2022
Бог може допомагати нам у важкі часи
Березень 2022


“Бог може допомагати нам у важкі часи”, Ліягона, бер. 2022.

Принципи служіння

Бог може допомагати нам у важкі часи

І ми можемо використовувати те, чого навчаємося з наших випробувань, щоб допомагати іншим.

Зображення
жінка сидить і спостерігає захід сонця над океаном

Фотографія від Getty Images

Марсела Ендрек, родом з Кордови, Аргентина, була хворою і сумною. Цей тягар був для неї дуже важким. І саме в той час, коли жінка вважала, що нічого не в змозі виправити, вона почула виступ з конференції про молитву. Їй відразу ж спало на думку, що слід гаряче помолитися про свої негаразди.

Вона почала регулярно молитися, просячи підтримки. Молитви принесли їй мир і втішення. В дійсності, її стан погіршився настільки, що вона більше не могла працювати. Тепер її стрес ще більше поглибився, оскільки вона не могла покривати витрати на лікування.

З огляду на скрутне становище жінка почала цікавитися, як може вирішувати свої проблеми зі здоров’ям у інший спосіб. Вона відчула спонукання приділити особливу увагу способу харчування і була здивована, як це їй допомогло. Її одужання було настільки вражаючим, що вона почала поглиблено вивчати дієтологію.

Через певний час вона познайомилася з молодою жінкою на ім’я Евелін, яка перебувала в тому ж стані, що і Марсела—хвора, сумна і без жодної надії знайти вирішення своїх проблем. Марсела побачила в новій подрузі себе. Вона поділилася тим, про що дізналася сама стосовно підбору продуктів та харчування. Вона також поділилася з Евелін свідченням про силу молитви. Вона запросила Евелін молитися, аби й та могла відчувати Божу любов і знати, що Він опікується нею.

Через кілька днів Марсела була рада знову зустрітися з Евелін. Зміни вже були помітними як на фізичному, так і на духовному рівні. Евелін повідомила, що її життя змінюється і що вона може відчувати до себе Божу любов.

Завдяки своїм випробуванням і труднощам Марсела навчилася співчуттю і здобула знання, необхідні для того, щоб допомагати іншим.

Визволені, щоб і ми могли визволяти

Зображення
Йосип розподіляє зерно під час голоду в Єгипті

Йосип у Єгипті, художник Роберт Т. Баррет

Історія про Йосипа з Єгипту—це ще один приклад того, що може статися, коли ми вирішили довіряти Богові в своїх випробуваннях: Він не лише може визволяти нас, але Він може помістити нас у такі умови, аби ми застосовували свій досвід для надання допомоги іншим (див. Буття 37–45).

Йосип був рішуче налаштований довіряти Богові й дотримуватися Його заповідей, незважаючи на зраду, втрати й ув’язнення. Завдяки Йосиповій вірі в Бога і його готовності витерпіти свої випробування з терпінням, не ображаючись, “Господь був із Йосипом” (Буття 39:21) і помістив його в умови, що дозволили йому благословити багатьох людей (див. Буття 45:5–8).

Принципи для обдумування

Обдумуючи свої можливості служити іншим, поміркуйте над такими принципами, проілюстрованими в цих історіях:

  • Наші труднощі можуть бути благословеннями. Якщо ми будемо “мол[итися] завжди й буд[емо] віруючими”, то під час наших випробувань Небесний Батько може обернути їх нам на благо (див. Учення і Завіти 90:24; див. також Римлянам 8:28).

  • Наші випробування можуть підготувати нас. Якщо ми будемо лагідними у випробуваннях, Бог може використати наш досвід, щоб навчати і змінювати нас (див. Учення і Завіти 112:113).

  • Наші випробування можуть стати можливостями для служіння. Якщо ми готові довіряти Йому, Небесний Батько помістить нас у ситуації, де ми зможемо скористатися тим, чого навчилися з власного досвіду, щоб допомагати іншим (див. Мосія 24:13–14).

Що ми можемо робити?

Моліться, щоб знати, як ваш досвід може допомагати вам благословляти тих людей, яким ви служите. Потім поговоріть з ними.

Роздрукувати