Ліягона
Діти Бога і Його любов
Серпень 2024


Лише у цифровому форматі: вчення церковних провідників у соціальних мережах

Діти Бога і Його любов

Прочитайте недавні дописи сучасних пророків та інших церковних провідників у соціальних мережах про те, що ми всі є дітьми Бога.

Зображення
Ісус Христос навчає малих дітей

Псалом 82:6 нагадує нам про наш божественний спадок: “Ви боги, і сини ви Всевишнього всі”.

Подібним же чином Президент Рассел М. Нельсон наполегливо просив нас пізнати істину про те, хто ми є:

“Мої дорогі друзі, ви буквально є духовними дітьми Бога. Ви співали про цю істину відтоді, як вивчили слова пісні “Я Божеє дитя”. Але чи закарбувалася ця вічна істина у вашому серці?…

Мирські визначення ніколи не дадуть вам уявлення про те, ким ви можете стати. Вони ніколи не підтвердять вашу божественну ДНК або ваш безмежний божественний потенціал…

Якщо ви приймете ці істини, наш Небесний Батько допоможе вам досягти вашої кінцевої мети — вічного життя в Його святій присутності.

Провідники Церкви говорили на генеральній конференції про наш божественний спадок дітей Бога (див. підбірки “божественна сутність” та “індивідуальна цінність”). Вони також публікували повідомлення на ці теми в соціальних мережах, зокрема такі:

“Ви — діти Бога і маєте унікальний божественний спадок”

Зображення
Даллін Х. Оукс

“Це неспокійні часи для всіх нас, але євангелія Ісуса Христа дає нам достатньо причин, щоб бути у доброму гуморі. Через Свого пророка Бог закликає нас бути стійкими в лихолітті, а вчення Ісуса Христа описують шлях, як успішно просуватися до нашої божественної долі — вічного життя. Ви знаєте, що ви — діти Бога і маєте унікальний божественний спадок. Вас любить Бог. Він — чудовий наставник, і Він обіцяв допомагати вам, якщо ви тільки шукатимете Його у спосіб, якого Він навчав.

Закарбуйте у своїй свідомості й серед особистих пріоритетів важливу істину, що ви є улюбленою дитиною Бога. Його любов дає вам самоповагу, силу і мотивацію долати будь-які проблеми, з якими ви стикаєтесь у житті. І ніколи не забувайте, що Його служителі люблять вас. Ми любимо вас. Чим би ви не переймалися і які б труднощі не долали, ми закликаємо вас бути у доброму гуморі, оскільки Він світ переміг. Ми також це можемо. Пам’ятайте, план Небесного Батька є планом щастя”.

Президент Даллін Х. Оукс, фейсбук, 22 травня 2023 р., facebook.com/dallin.h.oaks.

Бог не перестане любити вас

Зображення
Дітер Ф. Ухтдорф

“Яким би не було ваше ставлення до Бога, Він не перестане вас любити.

Скільки разів Небесний Батько буде терплячим до вас?

Більше, ніж ви можете осягнути.

Скільки разів Він прощатиме вас?

Більше, ніж ви, на вашу думку, заслуговуєте.

Як часто Він буде дбати про вас і втішати?

Більше, ніж ви коли-небудь можете уявити.

Благодаті і милості нашого милосердного Бога немає кінця. Глибина Його любові безмежна. Немає перешкод для Його співчуття до Своїх дітей.

Бог не є нашим супротивником. Він — наш наставник. Наш провідник. Наш цілитель. Наш Спаситель.

Його метою і найбільшою радістю, як Він Сам визначає, є наше щастя — безсмертя і вічне життя”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, фейсбук, 8 лютого 2023 р., facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Бог знає наш безкінечний потенціал

Зображення
Дітер Ф. Ухтдорф

“Коли Небесний Батько дивиться на нас, Своїх дітей, Він бачить нас такими, якими ми є насправді. Він знає про нас усе. Наші страхи, відчай і нашу самотність. Але Він також знає нашу віру, наші праведні бажання і перемоги і радіє їм. Він радіє моментам, коли ми долали перешкоди — фізичні, розумові, емоційні чи духовні. Але найголовніше, Він знає наш безмежний потенціал. Ваш безмежний потенціал. Він бачить найкращу версію нас, славетну особистість, якою ми маємо потенціал стати.

Якщо ви наслідуватимете нашого улюбленого Спасителя, Ісуса Христа, ваша віра зростатиме. Ваша впевненість міцнішатиме, і одного дня ви напевно зрозумієте, що ваші зусилля були варті того. Ви впораєтеся. Вірте. Віруйте в Бога. Вірте в себе. Зробіть вибір наслідувати Спасителя. Наближайтеся до вашого Небесного Батька, і Він наближатиметься до вас”.

Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, фейсбук, 18 вересня 2023 р., facebook.com/dieterf.uchtdorf.

Ви є частиною Господньої сім’ї

Зображення
Квентін Л. Кук

“Дозвольте мені запевнити вас, що незалежно від того, чи ви одружені чи самотні, маєте велику сім’ю чи маленьку, ви все одно є частиною сім’ї Господа. Я радію, що великий план спасіння достатньо великий для всіх дітей Небесного Батька. І як же я особливо вдячний за те, що Божий план надає можливість, щоб сімейні стосунки продовжувалися і після смерті. Я свідчу, що коли ми повернемося у присутність Бога, то будемо навіки об’єднані з тими, кого любимо найбільше”.

Старійшина Квентін Л. Кук, фейсбук, 15 травня 2023 р., facebook.com/quentin.lcook.

Небесний Батько знає і любить нас особисто

Зображення
Квентін Л. Кук

“У нас дійсно є Батько на Небесах, Який знає та любить нас особисто і повною мірою розуміє наші страждання. Його Син, Ісус Христос — наш Спаситель і Викупитель.

План щастя, підготовлений нашим Батьком для Своїх дітей, включає в себе не лише доземне і земне життя, але також і можливість отримати вічне життя, зокрема чудовим і славетним чином возз’єднатися з тими, кого ми втратили. Усі несправедливості будуть виправлені, і ми будемо сприймати все з досконалою ясністю і з бездоганним баченням і розумінням”.

Старійшина Квентін Л. Кук, фейсбук, 19 жовтня 2023 р., facebook.com/quentin.lcook.

Кожне покоління має розуміти, ким воно є

Зображення
Квентін Л. Кук

“Кожному поколінню слід зрозуміти, хто вони є і якою є їхня вічна сутність. [Це може бути] нелегко розпізнати, оскільки супротивник не хоче, аби ви мали чітке розуміння того, Хто є Бог Батько та Ісус Христос, і Їхнього плану щастя, а також того, хто ви є для Них.

Урок полягає у тому, щоб не дозволяти сумнівам чи зневірі брати верх над нашою вірою”.

Старійшина Квентін Л. Кук, фейсбук, 7 грудня 2023 р., facebook.com/quentin.lcook.

Храми є вираженням Божої любові

Зображення
Уліссес Соарес

“Будівництво… храмів по всьому світу — це справжній вияв любові нашого Небесного Батька до Своїх дітей. Це також свідчення того, що наш Небесний Батько живий і Він дбає про вічне спасіння Своїх синів і дочок повсюди. Це прекрасне свідчення про божественне бачення і план, що Бог має для нас, Своїх дітей, наших предків і нащадків”.

Старійшина Уліссес Соарес, фейсбук, 9 жовтня 2023 р., facebook.com/soares.u.

Ваші потреби, випробування і бажання постійно перед Богом

Зображення
Крістін М. Ї

“Мої незаміжні сестри, знайте, що я відчуваю потребу звернутися до вас і до всіх моїх сестер, яким потрібно знати, що їх любить і знає наш Небесний Батько…

Дорогі прекрасні жінки і дочки Бога, я знаю, що наші Небесний Батько і Спаситель знають про вас. Вони люблять вас. Вони чують благання вашого серця, ваші турботи, ваш сум, вашу радість. Ви ніколи не самотні. Ви можете знайти в Них повне розуміння. Завдяки завітам ви можете мати неймовірні партнерські стосунки з Господом. У книзі Ісаї, розділ 49, Господь дає нам розуміння Своєї великої любові до вас і до мене. У [віршах 14–16] сказано:

“І сказав був Сіон: Господь кинув мене, і Господь мій про мене забув.

Чи ж жінка забуде своє немовля, щоб не пожаліти їй сина утроби своєї? Та коли б вони позабували, то Я не забуду про тебе!

Отож на долонях Своїх тебе вирізьбив Я, твої мури позавсіди передо Мною”.

Ваші мури — ваші потреби, труднощі, бажання — постійно перед Ним. Ви завжди, кожну мить у Його розумі та серці. Ви вирізьблені на Його долонях. Я люблю вас і молюся, щоб ви знайшли дбайливу підтримку, зцілення та мир у незмінній любові Бога до вас, Його дочки”.

Сестра Крістін М. Ї, фейсбук, 8 березня 2023 р., facebook.com/RS2ndCounselor.

Божа любов і світло допомагають нам пам’ятати про нашу божественну сутність

Зображення
Трейсі Ю. Браунінг

“Я виросла у Квінсі, штат Нью-Йорк, і іноді відчувала себе загубленою у натовпі людей, які живуть у місті. Бувало так, що я почувалася ізольованою і самотньою, хоча мене оточувало так багато людей.

Коли я познайомилася з євангелією Ісуса Христа, я почала відчувати, як Світло Христа наповнює моє життя. Коли я прийняла запрошення читати Писання, молитися і розмірковувати, світло всередині мене почало зростати. Я відчула, що Бог мене добре знає, хоча раніше я відчувала, що мене ніхто не знає.

З юного віку, ще підлітком, я навчилася шукати підтримку цього світла і воно досі мене підтримує. Президент Рассел М. Нельсон навчає, що нам “життєво важливо” відчувати любов Небесного Батька та Ісуса Христа — особливо в цей час. Я вдячна за той надзвичайно важливий досвід у моїй юності і за те, що Їхні любов і світло продовжують вести мене вперед і сьогодні.

Божа любов і світло допомагають пам’ятати про мою божественну сутність улюбленої дочки Бога, і саме в цій іпостасі я себе бачу й торую свій шлях у повсякденному житті. Це також дозволило мені побачити божественність усіх Божих дітей — моїх братів і сестер. Божа любов може проливатися всюди в серця Його дітей. Коли ми відчуваємо її, коли ми відчуваємо її на собі, ми починаємо розуміти, чому вона є “бажаніш[ою] за все… і найрадісніш[ою] для душі” (1 Нефій 11:22–23)”.

Сестра Трейсі Ю. Браунінг, фейсбук, 27 липня 2023 р., facebook.com/Primary2ndCounselor.

Посилання

  1. Рассел M. Нельсон, “Рішення для вічності” (всесвітній духовний вечір для дорослої молоді, 15 травня 2022 р.), “Євангельська бібліотека”.

Роздрукувати