2022
Розсіяний склероз і моє свідчення про Ісуса Христа
Квітень 2022


Лише в цифровому форматі

Розсіяний склероз і моє свідчення про Ісуса Христа

Автор живе у шт. Вашингтон, США.

Я сподівався на чудо від Спасителя. Я виявив, що вже отримав два.

Зображення
Ісус збирається зцілити хвору людину

Я активно грав у гольф протягом багатьох років. Кілька років тому мені стало важко ходити по полю для гольфу. Я продовжував грати, але був змушений почати їздити на гольф-карі. Оскільки мої проблеми збільшувалися, я вирішив, що прийшов час відвідати лікаря. Після низки медичних тестів у 2017 році мені поставили діагноз первинно-прогресуючого розсіяного склерозу—це автоімунне захворювання, що вражає головний і спинний мозок.

Після встановлення цього діагнозу я багато часу присвятив роздумам про чудеса Спасителя, особливо про Його чудеса зцілення. Я часто думав: “Мені потрібно Його чудо. У мене є віра, так чому не статися диву, щоб я зцілився від моєї хвороби?”

Пошук духовного зцілення

Вивчаючи чудеса зцілення, які творив Спаситель, я зрозумів і почав краще цінувати одне з них.

Люди, дізнавшись про повернення Ісуса в Капернаум, зібралися великим натовпом; можливо, це сталося тому, що вони чули, що Він вже зцілював людей до цього. Четверо чоловіків принесли вражену паралічем людину на ношах, щоб побачити Спасителя. Натовп був такий великий, що вони не могли пройти у двері та ввійти в кімнату, щоб наблизитися до Нього. То що ж вони зробили? Вони залізли на дах, зробили в ньому отвір і через нього спустили вниз хворого на ношах. (див. Maрк 2:1–4). Які ж чудові друзі були в цієї людини!

Ісус побачив їхню віру й сказав: “Відпускаються, сину, гріхи тобі!” (Марк 2:5).

Почувши це, книжники звинуватили Спасителя у богохульстві, кажучи: “Хто може прощати гріхи, окрім Бога Самого?” (Maрк 2:7).

Христос відповів: “Що легше: сказати розслабленому: “Гріхи відпускаються тобі”, чи сказати: “Уставай, візьми ложе своє та й ходи?” (Maрк 2:9). Але щоб вони знали, що Він як Син Божий і Спаситель світу має владу прощати гріхи, Він зцілив чоловіка, враженого паралічем (див. Марк 2:10–11).

Я багато думав про цей сюжет. Ось цього чоловіка принесли до Нього, аби зцілити від фізичної недуги, і що Він робить у першу чергу? Він оголошує, що цьому чоловіку прощено його гріхи. Він зцілює його духовно. Хоч ми й не знаємо, за які саме гріхи цей чоловік потребував прощення і скільки зусиль він доклав, аби позбутися своїх гріхів, а не своєї хвороби, мені здається показовим, що перше зцілення, яке Спаситель здійснює для цього чоловіка,—це його духовне зцілення.

Коли я розмірковував над цим, у мене зʼявилося ось таке відчуття: зі мною вже сталося одне з див Ісуса Христа—диво зцілення, яке стало можливим завдяки Його Спокуті. У всіх нас є якась духовна хвороба. Усі ми потребуємо духовного зцілення. Спаситель здійснив диво Своєї Спокути за всіх нас, щоб ми могли покаятися і повернутися у присутність Небесного Батька. Нам просто потрібно мати віру, щоб отримати благословення, які Він уже нам дав. Це духовне диво важливіше, ніж будь-яке диво фізичного зцілення.

Відчуття надії на Воскресіння

Як і раніше, я хочу зцілитися також і фізично.

І я зрозумів, що Небесний Батько і Спаситель подбали про це. Завдяки смерті й Воскресінню Христа я знаю, що також воскресну й отримаю вічне та досконале тіло. Я буду зцілений від будь-якої хвороби, яка зараз мене мучить. Хоч це чудо має статися колись у майбутньому і його потрібно ще дочекатися, на мій погляд, воно є не меншим чудо, ніж миттєве фізичне зцілення.

У цьому земному існуванні ми ходимо з вірою, не знаючи, що чекає на нас попереду. Я дуже вдячний за свою віру й знання того, що Ісус є Христос, Син Бога Живого, Спаситель світу. Він дав нам такі великі дари. Я часто відчуваю Його любов. Я молюся, щоб ви також її відчували.

Нехай наша віра в Нього й знання про Нього завжди залишаються сильними.

Роздрукувати