Ліягона
Ісус Христос полегшив мої тягарі
Червень 2024


“Ісус Христос полегшив мої тягарі”, Ліягона, черв. 2024.

Голоси святих останніх днів

Ісус Христос полегшив мої тягарі

Мені здавалося, що я тону в метушні свого життя, аж поки я не знайшла спокій завдяки читанню Книги Мормона.

Зображення
жінка пливе по морю на Книзі Мормона

Ілюстрації Маріко Ковальські

Одного дня, коли я служила сестрі з нашого приходу, вона розповіла мені, що кожного року прочитує Книгу Мормона. Вона також свідчила про великі благословення, які отримує завдяки цьому. Я вдячна тій сестрі за її приклад.

До того візиту я лише раз повністю прочитала Книгу Мормона, хоча завжди вивчала її, виконуючи покликання вчительки. Після візиту я вирішила наслідувати приклад тієї сестри. Я знову почала з 1 Нефія і дочитала книгу до кінця. І та сестра мала рацію! Я отримала багато благословень, які помітила в своєму житті, і, я впевнена, є багато, яких я не усвідомила.

Невдовзі, після прочитання мною Книги Мормона вдруге, мій чоловік залишив нашу сім’ю. І без того складні завдання на моїй новій роботі спричиняли ще більший стрес у моєму житті, а через хронічні проблеми зі здоров’ям мого сина мені почало здаватися, що я тону.

Однак я згадала, як читала у Книзі Мормона про Амулона, який покладав важкі тягарі на Алму і його народ. Коли вони молилися про допомогу, Господь сказав, що знає про ситуацію і що визволить їх. Але поки це станеться, Він сказав: “Я також полегшу тягарі, які покладені на ваші плечі, щоб ви навіть на відчували їх на своїх спинах” (Moсія 24:14).

Я й раніше багато разів вивчала той розділ у книзі Мосії і викладала його багато разів під час євангельських уроків іншим людям. Я вірила в істинність тих віршів. Оскільки я знала вчення Книги Мормона, я також знала, що особисте знання про істину з’являється тоді, коли я застосовую Писання до особистих обставин.

Тож я почала читати той розділ кожного дня, аби мати силу й нагадування про те, що Господь дбає про мене. Мої труднощі не зникли, але Він дійсно полегшив мої тягарі.

Ті вірші з Книги Мормона допомогли мені подолати часи великих особистих випробувань, надавши спокій та втішне знання, що Господь дбає про всіх своїх дітей.

Роздрукувати