Ліягона
Як надавати підтримку під час спілкування з сином або дочкою, які служать на місії
Серпень 2024


“Як надавати підтримку під час спілкування з сином або дочкою, які служать на місії”, Ліягона, серп. 2024.

Для батьків

Як надавати підтримку під час спілкування з сином або дочкою, які служать на місії

Вказані принципи, запропоновані церковними провідниками, допоможуть вам надавати підтримку вашим місіонерам.

Зображення
батьки розмовляють зі своїм сином-місіонером на тлі яскравого сонця

Ілюстрація Алекса Набаума

Коли ваша дитина вирушає на місію — чи то на місію служіння, чи проповідування — вами оволодівають різні емоції. Ви можете відчувати радість, сум, гордість і занепокоєння — все одночасно. Ваш місіонер також час від часу може відчувати занепад духа або розчарування, але у той же час радість, любов і надію. Ви, батьки та члени сім’ї, маєте особливу нагоду під час спілкування надихати і зміцнювати свого місіонера чи місіонерку. Розуміння певних принципів залучення до такого спілкування стане в пригоді не лише батькам місіонерів, але і родичам, друзям та провідникам.

Нагадуйте про їхню мету

Нагадуйте місіонерові про велику роботу, яку його чи її було покликано виконувати. Президент Рассел М. Нельсон наголошував на важливості цієї священної роботи:

“Кожна дитина нашого Небесного Батька заслуговує на можливість вибрати йти за Ісусом Христом, прийняти й отримати Його євангелію з усіма її благословеннями…

Ви були послані на землю саме в цей час, у цей самий вирішальний в історії світу час, щоб допомогти зібрати Ізраїль! Тепер на цій землі не відбувається нічого важливішого за це”.

Місіонери навчаються того, що їхня мета — “запрошувати людей прийти до Христа, допомагаючи їм прийняти відновлену євангелію через віру в Ісуса Христа і Його Спокуту, покаяння, хрищення, прийняття дару Святого Духа і терпіння до кінця”.

Допомагайте дітям пам’ятати про їхню божественну сутність. Вони є дітьми Бога, посланими сюди в цей час, тому що Небесний Батько покладається на них у Своїй роботі. Наголошуйте на тому, як вони можуть використовувати свої дари, аби благословляти життя інших людей. Оскільки вони є учнями Ісуса Христа, то здатні робити те, що, як вони, можливо, вважають, перевищує їхні природні можливості.

Зосереджуйтесь на духовному

Хоча вам хочеться знати про всі аспекти місії, не допускайте, щоб розмова зосереджувалася на рутинних питаннях. Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Зосереджуйтеся на духовних аспектах служіння вашої дитини. Телефонні дзвінки місіонера додому — це чудово, але вони можуть мати різну спрямованість: від запитання “Що ви їли на сніданок?” до… “Яку сім’ю або людину ви навчаєте зараз і який урок проводите? Що найбільше тебе зміцнило?” Небезпека полягає в тому, що іноді ми зосереджуємося на рутинному і нехтуємо духовним”.

Зосереджуйтеся на духовному, спонукаючи свого місіонера ділитися історіями про людей, яким він служить або яких навчає. Ви можете молитися за тих людей під час особистих і сімейних молитов. Уважно слухайте, коли ваш місіонер чи місіонерка розповідає про те, як упродовж тижня Дух торкнувся його чи її серця.

Замість того щоб повідомляти, чим закінчилися телесеріали чи спортивні події, розповідайте про важливі моменти свого життя, в яких Господь вас скеровував, утішав або наставляв. Якщо ви так будете робити, ваша розмова духовно підбадьорить не лише вас, але і місіонера.

Зображення
місіонерка

Разом долати духовний шлях

Розмова з вашим місіонером стане благословенням, якщо ви також долучитеся до роботи зі збирання Ізраїля. Сестра Бонні Х. Кордон, колишня генеральна президентка Товариства молодих жінок, казала:

“Можливо, ви не можете іти пліч-о-пліч зі [своїм місіонером], але ви можете разом долати духовний шлях…

Приєднайтеся до свого місіонера в місіонерській роботі — навчайтеся, служіть і діліться євангелією Ісуса Христа! Якщо ви це будете робити, то разом пожнете благословення, обіцяні за місіонерське служіння”.

Сестра Кордон також дала три поради:

  • “Глибше вивчайте Писання і діліться своїми думками в наступному електронному листі.

  • Відвідуйте храм і приєднуйтеся до славетної роботи з об’єднання сімей у Христі.

  • Шукайте можливості здобути особистий місіонерський досвід, тоді ви разом зможете відчути радість від проповідування євангелії”.

Яким би чином ви не долучалися до духовної роботи, ваша радість стане більшою, якщо і ви, і ваш місіонер намагатиметеся допомагати іншим приходити до Христа.

Під час спілкування зі своїм місіонером не забувайте про Господа. Він надихне вас знанням того, що і коли вашому місіонерові необхідно почути. І ви, і ваш місіонер матимете благословення, навчаючись, зростаючи та служачи разом.

Роздрукувати