Ліягона
Три способи узгодити своє життя з волею Бога
Липень 2024


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

Три способи узгодити своє життя з волею Бога

Як ми можемо дізнатися, чого хоче від нас Небесний Батько?

Зображення
Ісус Христос несе ягня

Дорога додому, художник Йонсанг Кім

Упродовж кількох останніх років я роздумувала над такими питаннями:

“Якою є воля Бога щодо мого життя?”

“Як мені узгодити свою волю з Його волею?”

Я довго шукала відповіді на ці запитання, і досі не думаю, що змогла на всі з них відповісти. Але я відкрила для себе три істини, які допомагають мені розуміти, як скеровувати своє життя відповідно до волі Небесного Батька.

1. Зберігайте супровід Духа

Важливою складовою у виконанні того, чого очікує від нас Небесний Батько, є пошук підказок Святого Духа і прислухання до них. Дух може промовляти до нас багатьма способами, але наша відповідальність — жити гідно Його напарництва і дізнаватися, як Він промовляє особисто до нас.

Особисто я відчуваю, що Дух промовляє через мої думки, але іноді буває важко побачити різницю між моїми власними почуттями і Божим скеруванням.

Одна річ, яку я люблю робити, — це розмірковувати, чи мої думки хороші. Як навчав пророк Мороній: “все, що є добрим, походить від Бога” (Мороній 7:12). Якщо до мене приходить думка зробити щось хороше для іншої людини і це допоможе мені наблизитися до Небесного Батька або спонукатиме стати більш схожою на Ісуса Христа, я знаю, що це від Святого Духа.

День за днем я намагаюся мати цього постійного Супутника, прислухатися до Його підказок і з готовністю діяти відповідно до них. Це допомагає мені узгоджувати своє життя з волею Небесного Батька.

Президент Генрі Б. Айрінг, другий радник у Першому Президентстві, нагадав нам: “Святий Дух посилається вірним членам Церкви Ісуса Христа, які уклали завіти. Однак ваш досвід буде індивідуальним, і Дух буде скеровувати вас у спосіб, який найкраще відповідає вашій вірі і здатності отримувати одкровення для себе і для тих, кого ви любите і кому служите”.

2. Пам’ятайте про свою божественну сутність і допомагайте іншим пам’ятати про їхню

Небесний Батько та Ісус Христос кажуть: “Люби свого ближнього, як самого себе”, — такою є друга велика заповідь (див. Матвій 22:39). Ми можемо відчувати більше любові й співчуття до себе та інших, коли знаємо і шануємо свою божественну сутність.

Небесний Батько хоче, щоб ми сприймали себе такими, якими ми є — Його улюбленими дітьми з безмежним потенціалом. Оскільки Він любить нас, то бажає, щоб ми любили інших і нагадували їм, ким вони насправді є.

Старійшина Герріт У. Гонг, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, з любов’ю нагадує нам: “Віра, служіння і жертвування допомагають нам змінитися і стати ближче до Спасителя. Чим більш співчутливим, сумлінним і самовідданим є наше служіння та жертвування в Ньому, тим сильніше ми можемо почати осягати співчуття і милість Ісуса Христа до нас”.

Я думаю, що якби ми могли бачити себе так, як нас бачить Батько, нам було б легше бачити Його руку в нашому житті.

3. Довіряйте Його розкладу

Основоположна частина виконання справ у Божий спосіб — це довіряти Його розкладу. Я знаю, що в нашому житті бувають часи, коли нам зовсім не хочеться чекати. Можливо, ми сподіваємося на такі благословення, як мати можливість одружитися, мати достатньо грошей на купівлю будинку, знайти добре оплачувану роботу, фізичне чи психічне зцілення і багато чого іншого.

Але іноді ці благословення не приходять тоді, коли нам хотілося б. Насправді іноді життя може нагадувати блукання у величезній пустині, де благословення вичерпалися.

Однак, чекаючи на Небесного Батька, ми можемо звернутися до історії про яредійців у Книзі Мормона (див. Етер 2). Коли вони мандрували до обіцяної землі, Бог не хотів, аби вони зупинялися в пустині (див. вірш 7). Він хотів, щоб вони продовжували йти. Так само й Батько не хоче, щоб ми зупинялися у своїх символічних пустинях. Він хоче, щоб ми продовжували розвиватися з вірою, доки не досягнемо обіцяних благословень.

Він хоче, щоб я продовжувала йти вперед з вірою, дотримувалася Його заповідей і терпляче чекала на Нього.

Можуть бути часи, коли ми не можемо зрозуміти, чому ми маємо пройти певні випробування або чому потрібно підпорядковуватися Його розпорядку. Я зрозуміла що все, через що ми проходимо, яким би важким воно не було, завжди може бути нам на благо, якщо ми продовжуємо наближатися до Небесного Батька (див. Учення і Завіти 122:7).

Я знаю, що коли ми намагаємося робити все так, як цього хоче Небесний Батько, то можемо мати напарництво Святого Духа і відчувати Його любов щодня. Якщо ми довіряємо Небесному Батькові, то навіть у важкі часи ми можемо знаходити силу, якої потребуємо. Якщо ви переживаєте якісь труднощі, станьте навколішки і поговоріть з Ним. Я знаю, що Небесний Батько почує вас і дасть вам потрібні розраду та спрямування.

Ваші випробування можуть і не зникнути після молитви, але Батько дасть вам силу йти далі, і Він буде на цьому шляху разом з вами.

Роздрукувати