2018
3 істини, які слід пам’ятати, коли відчуваєте себе недосконалими
Грудень 2018


Лише електронна версія

3 істини, які слід пам’ятати, коли відчуваєте себе недосконалими

Автор живе у шт. Нью-Мексико, США.

Усі ми хочемо стати трохи кращими, але важко зрозуміти, з чого почати.

Зображення
woman looking out window

Я часто думаю про те, що мої зусилля бути слухняною іноді розбиваються об норми досконалості, які здаються мені недосяжними. Я завжди думаю про те, що могла б зробити краще, наприклад: більше приділяти часу читанню Писань або навіть більше працювати над вмінням контролювати себе, коли проходжу повз морозиво у відділі заморожених продуктів.

Може здаватися, що це не назвеш великими проблемами, але як я можу знати, яким чином мені вдосконалюватися, особливо якщо проблема з морозивом не є моєю найбільшою? І як зміниться моє життя, якщо я стану більш слухняною?

Наслідування Ісуса Христа---це не випадкові великі стрибки в розвитку. Це---щоденний процес. Як навчав старійшина Ларрі Р. Лоуренс, сімдесятник: “Ми прийшли [на землю], щоб навчатися і вдосконалюватися, доки поступово не станемо освяченими або вдосконаленими у Христі.

… Коли ми просуваємося тісною і вузькою дорогою, Дух постійно спонукає нас ставати кращими і підійматися вище”1.

Кожне зусилля, яке ми докладаємо до того, щоб стати трохи досконалішими, покращує наше життя. Ось три істини, які допомогли мені ставати трохи кращою кожного дня.

1. Щодня кайтеся

Так само, як ми не можемо сягнути досконалості без Спасителя і Його Спокути, ми не можемо ставати більш слухняними без покаяння. Стівен В. Оуен, генеральний президент Товариства молодих чоловіків, навчав: “Ми можемо спробувати самостійно змінити свою поведінку, але тільки Спаситель може очистити нас від бруду і полегшити наші тягарі, дозволяючи просуватися шляхом покаяння впевнено і наполегливо”2. Якщо ви бачите недоліки в собі, які ви хочете змінити, принесіть їх в молитві до Господа.

2. Визначайте пріоритети, покладаючись на Духа

Визначити свої недоліки буває дуже важко---часто я не знаю, з чого почати. Ми можемо молитися, щоб знати, що нам потрібно змінити у цю мить. Старійшина Лоуренс навчав: “Святий Дух дійсно дає індивідуалізовані поради. Він абсолютно чесний супутник і розповість вам те, чого ніхто інший не знає або не насмілюється сказати”3. Хоча нам не потрібно чекати спонукань, щоб стати кращими, Дух може допомогти визначитися з пріоритетами.

3. Зміцнюйте духовну впевненість

Я постійно в захваті від того, як сильно Небесний Батько благословляє мене, якщо я намагаюся дотримуватися заповідей. Я відчуваю, як сильно зростає спокій та впевненість кожного разу, коли я піднімаю планку трохи вище. Президент Рассел М. Нельсон обіцяв: “Якщо ви й далі будете слухняними, … то отримаєте знання і розуміння, яких прагнете. Ви отримаєте кожне благословення, яке Господь приготував для вас,—навіть чудеса”4. Більший послух не лише допоможе вам мати кращі почуття щодо себе і своїх рішень, але також відкриє додаткові можливості для Господа благословляти вас таким чином, що ви й не сподіваєтеся.

Небесний Батько знає наші серця, і Він бачить кожне зусилля, яке ми докладаємо, щоб бути слухняними. Він не сподівається, що ми станемо досконалими завтра. Намагання трохи покращуватися кожного дня---чи то відмовитися від заморожених ласощів, чи більше присвячувати часу Писанням---допоможе нам зрозуміти, що всі етапи розвитку є цінними й досяжними.

Посилання

  1. Ларрі Р. Лоуренс, “Чого ще бракує мені?” Ensign або Ліягона, лист. 2015, с. 34.

  2. Стівен В. Оуен, “Покаяння завжди корисне”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, с. 48.

  3. Ларрі Р. Лоуренс, “Чого ще бракує мені?”, с. 34.

  4. Рассел М. Нельсон, “Одкровення для Церкви, одкровення для нашого життя”, Ensign або Ліягона,, трав. 2018, сс. 95–96.

Роздрукувати