Ліягона
Співпрацюючи з Богом, ми маємо підтримку в житті
Серпень 2024


Лише в цифровому форматі

Співпрацюючи з Богом, ми маємо підтримку в житті

З виступу “Наші завітні стосунки з Богом: джерело допомоги”, виголошеного перед студентами Університету Бригама Янга в Прово, штат Юта, США, 24 жовтня 2023 р.

Кожен з вас має можливість глибоко і потужно співпрацювати з Небесним Батьком і Спасителем завдяки вашим завітним стосункам.

Зображення
жінка сидить перед храмом

Партнерство з Богом приносить полегшення. Ми ніколи не самотні.

Кожен з вас має можливість глибоко і потужно співпрацювати з Небесним Батьком і Спасителем завдяки вашим завітним стосункам. Знання про те, що ти ніколи не самотній у своєму горі, труднощах, рішеннях, невпевненості чи слабкостях, є великою підтримкою. Бог, Батько наших духів, любить вас. І через Його Улюбленого Сина, Ісуса Христа, і Його спокутну жертву всі благословення, які Батько бажає для вас, доступні в цих завітних стосунках.

Коли ми проходимо обряди й укладаємо завіти під час хрищення і конфірмації та в Його святому домі, ми не отримуємо повне знання про завіти і силу священства. Ми не отримуємо повне знання про Господа і Його шляхи. Ми не отримуємо повне знання про те, ким ми є насправді.

Отримання обрядів і завітів євангелії Спасителя — це лише початок. Це не просто пункт у контрольному списку, а початок прекрасного завітного зв’язку. Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Шлях завіту нерозривно пов’язаний з нашими стосунками з Богом”. Послухайте слова пророка, якими він описував ці завітні стосунки і те, як Бог бажає благословити вас:

“Як тільки ми укладаємо завіт з Богом, ми назавжди залишаємо нейтральну територію. Бог не припиняє Своїх стосунків з тими, хто встановлює з Ним такі узи. В дійсності, всі, хто укладає завіт з Богом, мають доступ до особливої любові та милості. Єврейською мовою та завітна любов називається хесед (חֶסֶד)…

Оскільки Бог має хесед до тих, хто уклав з Ним завіт, Він любитиме їх. Він буде постійно з ними працювати і відкривати можливості для змін. Він прощатиме їх, якщо вони будуть каятися. І, якщо вони зійдуть на манівці, Він допоможе їм знайти дорогу назад до Нього.

Як тільки ми з вами уклали завіт з Богом, наші стосунки з Ним стають набагато ближчими, ніж до завіту. Тепер ми пов’язані разом. Завдяки нашому завіту з Богом Він ніколи не стомлюється докладати зусиль, допомагаючи нам, і ніколи не вичерпається Його милостиве терпіння до нас. У Божому серці для кожного з нас є окремий куточок. У нього великі сподівання щодо нас”.

Чи можете ви відчути в цих словах Божу любов до вас? Оскільки я ще не в шлюбі, ці сповнені любові й милості завітні стосунки з Небесним Батьком та Спасителем посідають визначне місце в моєму житті та були і є найбільшим джерелом підтримки й миру. Вони приносять мені невимовну втіху, божественну радість і глибоке, незмінне запевнення, що Він любить мене як Свою дочку і що я належу до Його вічної сім’ї. Я знаю, що Він знає мене і розуміє мене повністю.

Яким би не був наш сімейний статус чи минуле, Господь бажає, щоб ми мали з Ним могутні партнерські стосунки — стали “єдиними” (3 Нефій 19:23) з Ним в “усіх своїх діяннях” (Алма 37:37). Нам не потрібно йти цим життям на самоті, і це від нас не очікується. Ми можемо знайти підтримку у партнерстві з Господом через наші завіти.

На квітневій конференції 2023 року президентка Камілл Н. Джонсон сказала: “Брати і сестри, я не можу проходити через усе сама. Це не потрібно, і так не буде. Оскільки я прийняла рішення бути зв’язаною зі своїм Спасителем Ісусом Христом завітами, укладеними з Богом, “Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі” [Филип’янам 4:13]”.

“Ісус Христос є ceрцевиною [наших] завіт[ів]”. Лише через Нього і Його жертву ми можемо укласти завіти з Богом. Усе стало можливим, коли Спаситель подолав неможливе. Він є “Богом чудес”, Богом любові (Мормон 9:11; див. також вірші 11–21). І моя любов до Нього продовжує зростати з кожним днем.

Коли ми відчуваємо Його любов і кожного дня відповідаємо взаємністю, вибираючи Його, тоді євангелія менше зводиться до пунктів, у яких ставлять галочку, а більше пов’язана з любов’ю та бажанням. Завдяки цьому в кожному з нас проростають справжні євангельські корені, які приносять нам тривале живлення і радість. Ця “завітна любов” допомагає нам витерпіти тоді, коли обов’язку або контрольного списку для галочок просто недостатньо.

Завітні стосунки з Богом відкривають шлях до всіх благословень милостивої спокути Ісуса Христа. Дозвольте Йому втілити Його бажання благословити вас! Розвивайте ці стосунки, намагайтеся дотримуватися своїх завітів, прагніть часто каятися, проводьте час з Господом, дізнавайтеся про Нього і любіть Його всім своїм серцем. Немає нічого важливішого і більш значущого, ніж “пізнати Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав ти Його” (Іван 17:3).

Роздрукувати