2006
Ви—носії благородного первородства
Tpaвeнь 2006


Ви—носії благородного первородства

Ви можете дізнатися більше про своє життя і свою місію на землі, коли готуєтесь отримати патріарше благословення і потім вивчаєте його.

Молоді жінки, протягом останнього року я дуже часто бачила сяяння Божого світла на ваших обличчях. Я бачила його на великих духовних зборах від Бразилії до Домініканської Республіки. Я бачила його, коли ви тягли ручні візки шляхами піонерів. Я бачила ваше світло, коли співала і грала з вами в таборі. Я бачила, як це світло Бога сяяло на обличчях дівчат у христильних купелях храмів від Мексики до Юти. Воно змінило мене і багатьох інших людей. Ви маєте світло, оскільки ви є буквальними духовними дочками Бога, “нащадками піднесених батьків”1 з божественною природою і вічною долею2. Ви отримали свої перші уроки у світі духів від своїх Небесних Батьків3. Вас було послано на землю, щоб “випробувати”4.

Ваш вік—це час, коли приймаються деякі з найважливіших рішень життя. Оскільки вас захльостує злива невірної інформації про те хто ви є, у вас є потреба у більшому скеруванні. Ви можете дізнатися більше про своє життя, свою місію на землі і світло, яким ви сяєте, коли готуєтесь отримати патріарше благословення і потім вивчаєте його.

Не буває занадто юного віку, щоб почати дізнаватися про патріарші благословення5. Я рада, що отримала своє благословення ще до того, як ідеї цього світу, спантеличуючі і невірні, могли б справити свій глибокий вплив на мене. Завдяки йому я отримала втішаюче запевнення, що Господь любить мене і знає мене, і з того дня я почала частіше мислити категоріями вічності, ніж популярності.

Настав час для молодих жінок підготуватися до отримання свого патріаршого благословення і отримати його. Ваш єпископ і батьки допоможуть вам вирішити, коли для вас настане слушний час, бо люди різняться за віком і підготовленістю6. Коли ви розумієте значення і ціль патріаршого благословення і маєте щире бажання виконувати роботу Господа, ви повинні бути достатньо дорослими, щоб отримати це благословення7. Інколи люди очікують довше, ніж необхідно для отримання свого благословення, вважаючи, що їм слід підготуватись до цього якимось особливим чином. Якщо ви гідні отримання рекомендації на виконання хрищень у храмі, тоді ви маєте бути гідними отримати й патріарше благословення. Важливо підготуватися до отримання благословення через піст і молитву, щоб ваш дух був смиренним і відкритим до навчання. Ваша особиста підготовка є дуже важливою.

Під час отримання благословення перед вами на мить відкривається вічність. Ви починаєте бачити картину того, що чекає на вас попереду, бо ваше благословення розповість вам про вашу вічну ціль і подорож. Патріарх, який дає вам благословення, не знає яким саме воно буде, допоки не проголосить його. Він покладається на Дух, Який підказує йому, що сказати. У благословенні вам говориться про ваш родовід у домі Ізраїля. Це ваш сімейний родовід, який інколи називають коліном. Усі коліна почалися з великого патріарха Авраама. Ваш родовід є важливим. Це означає, що вас долучено до обіцянь Авраамові, що через нього усі народи світу будуть благословлені8.

Ваш родовід є “зв’язком по крові”9. Це робить вас буквально “дітьми пророків”10 з благородним первородством. Саме тому ми часто говоримо, що ви—“молодь з правом благородного первородства”11 і належите до царського, “вибраного роду”12.

Одна моя подруга сказала: “Приєднавшись до Церкви у віці 16-ти років, я почала дізнаватися про свою особистість. Я отримала патріарше благословення, де говорилося, що я належу до дома Ізраїля. На той час я не знала, що це означає, але з плином років дізналася, що маю великий привілей бути прямим нащадком пророків. Я маю дорогоцінний спадок і найкращі можливості”.

Подібно до Авраама, ви прагнете благословення, щоб отримати більше знань і настанов від Господа13. Отримавши благословення, ви дізнаєтесь, що Господь знає вас особисто. У часи після відновлення Церкви багато людей просили Джозефа Сміта звернутися до Господа з проханням дати їм особливе спрямування у житті. Деякі з цих одкровень є нині частиною Учення і Завітів. Подібно до перших святих, ви можете вважати своє патріарше благословення своїм “особистим писанням”14. Воно є священним і тому вам не слід ділитися ним ні з ким, окрім близьких членів сім’ї15.

Патріарх може передбачити розвиток і обставини вашого життя і дати вам пов’язане з ними благословення. Одна молода жінка сказала мені: “У моєму благословенні про мене говорилось те, чого не знали навіть мої батьки”. Президент Джеймс Е. Фауст сказав, що кожне патріарше благословення є натхненним, “особистим одкровенням від Бога”. Воно є “дороговказною зіркою,… якорем для наших душ”. Воно розкриває наші здібності і потенціал16.

Президент Пекер говорить, що наші благословення є “[абзацом] з книги [наших] можливостей”17. Президент Монсон називає наші благословення “Ліягоною світла”18.

Оскільки патріарше благословення не є передреченням усього, що має статися в житті того, хто отримує його, нам слід прагнути проводу Святого Духа, щоб краще зрозуміти свій життєвий шлях. Учення євангелії завжди ведуть нас до повного розуміння нашої долі і привілеїв. Наприклад, у патріаршому благословенні може не згадуватися, що його отримувач укладе шлюб чи матиме дітей, але євангелія навчає нас укладати шлюб у храмі і створювати сім’ї. Ми можемо слідувати цим ученням євангелії самостійно, не потребуючи конкретизованого особистого спрямування.

Коли я навчалась у школі, консультант з вибору професії, подивившись результати мого тестування, сказала мені, що не вважає мене здатною успішно вчитись у коледжі. Але, прочитавши з молитвою своє патріарше благословення, я відчула, що не слід полишати своєї одвічної цілі. Отже, маючи бачення плану Господа щодо мене, я мала надію в своєму серці і змогла діяти впевнено. Я відкрила для себе, що стала успішною студенткою і здобула університетську освіту. Коли ми знаємо, хто ми є і що нам слід робити, значно легше приймати важливі рішення щодо освіти, кар’єри та шлюбу. Значно легше випромінювати світло для членів сім’ї, друзів і в усіх інших місцях.

Спаситель сказав: “Істинно, істинно Я кажу вам, Я даю вам бути світлом для цього народу. Місто, що поставлене на пагорбі, не можна сховати.

Дивіться, чи люди запалюють свічку і ставлять її під посудину? Ні, але на свічник, і вона дає світло всім, хто в домі;

Отже, нехай ваше світло сяє перед цим народом, щоб вони бачили ваші добрі вчинки і прославляли вашого Батька, Який на небесах”19.

Коли ви знаєте, хто ви є і що вам слід робити у цьому житті, у вас не буде бажання приховувати своє світло.

Наприклад, у вас не буде бажання “приховувати своє світло” носінням одягу, що принижує ваш царський потенціал. Ви не будете вживати неналежної лексики чи розповідей і спотворювати своє тіло татуюванням чи чимось іншим, неприйнятним для дочки царського роду. Ви не осоромите свого первородства вживанням будь-якої шкідливої речовини чи такої, що викликає залежність. Ви не будете дивитися щось аморальне і брати участь у чомусь, що принижує ваш благородний статус. Ви будете прагнути всього, що є “чеснотне, чудове, славнозвісне, гідне похвали”20, оскільки ви знаєте, що маєте благородний родовід.

Ви—безцінні діти обітниці. Якщо ви будете дотримуватися постанов і заповідей Господа і прислухатися до Його голосу, Він обіцяв поставити вас “найвищим понад усі народи на хвалу, і на ім’я, і на славу”21. Ваше патріарше благословення має надихати вас на зміни у своєму житті, коли вони необхідні. Воно містить обіцяння, які ви можете отримати лише за умови своєї відданості. Якщо ви не віддані, не варто сподіватися на здійснення ваших благословень.

Інколи молоді жінки вважають, що припустившись помилок, вони втратили гідність на отримання патріаршого благословення, або ж визнають себе не гідними благословення, яке вже отримали. Пам’ятайте, що фундаментальним ученням Господа Ісуса Христа є віра в Нього і Його силу спокутувати наші гріхи. “Сатана хоче, щоб ви думали, що не можете покаятися, але це зовсім не вірно!”22. Причащаючись кожного тижня, ми зобов’язуємося змінювати своє життя на краще. Нам завжди слід намагатися стати новою людиною, більш схожою на нашого Спасителя Ісуса Христа. Апостол Павло називає це “ходити в обновленні життя”23. Якщо ви накоїли серйозних помилок, через які можете втратити гідність на своє благородне первородство, прийдіть зі сльозами жалю до свого єпископа. Він є вашим другом під час процесу покаяння, його висвячено бути суддею на землі, який представляє Спасителя—Вічного Суддю. Покаяння є подібним до велетенського ластику, що може видалити й незмивні чорнила! Це нелегко, але можливо24. Господь сказав: “Ось, хто покаявся у своїх гріхах, того прощено, і Я, Господь, не пам’ятаю їх більше”25.

Молоді жінки, ваше патріарше благословення допоможе вам дізнатися, що ви є носіями благородного первородства. З плином часу ви побачите, як пророцтва з вашого благословення втілюються у життя. Господь має для вас важливі і захоплюючі завдання. Настав час для вас “уста[ти] і ся[яти] повсюди, щоб ваше світло могло бути прапором для народів”26. “Отже, нехай ваше світло сяє перед цим народом, щоб вони бачили ваші добрі вчинки і прославляли вашого Батька, Який на небесах”27. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Bruce R. McConkie, Mormon Doctrine, 2nd ed. (1966), 589.

  2. Див. “Сім’я: Проголошення світові”, Ліягона, жовтень 2004, с. 48.

  3. Див. УЗ 138:56.

  4. Див. Авраам 3:25; Путівник по Писаннях, “Вибирати”, с. 21.

  5. Див. “Teaching Children About Patriarchal Blessings,” Ensign, Oct. 1987, 54. Президент Спенсер В. Кімбол навчав: “Ви готуєте своїх дітей до отримання [патріаршого благословення], чи не приділяєте уваги цьому?.. Я вважаю, що кожній матері слід почати говорити про патріарше благословення своїм дітям, коли вони ще малі, щоб вони були підготовлені до отримання його” (in Conference Report, Manchester England Area Conference, June 1976, 23).

  6. Див. Ezra Taft Benson, Sermons and Writings of President Ezra Taft Benson (2003), 149.

  7. Див. Ensign, Oct. 1987, 55.

  8. Див. Буття 26:4; Авраам 2:9.

  9. Joseph Fielding Smith, Doctrines of Salvation, comp. Bruce R. McConkie, 3 vols. (1954–1956), 3:248–249.

  10. 3 Нефій 20:25.

  11. “Carry On,” Hymns, no. 255.

  12. 1 Петра 2:9

  13. Див. Авраам 1:2–3.

  14. Sermons and Writings of President Ezra Taft Benson, 149.

  15. Див. Стійкі у вірі: довідник з євангелії (2004), с. 92.

  16. In Conference Report, Oct. 1995, 81–82; or Ensign, Nov. 1995, 63.

  17. “Патріарх колу”, Ліягона, листопад 2002, с. 44.

  18. In Conference Report, Oct. 1986, 83; or Ensign, Nov. 1986, 67.

  19. 3 Нефій 12:14–16.

  20. Див. Уложення віри 13.

  21. Див. Повторення Закону 26:17–19.

  22. Заради зміцнення молоді (2001), с. 29.

  23. Римлянам 6:4.

  24. Див. Стійкі у вірі, сс. 104–108.

  25. УЗ 58:42.

  26. УЗ 115:5.

  27. 3 Нефій 12:16.

Роздрукувати