Ліягона
Вибрати світло євангелії, а не темряву світу
Серпень 2024


“Вибрати світло євангелії, а не темряву світу”, Ліягона, трав., 2024.

Дорослій молоді

Вибрати світло євангелії, а не темряву світу

Одна духовна подія нагадала мені про важливість благословень, які я втрачав через те, що не ставився серйозно до євангелії Ісуса Христа.

Зображення
молодий чоловік сидить на дивані й читає Писання

На фотографії позує модель

Колись я був зовсім не таким, як зараз.

Хоча я з народження відвідую Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів, я ніколи не ставився до цього серйозно. Я ніколи по-справжньому не замислювався над тим, що можуть означати для мого життя євангельські істини.

У Болгарії я один з небагатьох членів Церкви. Кожного дня мене оточує багато людей з мирською поведінкою та ідеалами. Багато молодих людей не дотримуються високих моральних норм та цінностей, а іноді світ здається дуже темним.

Кілька років тому, коли мені було 17, я впав у депресію і втратив мету в житті. Я не проводив час з хорошими друзями і не робив хороших справ. Одного дня батько сказав, що зареєстрував мене на конференцію “Заради зміцнення молоді”, яка проводилася в сусідній країні. Я не мав бажання їхати, однак, знаючи, що цього хоче батько, я знехотя погодився.

На мій подив, духовний досвід, здобутий під час конференції, повністю змінив моє життя.

Під час конференції ЗЗМ я побачив, що означає бути учнем Христа — жити не так, як живе світ. Усі ті вірні молоді люди були великим контрастом до негативного впливу, в оточенні якого я звик жити. Мені здавалося, що я дійсно бачу світло, яке випромінювали ці послідовники Христа. Кожного дня я сильно відчував Духа, проводячи час із хорошими людьми, вивчаючи Писання, дізнаючись більше про євангелію та глибше пізнаючи Небесного Батька і Спасителя.

Час змін

Я зрозумів, що мені необхідно змінити свою поведінку і по-справжньому зрозуміти, що може принести в моє життя євангелія Ісуса Христа.

Після того як я поїхав додому, я не хотів втрачати вплив Духа, який відчував під час конференції, тож я поставив за мету робити все необхідне, аби зберігати щойно збудований євангельський фундамент міцним та відчувати поруч Духа.

Спочатку було важкувато запроваджувати ті зміни у своєму житті. Мені необхідно було припинити проводити час з певними друзями, бо вони справляли на мене недобрий вплив. Я працював над тим, щоб відмовитися від поганих звичок. Я почав серйозно ставитися до відвідування церкви. Усі ці рішення допомогли мені наповнити своє життя доброчесністю. А те, що я кожного дня приділяв час вивченню Писань, у першу чергу Книги Мормона, допомогло мені постійно відчувати присутність Духа.

Нагадування про благословення євангелії

Учення, що містяться в Писаннях, нагадують мені про те, що є справді важливим у моєму житті. Коли я відчуваю себе самотнім у сповідуванні своєї віри, оскільки в Болгарії так мало членів Церкви, тоді я поглиблюю свою віру в Ісуса Христа, звертаючись до стародавніх пророків.

Один з моїх найулюбленіших віршів — це Moроній 10:32: “Прийдіть до Христа, і вдосконалюйтеся в Ньому, і якщо ви відринете від себе всю безбожність і любитимете Бога з усією вашою могутністю, розумом і силою, тоді Його благодаті буде достатньо вам, щоб через Його благодать ви могли бути досконалими в Христі”.

Такі вірші, як цей, нагадують мені про світло, яке дарує євангелія, і допомагають залишатися сильним у важкі часи. Писання завжди зміцнюють мій фундамент віри.

Зараз я готуюся до служіння на місії, хоча постійно постаю перед чимось невідомим і стикаюся з випробуваннями (наприклад, нещодавно у мене виявили діабет першого типу). Але коли я ставлю на перше місце свої духовні звички, це допомагає мені відчувати любов Небесного Батька так сильно, як ніколи.

Президент Рассел М. Нельсон нещодавно нагадав нам, що “мислити целестіально означає мислити духовно”.

Намагаючись робити те, що допомагає мені відчувати поруч Духа кожного дня, допомагає мислити целестіально — мати духовні думки. Я відчуваю, що стаю більше схожим на Христа, коли думаю про те, що зробив би Він. Постійний супровід Духа допомагає мені мати надію і пам’ятати про благословення, які приготував Небесний Батько для тих, хто вирішив іти за Ним.

Триматися світла

Іноді важко жити у злочестивому світі, де все здається темним. Але це також допомагає мені краще усвідомити яскраве, відмінне від усього тепло і світло євангелії Ісуса Христа. Я роками не розумів значення цих важливих благословень у своєму житті. Я такий вдячний за духовний досвід, до якого Небесний Батько спрямовує нас, бо тепер я тримаюся світла і радості євангелії так, як ніколи раніше.

Я свідчу, що ваше життя стане набагато легшим, якщо ви будете довіряти Господу і вивчати Книгу Мормона. Ви почнете помічати благословення, які люблячий Небесний Батько дає нам кожного дня, і ви зрозумієте, ким можете стати за допомогою Господа.

Автор живе у Варні, Болгарія.

Роздрукувати