2022
Чому наша сім’я йде за пророком, а не за світом
Червень 2022


Чому наша сім’я йде за пророком, а не за світом

Цікаво, як Господь працює з кожним із нас! Я народилася і виросла у південній частині острова Сахалін. У 50-х роках минулого століття, коли південь Сахаліну був тільки недавно звільнений, тут, звичайно ж, не було жодних церков, і про Бога ми, діти, нічого не знали. Проте мої прекрасні батьки навчали нас того, що допомогло сформувати наш характер: чесності, працелюбності, любові до сім’ї, поваги до інших людей, відповідальності за свої вчинки.

Вже маючи дорослих дітей у власній сім’ї, я зіткнулася із серйозними випробуваннями через свою хворобу, і мені потрібно було зрозуміти, в якому напрямку йти життям далі. На щастя, Небесний Батько у Своїй нескінченній любові до нас, Його дітей, благословив нашу Сахалінську землю знанням про відновлену євангелію Ісуса Христа і Його пророка. Послання про план спасіння ми з чоловіком почули від нашої дочки Анастасії, тоді студентки Владивостоцького медичного університету, а нині шанованого всіма лікаря. Приїжджаючи на канікули на Сахалін, вона розповідала нам про Відновлення євангелії, про план спасіння, про вічні сім’ї. Ми з чоловіком з радістю прийняли це послання. Після хрищення у 1999 році, усвідомлюючи всю відповідальність зробленого кроку, ми намагалися дізнатися більше про те, чого Господь очікує від нас. Розуміння того, що пророк Господа обирається і покликається Богом і що це завжди праведна людина з великою вірою, якій Господь відкриває істину через Святого Духа, допомогло нам прийняти рішення завжди йти за живим пророком.

Живий пророк є дуже важливим для кожного покоління, оскільки він допомагає людям розібратися, де Божа істина, а де брехня спокусника. Він також підбадьорює нас і дає поради на нашому нелегкому земному шляху, коли у нас виникають складні питання та обставини. Це може стосуватися будь-чого: здоров’я, вибору друзів, роботи, видів дозвілля, вибору супутника життя та багато чого іншого. В усіх цих питаннях ми можемо мати особисту думку, яка приходить завдяки нашому життєвому досвіду, але не завжди наша думка може співпадати з тим, що Бог відкрив через пророків.

Є безліч обставин, які не залежать від нас, але є багато чого, що залежить від нас. Ми встановлюємо пріоритети та визначаємо, як нам використовувати свою енергію, свій час і свої кошти. Ми самі вирішуємо, як нам ставитися одне до одного, ми самі обираємо, до кого нам звертатися за істиною і щоб знати напрямок. Голоси світу різноманітні й привабливі, а тиск світу дедалі сильніший. Якщо більшу частину інформації ми будемо отримувати із соціальних мереж або інших медіа, наша здатність чути шепіт Духа зменшується.

Чи важко йти за пророком? І так, і ні. Є заповіді, яких можна дотримуватися без жодних зусиль, але є заповіді й складніші. Чим більше ми повинні принести в жертву, тим важче це виконати. Заповіді жертвувати свій час на Господню справу щонеділі, виконувати обов’язки у своєму церковному покликанні, жертвувати десять відсотків від свого доходу як десятину нам виконувати легко. Набагато важче буває пожертвувати своїм часом, комфортом, роботою, спілкуванням з рідними, улюбленими справами, вирушаючи на місію повного дня, коли пророк каже, що Церква потребує більшої кількості подружніх місіонерських пар.

Було багато роздумів, сумнівів та, як нам здавалося, перешкод. І ось ми вже відслужили свою першу місію і сподіваємось служити на ще одній. З якою ж вдячністю ми з чоловіком згадуємо отриманий нами неповторний та безцінний досвід! Можливо, пройшовши це випробування, ми показали праведний приклад своїм онукам. Коли вони були ще зовсім маленькими, нас зворушувало їхнє виконання пісні “Йди за пророком”, яку вони любили та із задоволенням співали. Особливо дзвінко та заклично звучали слова: “Йди за пророком, йди за пророком, йди за пророком і не звертай”.

Онуки росли, і настав день, коли вони разом з мамою вирушили у далеку подорож до Києва для участі в освяченні Київського Українського храму. Господь надзвичайно благословив наших дорогих онуків тим, що вони могли особисто сказати пророку Томасу С. Монсону, у відповідь на його запитання, чи будуть вони служити на місії: “Так, будемо!” Минули роки. Було відкладено навчання та інші важливі справи. Василь Мальцев отримав покликання та служить Господу у Ростовській місії. Олександра Мальцева служить у Санкт-Петербурзькій місії, розповідаючи людям про відновлену євангелію Ісуса Христа. Чи легко їм було зважитися на цей крок у розпал пандемії? Думаємо, ні, але вони виконують свою обіцянку, дану пророку 11 років тому. Є прекрасний мудрий вислів: “Я не казав, що це буде легко, але я обіцяв, що це буде варте того”. Ця фраза дуже допомагає нашій сім’ї прислухатися до пророка у виборі правильних рішень.

Останнім часом ми зіштовхнулися із найскладнішим випробуванням нашої віри, коли можливою жертвою може стати наше життя. Багато засобів масової інформації кричать про те, що вакцинація небезпечна, що це змова проти людей і таке інше. Скільки ж молитов, питань, сумнівів, відчаю, ремствувань спрямовується останнім часом у небеса! Але відповідь є. Президент Рассел М. Нельсон, пророк Господа, каже нам: “Вакцинуйтеся з мудрістю… Зважте всі обставини, і особливо медичні, і будьте спокійні. Ангел-руйнівник пройде повз ваш будинок”. Ми віримо, що, виконуючи поради пророка, ми будемо під захистом.

Читаючи Писання, ми бачимо, що йти за пророком не було легко та безпечно, але завжди було правильно. Згадуються піонери-святі останніх днів, їхнє прагнення побудувати Сіон, їхнє переселення в Долину Солоного озера. Коли ми читаємо про їхні тяготи та поневіряння, віру та випробування, у нас мимохіть навертаються сльози. Чи всі вони прийшли туди, куди мріяли прийти? За земним розумінням—ні, але за небесними законами вони зараз там, куди хочуть потрапити зрештою всі. Вони—праворуч від нашого Господа.

Розмірковуючи про сьогоднішні дні, ми усвідомлюємо, що довгий час ми всі жили у відносному благополуччі та насолоджувалися благословеннями. Зараз же для нас настав час Виходу та перевірки нашої віри. Легких шляхів на землі немає. Ми вибрали цей шлях у доземному житті і маємо пройти його. Коли нам важко приймати рішення, ми згадуємо про випробування святих, які жили до нас, і нам легше робити правильний вибір.

На останній генеральній конференції Президент Рассел М. Нельсон закликав нас протистояти спокусам світу, приділяючи у своєму житті час для Господа щодня. Він також закликав нас протестувати наш духовний фундамент на міцність, “щоб у кожного з нас була міцна духовна основа, побудована на камені нашого Господа Ісуса Христа”.

“Виберіть собі сьогодні, кому будете служити. А я та дім мій будемо служити Господеві!” (Ісус Навин 24:15). Ці слова є девізом нашої сім’ї, і вони прикрашають одну зі стін нашого будинку.

Роздрукувати