2004
Слова Христа—наша духовна Ліягона
Tpaвeнь 2004


Слова Христа—наша духовна Ліягона

Сприймімо всім розумом і серцем слова Христа!

Для мене було честю і привілеєм підтримати разом з іншими членами Церкви в усьому світі Перше Президентство і Кворум Дванадцятьох Апостолів як пророків, провидців та одкровителів. Ми смиренно проголошуємо, що вони є «особливими свідками імені Христа в усьому світі» (див. УЗ 107:23). Ми свідчимо, що вони говорять «так, як їх спонукає Святий Дух. І те, що вони говоритимуть, спонукувані Святим Духом, буде Писанням, буде волею Господа, буде думкою Господа, буде словом Господа, буде голосом Господа і силою Бога на спасіння» (див. УЗ 68:3–4). Спаситель сказав: «Чи Моїм власним голосом, чи голосом Моїх слуг, все одно» (див. УЗ 1:38). Ми заявляємо світові, що ці слуги Господа в останні дні промовляють слова Христа.

Спаситель сказав: «Дослідіть-но Писання, бо … вони ж свідчать про Мене!» (Іван 5:39). Апостол Павло писав своєму вірному напарникові Тимофію: «Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності» (2 Тимофію 3:16). Ми проголошуємо світові, що Книга Мормона є Писанням, даним через натхнення Боже. Вона також корисна для навчання, докору, направи, виховання в праведності.

Ми голосно заявляємо, що Книга Мормона є Словом Божим, перекладеним з давніх літописів даром і силою Бога. Цей давній літопис був написаний і збережений, щоб він міг з’явитися на здійснення пророцтва і стати супутнім до Святої Біблії Писанням—ці книги мають об’єднатися у руках Господа (див. Єзекіїль 37:16–20). У Книзі Мормона нас закликають бенкетувати «словами Христа; бо ось, слова Христа скажуть вам усе, що вам треба робити» (2 Нефій 32:3). Ми свідчимо, що Книга Мормона є другим свідченням про життя і місію Спасителя. Вона дійсно є «ще одним свідченням про Ісуса Христа». Ми заявляємо, що Книга Мормона містить слова Христа.

За шість сотень років до народження Христа Господь повелів давньому пророку Легію залишити із сім’єю Єрусалим і вирушити в дивовижну подорож, що зрештою приведе їх до землі за великими водами, що стане для них «землею обіцяною». Книга Мормона—це письмена, що розповідають про існування цього народу на давньому американському материку. В них містяться пророчі письмена й одкровення, дані цьому народу. До цих божественних одкровень включено багато пророцтв про народження Спасителя, Його служіння і величну спокутуючу жертву. Вони описують Його розп’яття і воскресіння й передрікають Його пришестя до цієї давньоамериканської цивілізації. Ми читаємо у Книзі Мормона, що після Свого воскресіння і піднесення на небеса Ісус Христос справді явив Себе їм. Послухайте описання цієї величної події в історії людства і спробуйте відчути цей дух.

«І тоді сталося, що зібрався великий натовп людей…

І вони … говорили про цього Ісуса Христа, про смерть якого було дано ознаку.

І … коли вони так розмовляли між собою, вони почули голос, і линув він нібито з небес; і вони … не зрозуміли голос, який почули; … цей голос був ані грубим, ані гучним; проте, і незважаючи на те, що це був тихий голос, він проникав у них аж до самого нутра, так що не було жодної часточки їхнього тіла, яку б це не змусило здригнутися; так, він проникав у саму душу і запалив їхні серця.

І … знову вони почули голос і не зрозуміли його.

І знову, втретє, вони почули голос, і відкрили свої вуха, щоб почути його; і їхні очі повернулися в напрямі цього звуку; і вони пильно дивилися в небеса, звідки лунав той звук.

І ось, з третього разу вони зрозуміли голос, який почули; і він сказав їм:

Ось Мій Улюблений Син, в якому Я задоволений, в якому Я прославив своє ім’я—слухайте Його.

І … коли вони зрозуміли, вони кинули оком знову на небеса; і ось побачили вони Чоловіка, який сходив з небес; і був Він одягнений у білі шати; і Він спустився і став поміж них; …

І сталося, що Він простер Свою руку вперед і звернувся до людей, кажучи:

Дивіться, Я є Ісус Христос, про якого пророки свідчили, що Він прийде на землю.

І знайте, Я є світло і життя світу; і Я випив з тієї гіркої чаші, яку Батько дав мені, і прославив Батька, взявши на Себе гріхи світу, в чому Я претерпів волю Батька в усьому від початку.

І сталося, що коли Ісус промовив ці слова, всі з натовпу впали на землю; бо вони згадали, що їм було пророковано, що Христос має явити Себе їм після свого сходження у небеса» (3 Нефій 11:1–12).

Спаситель благословив людей і навчив їх Своїй славетній євангелії, як робив це в Єрусалимі. Ми благословенні Його словами на сторінках Книги Мормона, словами самого Христа, сказаними представникам давньої цивілізації.

Коли Легій і його сім’я отримали повеління залишити Єрусалим, їм було дано священне знаряддя, яке служило їм компасом, вказуючи напрямок у подорожі. Ми читаємо, що воно працювало тільки згідно з їхньою вірою в Бога. Алма, пророк Книги Мормона, сказав своєму синові Геламану, що компас називався «Ліягона» (Алма 37:38). Він говорив:

«А тепер, сину мій, я б хотів, щоб ти зрозумів, що все це є не без натяку; бо через те, що наші батьки були надто ледачими, щоб підкоритися цьому компасові (а це справи мирські), вони й не процвітали; так само є і з справами духовними.

Бо дивись, саме так, як легко підкоритися слову Христа, яке вкаже тобі прямий шлях до вічного блаженства, так було і для наших батьків підкоритися цьому компасові, який би показав їм прямий шлях до землі обіцяної.

А тепер я питаю, хіба немає символу в цьому? Бо так само, як цей дороговказ привів наших батьків, які прямували за його курсом, до землі обіцяної, так і слова Христа, якщо ми прямуємо за їхнім курсом, ведуть нас понад цією долиною печалі до набагато кращої землі обіцяної.

О сину мій, не дозволяй нам бути ледачими, через легкість шляху» (Алма 37:43–46).

Отже, брати і сестри, ми бачимо, що слова Христа можуть бути особистою Ліягоною для кожного з нас, вказуючи шлях. Не будьмо ледачими через легкість шляху! Сприймімо всім розумом і серцем слова Христа, записані у Святому Писанні й проголошені сучасними пророками, провидцями і одкровителями! Бенкетуймо з вірою і старанністю словами Христа, бо слова Христа будуть нашою духовною Ліягоною і будуть вказувати нам все, що необхідно робити! Про це я складаю урочисте свідчення, в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати