2018
Вивчайте слова Спасителя
January 2018


Вивчайте слова Спасителя

Зі статті на сайті lds.org/blog.

Я не лише маю тепер сильніше свідчення про Господа і Спасителя Ісуса Христа, але я також маю підтвердження своєї абсолютної переконаності в тому, що система, яку мав Джозеф Сміт для перекладу Книги Мормона, була Божим даром.

Зображення
young woman studying

Під час всесвітнього духовного вечора для дорослої молоді, який відбувся в січні 2017 року, я закликав тих, хто мене слухав, зміцнити свідчення про Спасителя, присвятивши більше часу кожного тижня, щоб:

  • Вивчити все, що сказав і зробив Ісус, записане в Старому Завіті.

  • Вивчити Його закони, записані в Новому Завіті.

  • Вивчити Його вчення, записане в Книзі Мормона.

  • Вивчити Його слова, записані в Ученні і Завітах.

Я пообіцяв тим, хто мене слухав, що якщо вони будуть вивчати все, що знайдуть про Ісуса Христа, їхня любов до Нього і до Божих законів зросте більше, ніж вони можуть уявити.

Чого я не сказав під час того виступу, це те, що я знаю про правдивість цього обіцяння, бо сам на той час вперше в житті виконував саме це завдання.

1 грудня 2016 року я придбав новий набір Писань і почав виконувати завдання, яке в січні доручив виконувати дорослій молоді. Коли через шість тижнів я закінчив виконання завдання, то побачив, що зробив позначки в понад 2200 віршах у чотирьох книгах Писань1.

Мені так цікаво було виконувати це завдання!

Найглибші думки у мене викликало сказане Спасителем про Самого Себе в ці різні періоди часу—в часи Старого і Нового Завітів, у період Відновлення і в наш час. В усіх книгах Писань історія співпадає, і Оповідач один і той самий.

Зображення
President Nelson studying the scriptures

Я присвятив більшу частину своїх 93 років життя вивченню Спасителя, але рідко коли я міг дізнаватися стільки, скільки дізнався упродовж цих шести тижнів вивчення Писань. В дійсності, я стільки дізнався про Нього завдяки цьому вивченню, що планую розповісти багато чого під час майбутніх виступів, які зараз готую2.

Починаючи виконувати це завдання, я не очікував, що навчання допоможе мені отримати нове свідчення про божественність роботи Джозефа Сміта—але це так! Одкровення, записані Джозефом Смітом, і написане в Біблії дивовижним чином поєднуються. Було дуже надихаючим бачити це протягом мого вивчення.

У Джозефа Сміта не було можливості мати достатньо часу, щоб узгоджувати переклад з Біблією й робити перехресні посилання на неї, беручи до уваги ту швидкість, з якою він перекладав Книгу Мормона—але все це є!

Тож я не лише маю тепер сильніше свідчення про Господа і Спасителя Ісуса Христа, але я також маю підтвердження своїй абсолютній переконаності в тому, що система, яку мав Джозеф Сміт для перекладу Книги Мормона, була Божим даром.

Зараз я розумію, що хтось із вас, можливо, думає, що не має часу для виконання подібного завдання.

Мені знайомі ваші почуття. Я думав так само: я не зможу знайти час, щоб виконати все це. Мені потрібно було нагадувати собі, що такі думки не скеровані сильною вірою. Думки, скеровані вірою, будуть такими: “Я знаю, що у мене немає часу, але я знайду для цього час. І я виконаю це завдання, маючи той час, який маю”.

Кожен з нас, хто береться за це завдання, закінчить його з огляду на власні часові обмеження. Мені було дуже радісно закінчити все за шість тижнів. Таке інтенсивне навчання упродовж відносно короткого проміжку часу дозволило мені оцінити взаємодоповнюючу природу навчання за допомогою Старого Завіту, Книги Мормона, Нового Завіту та Учення і Завітів.

Тим, хто вважає, що не має часу,—якщо ви підете на цю жертву, то отримаєте величезну нагороду і будете дуже вдячні, бо ваше бачення зміниться, знання збільшиться, а навернення поглибиться. Я знаю, що це правда, бо отримав цю нагороду в своєму житті.

Зображення
President Nelsons marked scriptures

Як я уже згадував на духовному вечорі, колись ви постанете перед Спасителем. Ви будете приголомшені до сліз, перебуваючи в Його святій присутності. Вам буде важко знайти слова, щоб подякувати Йому за те, що Він сплатив за ваші гріхи, що Він пробачив будь-який недобрий вчинок по відношенню до інших людей, за те, що Він зцілив вас від усіх життєвих ран і несправедливостей.

Ви подякуєте Йому за те, що Він зміцнив вас, даючи можливість зробити неможливе; за те, що перетворив слабкості на силу, і за те, що дав вам можливість жити з Ним і з вашою сім’єю вічно. Його сутність, Його Спокута і Його якості стануть для вас особистісними і реальними.

Але вам не потрібно чекати до того часу. Прийміть зараз рішення бути одним з його справжніх учнів. Будьте людиною, яка по-справжньому Його любить, яка дійсно хоче Йому служити і керувати так, як Він. Я обіцяю, що якщо ви вивчатимете Його слова, зросте ваша здатність бути більше схожими на Нього. Я знаю, що це істина.

Посилання

  1. Як запропонував президент Нельсон під час свого духовного вечора, ви можете звертатися до Путівника по Писаннях і шукати посилання в статті під назвою “Ісус Христос”.

  2. Див. виступ президента Нельсона на квітневій генеральній конференції 2017 року “Прикликати силу Ісуса Христа в наше життя”.

Роздрукувати