2022
Звертатися до Бога і до наших сімей
Березень 2022


“Звертатися до Бога і до наших сімей”, Ліягона, бер. 2022.

Для батьків

Звертатися до Бога і до наших сімей

Зображення
сімʼя разом іде в похід

Фотографія від Getty Images

Шановні батьки!

Ми можемо отримувати Божу допомогу, щоб долати випробування і важкі часи в нашому житті. Цей номер допоможе вам навчати дітей про те, як Господь може визволяти нас подібно до того, як Він це робив для людей у старозавітні часи. Ви також можете скористатися нижче поданими ідеями, щоб започаткувати обговорення про шляхи вирішення конфліктів у наших сім’ях.

Обговорення євангелії

Випробування і труднощі

Прочитайте на с. 6 статтю старійшини Крістофферсона про випробування. Яким чином за допомогою Небесного Батька ми можемо зробити так, щоб випробування покращували нас, а не пригнічували? Як ми можемо служити тим, хто сам переживає особисті труднощі?

Витривалість у випробуваннях

Прочитайте на с. 44 статтю старійшини Джонсона про Йосипа в Єгипті. Запропонуйте своїм дітям розіграти історію, використовуючи костюми та реквізит. Потім обговоріть, відповідно до того, що пише старійшина Джонсон, яким чином Бог був з Йосипом у хороші та в погані часи. Як ви помічали Божу руку в своєму житті під час своїх випробувань?

Вирішення конфліктів

Прочитайте на с. 26 статтю про вирішення конфліктів. Як можуть історії з Писань навчати нас про розв’язання конфліктів у наших сім’ях? Що може зробити кожен з нас, аби стати кращим миротворцем?

За Мною йдіть, додаткові матеріали

Щоб знайти додаткові матеріали для щотижневого сімейного навчання за програмою За Мною йдіть на цей місяць, зверніться до с. 48, де ви знайдете перелік того, що спільного між Йосипом з Єгипту та Ісусом Христом.

Як зробити сімейне навчання за програмою За Мною йдіть цікавим

Емоції за кольорами

Вихід 3:7

Господь пояснив Мойсеєві, що Він бачить страждання дітей Ізраїля, чує їхні молитви і знає їхні болі (див. Вихід 3:7).

  1. Призначте кожному члену сім’ї емоцію, беручи до уваги колір одягу, який вони найчастіше носять:

    • Жовтий = щасливий

    • Блакитний = сумний

    • Червоний = сердитий

    • Зелений = спокійний

    • Помаранчевий = наляканий

    • Інші кольори = збентежений або здивований

  2. Кожен розповість свою історію про те, коли відчував ту емоцію.

  3. Чи можемо ми зрозуміти, що відчувають люди, беручи до уваги те, як вони виглядають або що носять?

  4. Хто бачить усі наші емоції, зокрема наші скорботи і смуток, навіть коли інші цього, можливо, не можуть бачити?

  5. Знайдіть уривок з Писань, з якого видно, що Їсус Христос знає і розуміє нас.

Обговорення: Через які випробування ми проходили? Як ми можемо знати, що Господь піклувався про нас у той час?

В очікуванні на благословення

Буття 6–11; Мойсей 8

У книгах Буття та Вихід міститься багато обіцянь від Господа, а також історії про людей, які терпляче чекали на ті обіцяння. Яків чекає, щоб побачити благословення від того, як він і його нащадки стають великим народом. Йосип чекає, що Гоподь допоможе йому вийти з в’язниці. Діти Ізраїля чекають, щоб звільнитися від влади Єгипту.

  1. Виберіть одну людину, яка буде ведучим, і попросіть решту стати в дальньому кінці кімнати.

  2. Коли ведучий піднімає руку, всі роблять кроки до нього чи до неї. Коли ведучий опускає руку, усі зупиняються. Якщо хтось робить крок, коли рука ведучого опущена, та людина має повернутися в кінець кімнати, щоб почати знову.

  3. Хто першим дійде до ведучого, той буде наступним ведучим.

Обговорення: Прочитайте разом Moрмон 8:22. Коли ви цього року будете читати Буття і наступні книги Старого Завіту, звертайте особливу увагу на всі обіцяння Господа і те, коли вони виповнюються. Чому важливо помічати обіцяння Господа в нашому житті й довіряти Господу, поки очікуємо на ті обіцяння?

Роздрукувати