Ліягона
Вам важко вивчати Писання? Зосереджуйтеся на тому, як ви читаєте
Серпень 2024


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

Вам важко вивчати Писання? Зосереджуйтеся на тому, як ви читаєте

Автор живе в Кісуму, Кенія.

Коли я цілеспрямовано почав вивчати Писання, то зміг знову відчути спокій.

Зображення
ілюстрація людини, яка читає книгу

Я знав, що повернутися до рідного міста після місії буде нелегко. Це стало випробуванням моєї рішучості та бажання й далі жити за євангелією. Але завдяки досвіду, здобутому на місії, я також знав, що отримаю благословення, якщо віддам пріоритет силі і захисту, які може принести щоденне вивчення Писань.

Тож перед поверненням додому я вирішив поставити собі за мету щоденно вивчати Писання.

Під час місії я міг вивчати Писання щодня. Цей особливий час, проведений з Небесним Батьком, благословив моє життя і поглибив мою любов до Писань.

Але коли я повернувся додому і минув деякий час, життя стало напруженим. Я почав навчатися за програмою BYU–Pathway Worldwide, я працював понаднормово і постійно відволікався.

Телефон і напружене життя ставали між мною і Писаннями. Я відчув, як між мною і Небесним Батьком піднімається стіна. Лише коли я став цілеспрямовано вивчати Писання, я зміг зруйнувати стіну і знайти дорогу назад до мого Спасителя.

Старанне вивчення на противагу нерегулярному читанню

Якийсь час я читав Писання ввечері і коли у мене був вільний час вранці. Але навіть коли я читав у такі моменти, мій телефон завжди привертав мою увагу. Під кінець вивчення я не міг пригадати, що читав.

На одному з курсів BYU–Pathway ми вивчали тайм-менеджмент. Нас попросили проаналізувати наші цілі на рік і знайти спосіб, як залишатися послідовними в їх досягненні. Під час цієї вправи я зіткнувся віч-на-віч зі стіною, яку збудував власними звичками. Я зрозумів, що був далекий від досягнення своєї мети — вивчати Писання щодня.

Тож я став наполегливо молитися про те, як мені повернутися до моєї початкової мети і стати більш старанним учнем Ісуса Христа.

Потім я зрозумів, що моя проблема полягала в тому, як я вивчав Писання.

Коли старійшина Мерріл Дж. Бейтмен був сімдесятником, він навчав: “Щоб прийти до Христа і вдосконалитися в Ньому, кожна людина повинна отримати свідчення про слова Господа. Деякі люди хитаються, бо не відкривають книги, інші — через те, що читають нерегулярно. Як і слід було очікувати, існує різниця між старанним вивченням або “роздумуванням над Писаннями” і нерегулярним читанням”.

Коли я відкриваю Писання з бажанням поміркувати і вивчати істини, що знаходяться всередині, я оновлюю свій рівень розуміння євангелії і відчуваю себе ближче до мого Спасителя, Ісуса Христа. Я сильніше відчуваю Божу любов і, відчуваючи її, мені легше допомагати нужденним.

Один з моїх улюблених уривків з Писань — Филип’янам 4:13, який нагадує мені про те, що “я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі”.

Я відчуваю, що присутність Духа набагато сильніша в моєму житті, коли я ставлю духовні звички на перше місце і пам’ятаю, що дійсно все можу робити завдяки Христу.

Знайти час для Нього

Коли у моєму житті виникають сумніви, я згадую, що Ісус Христос є моїм Викупителем і наставником. Як наш наставник, Він бачить наш прогрес і може допомогти нам подолати будь-що. Я знаю, що Спаситель робить це і набагато більше для мене. З Його допомогою я можу стати більш схожим на Нього.

Такі істини я знаходжу у словах Писань кожного дня! Коли я знаходжу ці істини, я знаходжу Ісуса Христа.

Президент Рассел М. Нельсон радив: “Господь знає і любить вас. Він — ваш Спаситель і Викупитель. Він веде Свою Церкву і скеровує її. Він буде вести і скеровувати вас у вашому особистому житті, якщо ви будете знаходити час для Нього — день у день, кожного дня”.

З того часу як я поновив свою ціль вивчати Писання щодня (і по-справжньому обдумувати їх), я зміг оцінити силу і захист, які вони мені дають. Коли ми розуміємо, що Спаситель завжди поруч, щоб зміцнювати нас, особливо за допомогою Писань, ми можемо мати справжній мир. Справжній мир не приходить від того, що ми дивимося на інших — навіть якщо здається, що вони мають усе, що ви можете побажати.

Тому що відповіддю є Ісус Христос.

Посилання

  1. Merrill J. Bateman, “Coming unto Christ by Searching the Scriptures”, Ensign, Nov. 1992, 27.

  2. Див. Neal A. Maxwell, “Jesus, the Perfect Mentor”, Ensign, Feb. 2001, 8–17.

  3. Рассел M. Нельсон, “Знайдіть час для Господа”, Ліягона, лист. 2021, с. 121.

Роздрукувати