Ліягона
Мені потрібне було зцілення
Жовтень 2024


“Мені потрібне було зцілення”, Ліягона, жовт. 2024.

Голоси святих останніх днів

Мені потрібне було зцілення

За допомогою причасного гімну Дух навчав мене про те, як прощати і отримувати прощення.

Зображення
люди співають у церкві

Ілюстровано Майклом Дж Бінгемом

Однієї неділі я сиділа в церкві сердита і пригнічена. Напередодні ввечері ми з Аароном, моїм чоловіком, посварилися, і я прийшла до церкви все ще розбурхана і незадоволена. Я продовжувала гніватися на Аарона на початку зборів і думала: “Він повинен вибачитися”, аж поки не почався причасний гімн.

Готуючись приймати причастя, все зібрання співало гімн “Приймаємо причастя ми”. Я все ще була сердита, поки ми співали перший куплет. Потім почався другий куплет: “Сум за гріхи минулі веде до каяття”.

Я перестала співати. Я чула, як мій чоловік, діти і всі присутні продовжували співати: “Бо праведність — єдиний шлях до вічного життя”.

Моє серце пом’якшилося. Може мої розбурхані почуття стосувалися не мого чоловіка? Можливо, це про мене?

Далі в гімні співалося:

Свої завіти із Творцем

Поновлюємо знов,

І просимо: “Прости гріхи

І дай відчуть любов”.

Я сиділа незадоволена, бо в той час насправді мені потрібно було бути смиренною і просити прощення у Небесного Батька. Це дар, який став можливим завдяки Його Сину Ісусу Христу.

Я плакала, дивлячись на ряд, у якому сиділи наші малі діти. Увесь гнів і напруження зникли, всі звинувачення і образа, які стояли каменем у грудях, розтанули. У ту мить я була готова зробити те, що мала зробити, аби змінитися та мати змогу просити і отримати прощення від Небесного Батька та Ісуса Христа. За допомогою гімну Дух ясно навчав мене про прощення і про те, що мені необхідно не лише отримати його, але і виявити.

Президент Рассел М. Нельсон сказав: “Я благаю вас прийти до Нього, щоб Він міг зцілити вас! Він зцілить вас від гріха, якщо ви покаєтеся. Він зцілить вас від смутку і страху. Він зцілить вас від ран цього світу”.

Сидячи там, слухаючи слова гімну і приймаючи причастя, я відчула потребу в зціленні і знала до кого мені звернутися. Істини, які я засвоїла про прощення під час тих зборів, наблизили мене до Господа і до мого чоловіка.

Роздрукувати