2022
Ісус Христос—мій Спаситель
Квітень 2022


Послання президентства території

Ісус Христос—мій Спаситель

У 1990 році в нашій сім’ї народилася наша перша дитина—прекрасна маленька дівчинка. Радянський Союз розпався, і моя країна—Естонія—знову мала релігійну свободу. Багато людей почали одружуватися в церквах або приносити в церкву малих дітей для хрищення. Хоча ми з дружиною також думали про те, щоб охристити свою донечку, однак вирішили не робити цього. Ми не бачили в цьому сенсу. Для багатьох людей відвідування Церкви було просто модою на той час. То була традиція, яку багато років забороняли, а тепер знову з’явилася можливість дотримуватися її. Часто люди, які брали участь в обряді, навіть не вірили в Бога. Ми також не були віруючими, тож взагалі не бачили сенсу в тому, щоб христити свою дитину, не маючи віри в Бога та Ісуса Христа. Я думав у той час, що хрищення має бути скоріше завітом з Богом, але що могла моя дитина, якій було лише кілька місяців, знати про завіт? Тож хоча ми й не охристили свою дитину в лютеранській церкві, це змусило нас уперше подумати про Бога і Його священні обряди.

Минуло два роки, ми познайомилися з місіонерами, й вони розповіли нам про відновлену Церкву Ісуса Христа і про її принципи. Мені це здалося настільки правдивим, що вже під час нашої першої зустрічі ми заявили, що хочемо охриститися. Під час наступних зустрічей місіонери навчали нас і готували до хрищення. Серед найважливіших учень для мене було розуміння того, що Ісус Христос є моїм Спасителем. Він приніс у жертву Своє життя за мої гріхи, щоби я зі своєю сім’єю міг жити вічно з нашим Небесним Батьком. Я пам’ятаю, як думав про те, яким чином виявити вдячність Йому за те, що Він зробив для мене. Я зрозумів, що єдиний спосіб виявити Йому вдячність—це сприйняти Його вчення, жити за ним і служити Йому.

Ось уже 30 років свого життя я присвятив служінню Йому, і я можу свідчити, що вірю в Христа. Як член Його Церкви я вірю в Нього всім своїм серцем. Як його служитель я хочу запросити кожного “прий[ти] до Христа і вдосколю[ватися] в Ньому, - як сказав Мороній, - і відрин[ути] від себе всю безбожність” (Мороній 10:32). Я свідчу, що Він є Сином Божим, Спасителем світу.

Джозеф Сміт, перший пророк цього розподілу, писав:

“Ми віримо в Бога, Вічного Батька, і в Його Сина Ісуса Христа, і в Святого Духа”.

“Ми віримо, що завдяки Спокуті Христа все людство може бути спасенним через послушність законам і обрядам євангелії” (Уложення віри 1:1, 3).

Незалежно від віку, статі або раси ми всі можемо бути спасенними за однакових умов. Ми повинні вірити в Нього, каятися в своїх гріхах, христитися в Його ім’я, отримати дар Святого Духа і витерпіти до кінця, аби мати змогу отримати вічне життя. Господь Бог посилав Своїх святих пророків серед людей проповідувати це в усі віки, а також у наш час.

За сотні років до земного служіння Христа пророк Ісая писав про Нього: “Направду ж Він немочі наші узяв і наші болі поніс. …

А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено!” (Ісая 53:4–5).

Якщо ми дійсно спроможні відчувати до себе Спасителеву любов та можливості, які Він дав нам завдяки Його Спокуті, то не будемо гаятися з покаянням у своїх гріхах. Що це означає? Це означає, що ми будемо дотримуватися Божих заповідей і упорядкуємо своє життя. Це означає, що ми будемо каятися в гріхах, як великих, так і маленьких. Це означає, що ми будемо любити ближнього, жити взірцевим життям і будемо добрим подружжям. Це означає, що ми будемо показувати своїм дітям, як іти шляхом істини й мудрості своїм прикладом і повчаннями. Це означає, що ми будемо чесними у своїх справах і будемо служити іншим, зокрема проповідувати євангелію Ісуса Христа у світі й служити з любов’ю тим, хто в нужді.

Я сподіваюся, що всі ми пізнаємо і полюбимо нашого Господа, якщо будемо виконувати Його слово, виявлятимемо готовність бути серед тих благословенних, хто почув Його дорогоцінні слова у Гефсиманському саду в останній вечір Його земного життя і повірив їм: “Життя ж вічне це те, щоб пізнали Тебе, єдиного Бога правдивого, та Ісуса Христа, що послав Ти Його” (Іван 17:3). Я також свідчу про це в ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати