесної людини і стали учнями Ісуса Христа. Вони зберігали ім’я Господа, записаним в їхніх серцях (Мосія 5:12) і розвинули дух народу Сіону, як у дні Еноха.

На жаль, ми живемо у світі, який звеличує індивідуалізм, де сперечання і самовпевненість вважаються життєствердними. Навіть як члени Церкви ми не завжди захищені від цих тенденцій. Зокрема, пандемія принесла нашим приходам і сім’ям особливі випробування. У деяких випадках ми почали визначати себе відповідно до наших відмінностей, так само, як і люди з Книги Мормона, і створили наших власних -ійців. Євангелія Ісуса Христа і дух Сіону допомагають нам подолати ці відмінності.

“Сіон є Сіоном завдяки характеру, якостям та вірності його жителів. Памʼятайте: Господь назвав Свій народ Сіон, тому що вони були одного серця і одного розуму, і перебували в праведності; і не було бідних серед них (Мойсей 7:18). Якщо ми хочемо встановлювати справу Сіону в наших домівках, філіях, приходах і колах, нам треба піднятися до цієї норми. … Ми не можемо чекати, поки прийде Сіон і все це станеться—Сіон прийде тільки тоді, коли все це вже існуватиме” (Д. Тодд Крістофферсон, “Прийдіть у Сіон”, генеральна конференція, жовтень 2008).

Отже, що це означає для мене на практиці? З чого почати, якщо я хочу подолати відмінності і сприяти єдності?

У 1872 році пророк Бригам Янг дав святим важливе нагадування, яке, ймовірно, є більш актуальним сьогодні, ніж будь-коли раніше. Він сказав: “Зупиніться! Зачекайте! Коли ви прокинулися вранці, перш ніж ви дозволите собі проковтнути першу ложку, … схиліться перед Господом, попросіть Його простити вам ваші гріхи і захищати вас цього дня, зберігати вас від спокус і всього зла, направляти вашу ходу до праведності, щоб ви могли зробити цього дня те, що буде благом для царства Божого на землі. Чи є у вас час для цього?” (Кіт Б. Мак-Муллін, “До Сіону! До Сіону!”, генеральна конференція жовтень 2002).

Позитивні зміни починаються з кожного з нас і нашого бажання особисто зробити свій внесок, бути одного серця і одного розуму, жити в праведності та свідомо піклуватися про бідних і нужденних. Головне зробити Господа нашим союзником в усьому цьому, зміцнюючи віру, надію і милосердя. “Сіон встановлено, він процвітає, оскільки його жителі живуть і працюють, керуючись натхненням Божим і працюють з цим натхненням. Сіон приходить не як дар, а тому, що доброчесний завітний народ об’єднується і будує його” (Кіт Б. Мак-Муллін, “До Сіону! До Сіону!”, генеральна конференція жовтень 2002).

Роздрукувати