2022
Ми маємо дати йому благословення
Червень 2022


“Ми маємо дати йому благословення” (стаття лише в цифровому форматі), Ліягона, червень 2022, ChurchofJesusChrist.org.

Лише у цифровому форматі: портрети віри

Ми маємо дати йому благословення

“Чи є в тебе віра в те, що Господь може допомогти тобі й зцілити тебе?” — запитав я в Алана. “Так, тато,—відповів він мені,—у мене є віра”.

Зображення
батько зі своїми двома синами

Фотографії Леслі Нільссона

“Тато, Алан травмувався!” – кричала Ніколь, коли вона зі своєю подругою Наталією поспіхом в’їхали в наш табір на своєму квадроциклі.

Ми відпочивали в центральній частині штату Юта разом з двома іншими родинами. Коли мій син Алан та його друг Курт каталися, вони з’їхали в кювет і перевернулися на своєму квадроциклі. Квадроцикл впав на Алана, але Курт якимось чином підняв його з мого сина.

За кілька хвилин я з двома друзями прибув на місце подій, де Алан лежав у канаві в оточенні кількох чоловіків. Йому було важко дихати, а Курт був зблідлим від хвилювання. Коли Алан спробував встати, чоловік з медичною сумкою наказав йому лежати, поки він надає першу допомогу й перевіряє життєві показники.

“Ви батько, чи не так?”—запитав він, дивлячись на мене.

“Так!”

“Залишіться з Аланом на хвилину”.

Моїм друзям Гектору й Карлосу він сказав: “Мені треба поговорити з вами”.

Вони пішли самі, що викликало в мене відчуття тривоги. Чоловіка звали Майк Стахели. Майк, медичний брат, був у поході з друзями. Вони планували повернутися додому того ж ранку, але відчули спонукання залишитися ще на один день. Його син побачив аварію та одразу ж покликав батька на допомогу.

Пізніше я дізнався, що Майк сказав Гектору й Карлосу, що Алан перебуває у важкому стані. Майк боявся, що він може загинути в кюветі, якщо йому не нададуть медичної допомоги найближчим часом. Ліва нога Алана розпухла й стала вдвічі більшою за норму, і Майк побоювався, що в Алана перелом стегна або стегнової кістки. Майк був переконаний, що Алан отримав Z-подібний перелом лівої руки, а також, можливо, зламав кілька ребер. Крім того, Майк побоювався, що Алан пошкодив якісь внутрішні органи.

Майк сказав, що для того, аби швидко доставити Алана в лікарню, ми маємо викликати медичний вертоліт, що ми й зробили.

“У мене є віра”

“Луїс,—сказав Гектор вдруге,—ми маємо дати Алану благословення”.

У перший раз я не розчув Гектора, бо був надто зосереджений на Алані. Гектор мав рацію.

“Ми хочемо дати тобі благословення,—сказав я Алану, який нещодавно був висвячений в диякони.— Ти розумієш, що це значить?”

“Так”,—відповів він.

“Але від тебе теж дещо потрібно,—сказав я.— Ти повинен мати віру в Ісуса Христа й силу священства. Чи є в тебе віра в те, що Господь допоможе тобі й зцілить тебе?”.

“Так, тато,—відповів він мені,—у мене є віра”.

Я помазав Алана, а потім Гектор, Карлос і я дали йому благословення, а Гектор запечатав помазання. Слова Гектора були простими, але ми всі відчували потужну присутність Святого Духа.

Дихання Алана сповільнилося, і його життєві показники майже відразу стабілізувалися. Вітер припинився, над нами запанував спокій, і деякі з чоловіків почали плакати. Це був холодний осінній день, але потім Алан сказав, що йому стало тепліше, коли Гектор промовив благословення.

Незабаром прибув вертоліт, і я разом з Аланом полетів до лікарні. Коли ми приземлилися, його терміново доставили в лікарню, де він пройшов кілька обстежень і тестів, зокрема МРТ. Поки я там був, я чекав найгіршого. Але найгірше так і не настало. Лікарі не виявили жодних внутрішніх пошкоджень—ані переломів стегна, ані руки, ані ребер—нічого.

“Алан,—сказав йому один з лікарів,—схоже, сьогодні ти зможеш піти додому”.

Алану було важко ходити, тому він залишився на ніч у лікарні для спостереження. Коли ми привезли його додому наступного ранку, на ньому був лише корсет на лівому зап’ясті. За шість тижнів він уже готувався до футбольного сезону.

Зображення
батько та його син йдуть по вулиці

Через тиждень після аварії ми прийшли до Майка додому, щоб подякувати йому за допомогу. Він ледве повірив своїм очам, коли Алан увійшов і сів на диван.

“Я доглядав багатьох людей і бачив, як багато хто йде з життя,— сказав він нам.— З медичної точки зору Алан не повинен був вижити. Те, що я побачив у той день, було справжнім дивом. Це було божественне втручання”.

Я знаю, що священство—це сила Божа на землі. Воно походить безпосередньо від нашого Господа Ісуса Христа, Який відновив Свою Церкву через пророка Джозефа Сміта. Я також знаю, що в ім’я Ісуса Христа і за допомогою влади священства й віри ми можемо творити чудеса.

Роздрукувати