Ліягона
4 способи створення духовного простору
Червень 2024


“4 способи створення духовного простору”, Ліягона, черв. 2024.

Дорослій молоді

4 способи створення духовного простору

“Політика непроповідування” в Єрусалимі змінила мій погляд на створення духовного простору в житті.

Зображення
юнак дивиться у розгорнуту книгу, яка випромінює світло

Ілюстрації Інгрід Ненсі Очоба Вільярреаль

Кілька місць, які згадуються в Біблії, знаходяться на відстані пішої прогулянки від Гебрейського університету в Єрусалимі, де я зараз перебуваю в якості студента. Я можу приходити до сходів храму, де, можливо, навчав Ісус, або до гробниці в саду, в якій, як дехто вважає, лежало тіло Ісуса до того, як Він воскрес. Жити на Святій землі — це благословення, і я вдячний за кожен день, проведений у цьому дивовижному місці. Але бути тут у якості члена Церкви — нелегко.

Через “політику непроповідування” в Ізраїлі, мені не дозволяється розповідати про свою віру. Я не уявляв, як же це важко, доки один з моїх друзів не попросив у мене Книгу Мормона, а я не міг її дати. Іноді мною оволодіває відчуття самотності та ізольованості від того, що я є послідовником Христа.

Але у цьому місці я також засвоїв кілька важливих уроків: я можу ділитися світлом і любов’ю Ісуса Христа з будь-ким, і я можу мати зв’язок із Духом.

Розмови на духовні теми

Хоча моя освітня програма є дуже світською, майже всі студенти в моїй групі є віруючими християнами. Ми часто залишаємося після занять і ділимося думками та аналізуємо урок. Ці розмови дають мені можливість свідчити про Ісуса Христа.

Коли ми спілкуємося, мені часто пригадуються слова з Матвій 18:20: “Бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, — там Я серед них”.

Хоча під час цих обговорень я не можу активно ділитися євангелією, однак я зрозумів, що розмови з іншими послідовниками Христа можуть запрошувати Духа в наші стосунки і допомагають зосереджуватися на Ньому в усьому, що ми робимо.

Дотримання завітів

Я зрозумів, що єдиний спосіб, у який я по-справжньому можу ділитися євангелією Ісуса Христа у цьому місці — це бути тим, ким я є. Я не можу тут подарувати Книгу Мормона, але я можу молитися з друзями, я можу допомагати їм відчувати Божу любов і свідчити про те, що Бог любить їх. Коли я просто намагаюся дотримуватися своїх завітів і виконувати Господні заповіді, я свідчу про свою віру в євангелію Ісуса Христа.

Якими б не були наші обставини, поміркуйте, як ви можете бути світлом, що скеровує інших людей до істини, і ділитися усім добрим, що йде від Духа.

Зображення
юнак тримає книгу, а перед ним висить куля світла

Як нещодавно навчав старійшина Дейл Г. Ренлунд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Ми стаємо учнями [Ісуса Христа] і гідними представниками, коли свідомо і дедалі більшою мірою приймаємо на себе ім’я Ісуса Христа через завіти”1.

Зосереджуватися на наших стосунках з Небесним Батьком та Ісусом Христом

Я можу відчувати Духа, лише якщо в першу чергу встановлюю зв’язок з Небесним Батьком та Ісусом Христом кожного дня, аби перебувати в Них; і тоді я можу “прославляти Отця [свого], що на небі” (Матвій 5:16). Іноді ми дивимося на євангелію як на формулу, в яку підставляємо певні дані, аби досягнути бажаного результату. Утім я зрозумів, що серцем євангелії насправді є наші стосунки з Небесним Батьком і Спасителем.

Мій процес пошуків зв’язку з Ними тут, на Святій землі, нічим не відрізняється. Хоча я можу бувати в місцях, де ходив Ісус, я найбільше відчуваю Духа, коли молюся й вивчаю Писання та знаходжу можливість упродовж свого дня, аби якісно провести з Ними час. Саме так було впродовж усього мого життя.

Сестра Бонні Х. Кордон, колишня генеральна президентка Товариства молодих жінок, навчала: “Є сила в тому, щоб ці святі звички ставали не пунктами зі списку справ, а більше були виявом свідчення. Цей процес буде поступовим, але буде посилюватися завдяки щоденній, активній участі та цілеспрямованому досвіду з Христом”2.

Щиро докладаючи зусиль для встановлення зв’язку з Небесним Батьком та Ісусом Христом, ви зможете знайти можливість для священних моментів у своєму житті.

Я обіцяю, що ви відчуєте різницю.

Зосереджуватися на простих істинах

Оскільки я перебуваю в незвичних обставинах, де я не можу обговорювати подробиці своєї віри, перебування в Єрусалимі навчило мене не поглядати “за межу” (Якова 4:14). Я навчився зосереджуватися на простих євангельських істинах: Бог любить усіх Своїх дітей, Ісус Христос є моїм Спасителем і Президент Рассел М. Нельсон є Божим пророком на землі в цей час.

Таке бачення допомогло мені дотримуватися своїх завітів і мати постійний зв’язок з Духом у труднощах, які має молода людина в Церкві, особливо в тому місці, де небагато членів Церкви.

Однак я зрозумів, що де б я не був, поки я не припиняю створювати духовний простір у своєму житті кожного дня, мої запитання, проблеми й тривоги завжди будуть вирішені завдяки надії на Небесного Батька і мого Спасителя Ісуса Христа.

Роздрукувати