Ліягона
Піст: надійний спосіб зміцнити вашу віру в Господа
Липень 2024


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

Піст: надійний спосіб зміцнити вашу віру в Господа

Не забувайте про цей могутній євангельський принцип.

Зображення
доросла молодь сидить разом і навчається

Ви замислювалися коли-небудь, чи дійсно можете довіряти Небесному Батькові та Ісусу Христу?

Я мала таке відчуття, особливо коли стала членкинею Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Я приєдналася до Церкви, коли мені було 17 років, і я була наймолодшою в своїй сім’ї та єдиною членкинею Церкви. Я вірила, що євангелія Ісуса Христа — істинна, бо я молилася про це і відчула сильну радість. Я хотіла жити за євангелією, але в той же час почувалася надзвичайно самотньою. Друзі та деякі члени моєї сім’ї грубо ставилися до мене через те, що я приєдналася до Церкви. Я відчувала, що маю вибирати між стосунками з близькими і стосунками з Господом. Мені здавалося, що неможливо переконати їх, що я йду правильним шляхом.

Пам’ятати про силу посту

Одного дня я згадала те, чого навчали мене місіонери, коли я пізнавала євангелію, — про закон посту.

Вони запропонували мені молитися і поститися, щоб просити Небесного Батька пом’якшити серця моїх батьків, аби вони дали згоду на моє хрищення. Я дослухалася до їхньої поради і, незважаючи на свої обставини, відчула великий спокій та запевнення. Мій батько підписав документ з дозволом, щоб я охристилася, хоча мама все ще не схвалювала це рішення.

Розмірковуючи про те, чому моя сім’я не підтримувала мене, я згадала те дивне відчуття миру, яке мала перед хрищенням. Я згадала, що все можливе для Небесного Батька (див. Матвій 19:26), і якщо я звернуся до Нього з вірою через піст і молитву, Він може зробити можливим те, що здається неможливим, завдяки вірі в Христа.

Ми читаємо в Геламан 3:35: “Проте вони постилися і молилися часто, і ставали все сильнішими і сильнішими в своїй покірливості, і все стійкішими і стійкішими у вірі в Христа, до того, що наповнило їхні душі радістю і втіхою”.

Я хотіла поглибити свою довіру до Небесного Батька, наповнити своє серце радістю і зробити все можливе, аби пом’якшити серця тих, хто мене не підтримував. Тож я постійно постилася і молилася про полегшення почуття самотності, яке я мала.

Робити чудеса можливими

Нічого не змінилося в один момент. Мені казали, що я спричиняю проблеми в нашій сім’ї через моє членство в Церкві. Я почувалася дуже самотньо. Однак я вірила, що Небесний Батько чує мої молитви і що піст принесе благословення. Згодом я побачила диво — серця моїх батьків поступово пом’якшилися щодо євангелії.

Я також відчула, як моя віра в Небесного Батька і мого Спасителя зміцнилася. Моя сильніша віра допомогла мені зрозуміти, як ставитися до інших людей, коли вони були недобрими до мене, і як поглибити мої стосунки з близькими людьми і Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Після багатьох постів і молитов я отримала відповідь, що мені треба їхати на місію. Дивовижним чином мої батьки охристилися до того, як я поїхала служити, і я також змогла запечататися з ними у Манільському Філіппінському храмі за кілька місяців до закінчення свого служіння.

Піст продовжує приносити чудеса в моє життя кожної пісної неділі. Але я також пощуся, коли життя непевне і мені особливо потрібен мир Христа.

Як навчав Президент Рассел М. Нельсон: “У часи тяжкого лиха… найприродніше, що ми можемо зробити — це волати до нашого Небесного Батька і Його Сина — Великого Лікаря — проявити Їхню дивовижну силу і благословити людей на землі”.

Я можу щиро свідчити, що піст — це один із дивовижних способів звертатися до Небесного Батька та Ісуса Христа. Піст продовжує змінювати моє життя і віру. Я сподіваюся, що ви зможете побачити чудеса, які ця жертва може принести і у ваше життя.

Роздрукувати