2022
Ісус Христос—мій Викупитель!
Квітень 2022


Місцеві сторінки

Ісус Христос—мій Викупитель!

Уперше я почув ім’я Ісус, коли мені було років 8. Я пам’ятаю, як світлим сонячним днем дехто з моїх друзів у святковому одязі разом зі своїми батьками кудись ішов з радісним обличчям. Поки черговий друг чекав на своїх батьків біля під’їзду, я запитав у нього, чому він так святково вдягнений, на що той відповів: “Сьогодні ж Великдень!”

Я не знав, що це за свято, і запитав про це у друга. Він відповів, що славлять якогось Ісуса. Коли я спитав, чому вони це роблять і Хто Він Такий, мій друг сказав, що не знає, Хто це, але Він помер за нас. Я спробував уточнити, для чого Він це зробив і що це означає. Однак мій друг не зміг більше нічого пояснити.

Після тієї події іноді я знову і знову чув про Ісуса Христа, але, як і той мій друг з дитинства, перестав цікавитися, чому Він помер за нас.

Минали роки, я дорослішав. Ім’я Ісуса Христа супроводжувало мене. То тут, то там я чув про Нього від інших, але я просто чув, що люди про Нього говорять. І те, що я чув, було схожим на відповіді мого друга з дитинства—вони не розуміли масштабу подій і наслідків, пов’язаних з іменем Спасителя Ісуса Христа!

У моєму житті настав особливий день, і Небесний Батько удостоїв мене можливістю охриститися у купелі Черкаської філії Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів владою Його святого священства.

За роки перебування в Церкві я не лише зрозумів, але тепер і певно знаю, що Ісус Христос—Син Бога і Викупитель світу, що суд над усім людством в кінці останнього Тисячоліття буде Його, тому що Він—Творець усього:

“Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.

І життя було в Нім, а життя було Світлом людей” (Іван 1:3−4).

Нещодавно, вивчаючи Книгу Мормона, я прочитав в Алма 7:7 слова Алми молодшого, сказані ним за 83 роки до Р.Х.:

“Бо слухайте, я кажу вам, багато чого станеться; і знайте є одна річ, яка є більш важливою, ніж усі інші,—бо знайте, не дуже далеко той час, коли Викупитель буде жити і прийде до Свого народу”.

Тобто ця подія буде початком спокутувального земного шляху Господа Ісуса Христа, і тому все інше, що станеться з людством, стає не таким важливим, як прихід Месії в земне життя—до Свого народу!

Мені дуже подобається розмірковувати над Писаннями. Якщо спробувати вибрати з усіх Священних Писань одне єдине, найважливіше слово, то, на мою думку, цим найважливішим словом і кульмінацією усього є вигук Спасителя: “Звершилось!”

Саме завдяки цьому саме життя і здатність діяти будуть тривати в Славах буття Вічного Бога!

Я дуже тішуся з того, що я є одним з творінь нашого Небесного Батька, що я створений за Його образом і подобою. Я дуже вдячний за Його Єдинонародженого Сина, нашого Викупителя Ісуса Христа! Він—мій Друг, мій Бог, моя Пасха на віки вічні! Я знаю це і свідчу про це в ім’я нашого Спасителя Ісуса Христа!

Роздрукувати