2022
План щастя
Березень 2022


План щастя

Британськими вченими було проведено такий експеримент: чотири пари мишей помістили до вольєру з усіма умовами, щоб визначити, як вони будуть поводитися за найбільш комфортних умов життя. Спочатку відбувалося стрімке зростання популяції мишачого царства, але потім почалося поступове зменшення їхньої чисельності, що не спостерігається в природному середовищі. Матері припинили вигодовувати своїх дитинчат, почалися утиски слабких з боку сильних, канібалізм та прояви інших схильностей, які є зовсім неприродними для мишей. Зрештою всі померли без війни, епідемій, за комфортних умов проживання. Цей експеримент повторювали багато разів з однаковим результатом.

Цей вражаючий результат стосується не лише мишей! Бог створив людину для щастя. А що таке щастя? Це коли все є? Усе є, а значить ні до чого прагнути?

У житті я зустрічав молодих, заможних, красивих, освічених людей, які до тридцати років вже втратили смак до життя. Їм все легко давалося. Життя для них стало прісним, монотонним і сірим. Вони пішли з цього життя. Життя у достатку, але без Бога не може бути повноцінним.

У житті кожної людини світло—це Бог, повітря—це Його спадок, залишений у Священних Писаннях. Пізнаючи Бога та Його план, ми можемо бути щасливими. Богу потрібні активні помічники, щоб трудитися на Його ниві. Не варто витрачати своє життя марно. Якщо ми дотримуємося законів євангелії, Бог дає нам можливості зростати й корисно використовувати час, відведений нам на землі. Якщо ми розуміємо ці принципи й допомагаємо іншим прийняти їх, то беремо участь у великій роботі Бога зі збирання Ізраїля. Цей світ дано нам для навчання. У ньому ми дізнаємося про протилежності: добро і зло, любов і ненависть, зустрічі й розлуки, здоровʼя і хвороби. Бог любить нас і дає нам все у розумних межах. Якщо ми хочемо бути щасливими у всі свої дні, то маємо довіритися Богові, як малі діти, йти за Ним по життю, тримаючись за “залізний жезл”, який Він нам дав. З молитвою, у пості, щирому служінні, виконуючи заповіді, дотримуючись завітів і виконуючи обряди, допомагати нашому Небесному Батьку здійснювати Його план, створений для нашого щастя.

Роздрукувати