2018
2018-mutual-theme-peace-in-christ
January 2018


Тема спільних заходів на 2018 рік

Мир у Христі

Якими б не були ваші обставини, ви завжди можете знаходити мир у Христі.

У світі, сповненому сум’яття, суперечливих ідеалів, спокус і заплутаних філософій, знайти мир не завжди просто. Але Спасителеве обіцяння, що міститься в Ученні і Завітах 19:23 (тема спільних заходів на 2018 рік) вказує надійний шлях до миру: “Учись від Мене і слухай Мої слова; ходи в лагідності Мого Духа, і ти матимеш мир у Мені”.

Ми, генеральні президентства Товариства молодих жінок і Товариства молодих чоловіків, свідчимо, що це істина. Ми спостерігали це в нашому особистому житті, і якщо ви будете дотримуватися цього взірця, Бог виконає Своє обіцяння дати мир і у ваше життя.

Багато з вас могли відчувати тривогу і занепокоєння щодо свого майбутнього. Багато з вас непокояться про свій зовнішній вигляд, здібності, потенціал. Але незалежно від того, з чим ви стикаєтеся, ви можете знайти мир. Це не означає, що всі питання або тривоги негайно зникнуть, але ви можете відчувати спокійне запевнення, що все складеться добре. Що найбільш важливо, ви можете відчувати любов Ісуса Христа особисто до вас, і це принесе вам великий мир.

Давайте поговоримо про кожну складову цього вірша.

Учись від Мене

Прийти до пізнання Небесного Батька та Ісуса Христа—це найважливіше завдання на вашому життєвому шляху. Господь сказав: “Життя ж вічне—це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його” (Іван 17:3). Якщо ви краще пізнаєте Христа, ви зможете зрозуміти, наскільки хорошим, мудрим, добрим і люблячим Він є. Ваша віра в Нього зросте, і ви матимете більше бажання наслідувати Його і Небесного Батька.

Слухай Мої слова

Ісус Христос промовляє до нас через Писання, сучасних пророків і Святого Духа. Нам потрібно бенкетувати цими словами, розмірковувати над ними і застосовувати їх у своєму житті. Під час вивчення Спасителевих слів зосереджуйтеся на Книзі Мормона, бо вона “найбільш правильна з усіх книг на світі і є ключовим каменем нашої релігії,—навчав Джозеф Сміт,—і людина буде ближча до Бога, твердо дотримуючись її заповідей, ніж будь-якої іншої книги”1. Потужне запрошення Президента Томаса С. Монсона, з яким він звернувся до нас під час генеральної конференції у квітні 2017 року, запрошуючи читати Книгу Мормона щодня, допоможе слухати і розуміти слова Христа2.

Ходи в лагідності Мого Духа

Слухаючи слова Спасителя, ми починаємо змінюватися лише тоді, коли готові виконувати їх. Це вимагає від нас лагідності. Це вимагає того, щоб ми відмовилися від своїх шляхів і пішли Його шляхами. Іноді ми думаємо, що наш шлях кращий. Але якщо ми лагідні та йдемо за Ним, куди б Він нас не вів, то завжди будемо іти кращим шляхом.

Ти матимеш мир у Мені

Це—велике обіцяння: якщо ви будете виконувати ці три речі—навчатися, слухати і ходити зі Спасителем—ви будете мати мир у своєму житті. Ви матимете запевнення, що Бог—поруч з вами і що Він буде пильнувати вас попри страхи, невпевненість або слабкості, які ви можете мати. Ви можете бути впевнені—не лише у собі, але і в Ісусі Христі та в Його любові й силі.

Ми запрошуємо вас, молодь Церкви, вивчити напам’ять цей вірш. Користуйтеся ним як дороговказом у житті. Коли імла темряви огортатиме вас і здаватиметься непроглядною, ви зможете пригадати цей вірш, скористатися вказаним у ньому взірцем і закріпитися на надійному фундаменті Ісуса Христа.

Посилання

  1. Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт (2007), с. 66.

  2. Див. Томас С. Монсон, “Сила Книги Мормона”, Ліягона, трав. 2017, с. 86.

Роздрукувати