Ліягона
Три ідеї для розвитку емоційної витривалості
Липень 2024


Лише у цифровому форматі

Три ідеї для розвитку емоційної витривалості

Ці три прості ідеї можуть допомогти вам почати або продовжити розвивати свою емоційну витривалість.

Зображення
три жінки стоять разом і сміються

Ніколи не пізно почати або продовжити розвивати свою емоційну витривалість. Як навчав старійшина Ніл Л. Андерсен, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, Бог “створив ваш дух сильним і здатним вистояти у життєвих смерчах”. Але якщо ви помічаєте, що випробування легко виводять вас із рівноваги, а це може траплятися з усіма нами час від часу, ось кілька навичок, які ви можете застосувати, аби стати більш витривалими:

  1. Зміцнюйте свої стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом. Практикуйте дії, які підживлюють духовність, такі як молитва і вивчення Писань. Це допоможе вам відчути себе ближче до Небесного Батька і пам’ятати про свою вічну сутність як Його дитини. Вірте в Ісуса Христа, отримайте силу через Нього завдяки Його Спокуті та відчуйте Його любов до вас. Зміцнюйтеся завдяки вашим завітам і силі священства, яку вони приносять у ваше життя, якщо ви живете гідно.

  2. Розвивайте міцні стосунки. Розвивайте значущі стосунки, завдяки яким ви зможете відчувати зв’язок з іншими людьми, що зміцнюють вас на шляху завітів. І пам’ятайте, що ваша цінність є у вас від народження і основується на вашій сутності як сина чи дочки Бога, а не на тому, що про вас думають інші. Готуючись до спілкування з іншими, спробуйте скористатися цим коротким висловлюванням старійшини Гарі Е. Стівенсона, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Ого, ти глянь на себе! Я — дивовижний(а)/ Я — Боже дитя! Він знає мене! Він любить мене! Я обдарований(а) — обдарований(а) Святим Духом, моїм постійним напарником!” Потім згадайте про чудові риси, якими Бог вас уже благословив, розслабтеся і будьте собою.

  3. Намагайтеся мислити целестіально. Коли у нас в житті виникає складна ситуація, наше бачення часто стає обмеженим і ми починаємо зосереджуватися на поточному моменті страждання. “Мислячи целестіально”, ми можемо пам’ятати, що нинішні труднощі існують лише короткий період часу.

Президент Рассел М. Нельсон сказав: “Саме те, що зробить ваше смертне життя найкращим, це може бути тим же самим, що зробить ваше життя упродовж усієї вічності таким найкращим, яким воно тільки може бути! Сьогодні, щоб допомогти вам підготуватися до рясних благословень, які Небесний Батько має для вас, я запрошую вас набути звичку “мислити целестіально!…

Коли ви робите вибір, я запрошую вас дивитися з позиції довгого прицілу — дивитися у вічність”.

Роздрукувати