Ліягона
Сила свідомих послідовних зусиль
Серпень 2024


“Сила свідомих послідовних зусиль”, Ліягона, серп. 2024.

За Мною йдіть

Алма 37

Сила свідомих послідовних зусиль

Зображення
апельсини з краплями води на них

Наші невеликі послідовні рішення впливають на курс нашого життя.

Візьмімо, наприклад, силу краплі води. Старійшина Беднар, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, одного разу проілюстрував принцип невеликого і простого духовного живлення, пояснивши, як функціонує крапельний полив: “Постійний потік крапель глибоко проникає в землю і забезпечує глибоке зволоження ґрунту, з якого рослина отримує живлення. Це стосується і нас: якщо ми з вами будемо зосереджені на отриманні потоку частих крапель духовного живлення, тоді євангельські корені зможуть глибоко прорости в нашу душу, зможуть міцно й надійно укріпитися там і зможуть принести надзвичайний і чудовий плід”.

“Могутня зміна [нашого] серця” (Алма 5:14) може настати внаслідок невеличких постійних рішень. Рішення читати Книгу Мормона кожного дня, молитися або робити добру справу, щоб полегшити чийсь тягар, може здаватися чимось незначним. Однак “через мале і просте відбувається велике” (Алма 37:6).

У той час як невеличкі краплі можуть живити, вони можуть також і руйнувати. Так само, як незначні рішення в нашому житті можуть вести до зростання — до Спасителя, — вони можуть спричиняти руйнацію нашого свідчення, тобто віддаляти нас від Нього. Постійне нехтування невеликими діями, які пов’язують нас з Ісусом Христом, може поступово призвести до того, що віра похитнеться, а відданість справі — згасне.

Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Якщо ми прагнемо бути учнями Ісуса Христа, нам потрібно уважніше, ніж будь-коли раніше, слухати Його. Це вимагає свідомого й постійного зусилля сповнювати своє щоденне життя Його словами, Його вченнями, Його істинами”. Аби прийти до Христа, необхідно свідомо робити невеликі зміни у своєму житті.

Звичайно, буває так, що нам необхідно вдатися до більш кардинальних змін. “Якщо ми причетні до тяжких гріхів, вимоги Господа чіткі й недвозначні: нам необхідно зупинитися, звернутися по допомогу до єпископа і відразу ж відмовитися від пагубної поведінки”. Утім у більшості випадків нам необхідно робити відносно незначні дії, щоб змінити свою поведінку.

Озирнувшись на своє життя, ви побачите, що ваші невеликі, зосереджені на Христі рішення стали причиною справжніх змін. Зазвичай нам не потрібно робити кардинальні перебудови — достатньо одного маленького рішення, а потім ще одного, а потім ще одного, щоб навернутися до Христа.

Посилання

  1. David A. Bednar, “By Small and Simple Things Are Great Things Brought to Pass” (Brigham Young University Women’s Conference, Apr. 29, 2011), womensconference.byu.edu.

  2. Рассел М. Нельсон, “Слухайте Його”, Ліягона, трав. 2020, с. 89.

  3. Mайкл А. Данн, “На один відсоток краще”, Ліягона, лист. 2021, с. 107.

Роздрукувати