Ліягона
Велика Господня робота і велика можливість для нас
Липень 2024


“Велика Господня робота і велика можливість для нас”, Ліягона, лип. 2024.

Велика Господня робота і велика можливість для нас

Коли ми виявляємо любов, ділимося і запрошуємо, то працюємо разом з Господом, допомагаючи кожній дорогоцінній душі прийти до Нього.

Зображення
дві жінки розмовляють, ідучи вулицею

Кожен пророк цього останнього величного розподілу навчав членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів про те, як важливо ділитися відновленою євангелією Ісуса Христа. Мені спадає на думку кілька прикладів зі свого життєвого досвіду:

Президент Девід О. Мак-Кей (1873–1970), пророк моєї юності, проголосив: “Кожен член Церкви є місіонером”.

Президент Спенсер В. Кімболл (1895–1985) навчав: “День, щоб нести євангелію до ще більшої кількості місць і людей, настав сьогодні” та “ми мусимо йти ширшим кроком”, ділячись євангелією з іншими людьми.

Президент Гордон Б. Хінклі (1910–2008) сказав: “Величною є наша робота, величезною є наша відповідальність у тому, щоб допомагати знаходити людей, яких би навчали. Господь поклав на нас відповідальність навчати євангелії кожне створіння. Це завдання вимагатиме [наших] найкращих зусиль”.

А Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Місіонерська робота є важливою складовою збирання Ізраїля. Це збирання є найважливішою роботою, яка здійснюється на землі сьогодні. Ніщо не може зрівнятися з нею за масштабами. Ніщо не може зрівнятися з нею за важливістю. Господні місіонери — Його учні — беруть участь у найвеличнішому виклику, найвеличнішій справі, найвеличнішій роботі на землі в наш час”.

Я зрозумів це ще в юності під час служіння на місії на Британських островах. Я ще більше переконаний у цьому сьогодні. Як апостол Господа Ісуса Христа я свідчу, що повсюди є можливості допомагати людям приходити до Христа, виявляючи їм свою любов, ділячись своїми віруваннями і запрошуючи їх приєднатися до нас, аби відчути радість євангелії Ісуса Христа.

Робота рухається вперед

Я мав привілей виконувати доручення в Місіонерському відділі Церкви, коли у 2004 році вийшло у світ перше видання посібника Проповідуйте Мою євангелію, а потім знову, коли у 2023 році вийшло друге видання. Я переконаний, що посібник Проповідуйте Мою євангелію надзвичайно благословив місіонерську роботу.

Новий посібник Проповідуйте Мою євангелію доповнено усім, чого ми навчилися з 2004 року, натхненним скеруванням від кожного члена Першого Президентства і Кворуму Дванадцятьох Апостолів та змінами, необхідними для того, щоб ділитися євангелією в цифрову еру. Деякі зміни стали причиною видатних успіхів.

Ми побачили, що на царство Боже проливаються надзвичайні благословення, якщо ми ділимося євангелією простим природним чином, застосовуючи принципи “любити, ділитися, запрошувати”. Ісус Христос, коли жив на землі, ділився євангелією саме так. Він жив серед людей, виявляв їм Свою любов і закликав усіх прийти до Нього (див. Maтвій11:28). Любити, ділитися і запрошувати так, як Він — це особливе благословення і відповідальність кожного члена Церкви.

Почніть з любові

У Гефсиманському саду й на хресті Ісус Христос узяв на Себе гріхи світу та зніс усі скорботи, і “муки, і страждання, і спокуси всякого роду” (див. Aлма 7:11). Це “примусило [Його]… найвеличнішого з усіх, тремтіти від болю і кровоточити кожною порою” (Учення і Завіти 19:18). Своєю Спокутою і Воскресінням Ісус Христос уможливив для всіх людей спасіння і піднесення.

Якщо ми звертаємося думками до Спасителя і обмірковуємо все, що Він зробив для нас, серце кожного з нас сповнюється любов’ю до Нього. Тоді Він повертає наше серце до інших і дає заповідь любити їх (див. Іван 13:34–35) і ділитися з ними Його євангелією (див. Матвій 28:19; Марк 16:15). Якщо люди навколо нас відчувають, що ми щиро їх любимо і дбаємо про них, тоді, вірогідно, вони відкриють свої серця для нашого послання, так само як цар Ламоній відкрив своє серце, щоб отримати євангелію, чому сприяли любов і служіння Аммона (див. Aлма 17–19).

Коли ми ділимося євангелією, почнімо з виявлення любові. Якщо ми спілкуємося з іншими з любов’ю, пам’ятаючи, що вони наші брати і сестри, а також улюблені діти нашого Небесного Батька, у нас будуть з’являтися можливості ділитися з ними тим, що, як ми знаємо, є істиною.

Завзято ділитися євангелією

Ніхто так віддано не ділився євангелією, як президент М. Рассел Баллард (1928–2023). У своєму останньому виступі на генеральній конференції він свідчив: “Я думаю, що серед найславетнішого і найчудовішого, що може знати будь-хто в цьому світі, є те, що наш Небесний Батько і Господь Ісус Христос явили Себе в ці останні дні і що Джозефа було поставлено, щоб відновити повноту вічної євангелії Ісуса Христа”.

Упродовж свого життя й майже по всьому світу президент Баллард завзято ділився цим дорогоцінним посланням з кожним. Він закликав нас чинити так само. Він навчав, що ми можемо ділитися євангелією, “будучи хорошими сусідами і виявляючи турботу і любов”. У такий спосіб ми можемо “показати, як євангелія діє у нашому житті, і… показати [іншим], які благословення може принести євангелія”. Ми також можемо “свідч[ити] про те, що [ми] знає[мо], у що віри[мо] і що [ми] відчуває[мо]”. Президент Баллард навчав, що “щире свідчення… може бути передане силою Святого Духа в серця тих, хто готовий прийняти його”.

Для президента Балларда ділитися відновленою євангелією Ісуса Христа було найбільшим бажанням його серця. Як і він, ми можемо завзято ділитися євангелією і словом, і ділом. Ми ніколи не знаємо, хто з людей, можливо, шукає світло євангелії, але не знає, де його знайти (див. Учення і Завіти 123:12).

Зображення
двоє чоловіків піднімаються сходами

Щиро запрошувати інших

Щоб допомогти іншим прийти до Христа, ви можете пропонувати їм відчути радість, яку приносять Спаситель і Його євангелія. Ми можемо це робити, запрошуючи людей приходити на заходи, читати Книгу Мормона або познайомитися з місіонерами. Ми також можемо щиро запрошувати їх відвідати разом з нами причасні збори.

Щотижня ми відвідуємо причасні збори, аби “поклоня[тися] Богу та прийма[ти] причастя, щоб згадувати про Ісуса Христа і Його Спокуту”. Це особливий час, коли люди можуть відчути Духа, наблизитися до Спасителя і зміцнити свою віру в Нього.

Якщо ми прагнемо любити, ділитися і запрошувати, то маємо узгоджувати свої плани і дії так, щоб допомагати людям приходити на причасні збори. Якщо вони приймуть ваше запрошення і відвідають причасні збори, тоді найвірогідніше, що вони продовжать іти шляхом, який веде до хрищення і навернення. Я всім серцем вірю, що ми досягнемо великого успіху, якщо будемо запрошувати інших на причасні збори і допомагати їм бачити, які благословення вони можуть отримати завдяки цьому.

Господь буде нас направляти

Ми ніколи не знаємо, якого успіху досягнемо і з якими викликами стикнемося, коли будемо виявляти любов, ділитися і запрошувати. Сини Мосії “ходили від міста до міста, і від одного дому богослужіння до другого… серед Ламанійців, щоб проповідувати і навчати їх слову Бога; і так вони почали досягати великого успіху”. Завдяки їхнім зусиллям “тисячі було приведено до пізнання Господа”, і багатьох з них “бул[о] навернен[о] до Господа, [і вони] ніколи не відпали” (Алма 23:4–6).

Хоча таке не завжди може відбуватися у нашому житті, Господь пообіцяв, що допоможе нам, бо кожна душа є дорогоцінною для Нього. Якщо ми будемо покладати свою довіру на Господа і долучимося до Його роботи, Він буде скеровувати вас у тому, як ділитися з іншими Його євангелією, а саме: як виявляти до них любов, розповідати про своє життя, ділитися з ними свідченням і запрошувати їх разом з вами йти за Ним.

“Великою буде [наша] радість” (Учення і Завіти 18:15), якщо ми за кожної можливої нагоди будемо допомагати Господу Ісусу Христу в Його величній роботі з приведення душ до Нього.

Роздрукувати