2022
Ми йдемо за Ісусом Христом і Його пророком
Червень 2022


“Ми йдемо за Ісусом Христом і Його пророком”, Ліягона, червень 2022.

Для батьків

Ми йдемо за Ісусом Христом і Його пророком

Зображення
мати і батько сидять разом з маленькою дівчинкою і розглядають книгу

Шановні батьки!

Бог благословляє нас сучасним пророком, який отримує одкровення і скеровує Його Церкву на землі. Цей номер журналу може допомогти вам навчати дітей про те, як ми можемо йти за Ісусом Христом і Його пророком. Ви також можете скористатися поданими нижче ідеями, щоб започаткувати обговорення про храмову роботу і про важливість сімейних нарад.

Обговорення євангелії

Іти за пророком

Прочитайте кілька цитат зі статті старійшини Холланда на с. 4 про те, як іти за пророком. Запропонуйте дітям поділитися тим, як вони приймають рішення йти за Господом і Його пророками. Ви можете навіть усією сім’єю заспівати пісню “Йди за пророком” (Збірник дитячих пісень, сс. 58–59).

Радитися разом

Стаття на с. 40 може допомогти вам більше дізнатися про Божу модель нарад. Приділіть час для проведення сімейної наради—це може бути під час сімейного обіду, домашнього вечора або в будь-який інший час, зручний для вашої сім’ї, щоб відкрито поговорити з дітьми про те, в чому їм потрібна допомога і чим вони можуть допомогти. Поговоріть про труднощі й порадьтеся разом, щоб знайти їх вирішення.

Участь у храмовій роботі

Скористайтеся статтею старійшини Мутомбо на с. 44, щоб навчати дітей про важливість і благословення храму. Скористайтеся програмою FamilySearch, щоб усією сім’єю досліджувати сімейну історію і, якщо можливо, знайти імена, з якими можна буде піти до храму.

Як зробити сімейне навчання за програмою За Мною йдіть цікавим

Слухай Його

1 Самуїлова 3:1–10

Самуїл чув голос Господа, коли був ще хлопчиком, але спочатку не розпізнав його. Спробуйте цю гру, щоб дізнатися про слухання:

  1. Завʼяжіть одній людині очі або попросіть заплющити очі.

  2. З іншої кімнати один з членів сім’ї промовить ім’я людини із зав’язаними очима.

  3. Якщо ця людина зможе вгадати, хто говорив, та людина, яка говорила, даватиме настанови, які допоможуть тому, хто із зав’язаними очима, знайти її.

  4. Дайте можливість по черзі побувати в кожній з ролей.

Обговорення: Ми можемо чути голос Господа в Писаннях, у храмі та у вченнях сучасних пророків. Як ви чуєте Його голос? Прочитайте або послухайте виступ Президента Нельсона “Слухайте Його”, виголошеного на квітневій генеральній конференції 2020 р., і зверніть увагу на те, як ми можемо чути голос Господа в своєму житті. Поговоріть про те, я ви можете “слухати Його” всією сім’єю.

Гра, що допоможе зрозуміти, як важливо бути згуртованими в сім’ї

Рут 1–4

Коли Рут овдовіла, вона вирішила залишитися зі своєю свекрухою Ноомі замість того, щоб повернутися до свого народу, “бо куди підеш ти, туди піду й я, а де житимеш ти, там житиму й я. Народ твій буде мій народ, а Бог твій мій Бог” (Рут 1:16).

Рут підтримала Ноомі тим, що залишилася з нею. Спробуйте пограти в цю гру, щоб зрозуміти важливість згуртованості сім’ї:

  1. Виберіть одного з членів сім’ї і станьте спинами одне до одного. Помістіть будь-який предмет (маленький м’ячик або книгу) між спинами.

  2. Діючи разом, подивіться, скільки кроків ви зможете зробити разом, не даючи предмету впасти.

  3. По черзі залучайте всіх членів сім’ї, щоб усі змогли працювати в команді, допомагаючи одне одному.

Обговорення: Як Рут і Ноомі допомагали одна одній? Рут довіряла Небесному Батькові й мала віру, тому залишилася з Ноомі. Як Господь її благословив? Як ми можемо підтримувати одне одного й довіряти Господу, коли у нас виникають труднощі?

Роздрукувати