Книги й уроки
Розділ 5: Сотворіння


Розділ 5

Сотворіння

Зображення
The Earth as seen from space.

План Бога для нас

  • Чому нам потрібно було прийти нна землю?

Коли ми як духовні діти жили з небесними батьками, Небесний Батько розповів нам про Свій план, завдяки якому ми можемо стати подібними до Нього. Ми вигукували від радості, коли почули про цей план (див. Йов 38:7). Ми дуже хотіли отримати новий досвід. Щоб усе це сталося, нам треба було залишити Небесного Батька й зодягнутися у смертне тіло. Нам потрібно було інше місце для існування, де б ми могли підготуватися, щоб стати подібними до Нього. Наш новий дім було названо Земля.

  • Чому, на вашу думку, ми вигукували від радості, коли дізналися про план спасіння?

Ісус створив землю

Цей світ і все, що є в ньому, створив Ісус Христос. Він також створив багато інших світів. Усе це Він зробив силою священства під керівництвом нашого Небесного Батька. Бог Батько сказав: “Світи без числа створив Я; … і Сином Я створив їх, Який є Моїм Єдинонародженим” (Мойсей 1:33). У нас є й інші підтвердження цієї істини. Джозеф Сміт і Сідні Рігдон бачили у видінні Ісуса Христа. Вони свідчили, “що Ним, і через Нього, і від Нього світи є та було створено, і жителі їхні є синами й дочками, народженими Богові” (УЗ 76:24).

Процес сотворіння

  • У чому полягала мета Сотворіння?

Земля і все, що є на ній, спочатку були створені духовно, а потім матеріально (див. Мойсей 3:5). Плануючи створення матеріальної землі, Христос сказав тим, хто були з Ним: “Ми зійдемо, бо є простір там,… і ми зробимо землю, на якій вони зможуть жити” (Авраам 3:24).

Під керівництвом Батька Христос організував і сформував землю. Він відділив світло від темряви, щоб з’явилися день і ніч. Він упорядкував сонце, місяць і зорі. Він відділив води від суші, щоб з’явилися моря, річки та озера. Він зробив землю прекрасною і родючою. Він створив траву, дерева, квіти та всі інші види рослин. Рослини містили насіння, з якого могли виростати нові рослини. Потім Він створив тварин: риб, худобу, комах та птахів різного виду. Ці тварини могли відтворювати свій вид.

Тепер земля була готовою до найвеличнішого з усіх створінь—людини. Наші духи мали отримати тіла з плоті й крові, щоб вони могли жити на землі. “І Я, Бог, сказав Моєму Єдинонародженому, який був зі Мною від початку: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою; і сталося так” (Мойсей 2:26). Тож перший чоловік, Адам, і перша жінка, Єва, були створені, і їм було дано тіло, схоже на тіла наших небесних батьків. “На образ Божий її [людину] Він створив, як чоловіка та жінку створив їх” (Буття 1:27). Коли Господь завершив сотворіння, то був задоволений і знав, що робота Його—хороша, і Він відпочивав якийсь час.

Божі створіння вказують на Його любов

  • Як Божі створіння вказують на Його любов до нас?

Ми живемо у прекрасному світі. Подумайте про сонце, яке дає нам тепло і світло. Подумайте про дощ, який дає рослинам живодайну вологу для росту і робить світ чистим і свіжим. Подумайте про небесний спів птахів або радісний сміх друга. Подумайте про те, які дивовижні наші тіла—як ми можемо працювати, гратися й відпочивати! Коли ми розмірковуємо над усіма цими створіннями, то починаємо усвідомлювати, якими ж мудрими, сильними та люблячими є Вони—Ісус Христос і Небесний Батько. Вони проявили Свою величну любов до нас, забезпечивши усім необхідним.

Рослинний і тваринний світи були створені, щоб також приносити нам радість. Господь сказав: “Так, усе, що виходить із землі, у свою пору, зроблено для блага і на користь людини, щоб тішити око і радувати серце; Так, для їжі і для одягу, для смаку і для запаху, щоб зміцнювати тіло й оживляти душу” (УЗ 59:18–19). І хоч створінь Бога—безліч, Він знає й любить їх усіх. Він сказав: “Все пораховано для Мене, бо вони є Моїми і Я знаю їх” (Мойсей 1:35).

  • Розкажіть, за що ви вдячні Богу щодо сотворіння?

Додаткові уривки з Писань

Роздрукувати