Інститут
Урок 1. Матеріал для вчителя: Вивчення доктрини про вічну сім’ю


“Урок 1. Матеріал для вчителя: Вивчення доктрини про вічну сім’ю”, Вічна сім’я. Матеріал для вчителя (2022)

“Урок 1. Матеріал для вчителя”, Вічна сім’я. Матеріал для вчителя

Урок 1. Матеріал для вчителя

Вивчення доктрини про вічну сім’ю

Доктрина про сім’ю стосується всіх нас. На цьому уроці студентів буде запрошено оцінити свою довіру до мудрості Небесного Батька та Його плану про сім’ї. Студенти також обміркують, що вони можуть робити, аби допомагати створювати атмосферу, сповнену любові Христової, чуйності та поваги, під час обговорень доктрини про сім’ю.

Примітка: Якщо можливо, зв’яжіться зі студентами, які зареєструвалися для вивчення цього курсу, до їхнього першого уроку і запропонуйте їм вивчити підготовчий матеріал для першого уроку. На початку першого уроку переконайтеся, що всі студенти мають примірники підготовчого матеріалу. Використовуйте підготовчий матеріал під час обговорення у класі, щоб студенти могли зрозуміти, як він може допомогти їм готуватися до уроку і збагачувати їхній досвід із навчання. Ви можете витратити від 5 до 10 хвилин на початку цього уроку, щоб познайомитися одне з одним і привітати студентів на цьому курсі.

Рекомендації для навчання

Ми можемо довіряти досконалій любові й мудрості Небесного Батька та Ісуса Христа.

В якості вступу до цього курсу ви можете переглянути зі студентами зміст посібника або навчальний план для першої половини курсу. Аби краще ознайомитися із потребами студентів, попросіть їх анонімно скласти перелік цікавих для них тем або таких, які вони хочуть краще зрозуміти. Ви також можете попросити їх написати будь-які запитання, на які вони сподіваються отримати відповіді під час вивчення цього курсу. Зберіть написане ними і візьміть це до уваги, коли будете готуватися до наступних уроків.

Покращення нашого навчання і вивчення

Дізнайтеся про потреби студентів та їхні інтереси. У студентів буде більше бажання навчатися, коли вони відчуватимуть, що уроки сплановано відповідно до їхніх потреб та інтересів. Надайте студентам можливість висловити свої інтереси та запитання стосовно теми про сім’ю. Спираючись на відповіді студентів, слідуйте за Духом, щоб знати, коли під час викладання цього курсу зупинятися та обговорювати їхні інтереси та запитання.

Можете поставити такі запитання:

  • Назвіть кілька людей, яким ви довіряєте і чому?

  • Що ви би довірили цим людям?

Поділіть студентів на групи по три. Дайте кожній групі копію наведеного далі роздаткового матеріалу та попросіть їх виконати наступні інструкції.

Довіряти Небесному Батькові та Ісусу Христу

Вічна сім’я. Матеріал для вчителя—Урок 1

Попросіть кожного члена групи прочитати один з наступних уривків з Писань і знайти істини про Небесного Батька та Ісуса Христа, які можуть допомогти нам довіряти Їм: 2 Нефій 26:24; Мосія 4:9 та Ісая 55:8–9. Потім обговоріть наступні запитання:

  • Що з цих уривків з Писань ми можемо дізнатися про Небесного Батька й Ісуса Христа? Як істини, які ви знайшли, впливають на ваше бажання Їм довіряти?

  • Який у вас був випадок, коли ви відчули цінність довіри Небесному Батькові та Ісусу Христу або стали свідком такої події?

Довіряти Небесному Батькові та Ісусу Христу

Зображення
роздатковий матеріал учителя

Поясніть, що одним з найвеличніших доказів любові й мудрості Небесного Батька та Ісуса Христа є вчення про вічну сім’ю. Наша довіра Їм і плану Батька може допомогти нам орієнтуватися у різних поглядах світу стосовно питань сім’ї.

Роздайте студентам примірники документа “Сім’я: Проголошення світові”, (ChurchofJesusChrist.org) або попросіть їх знайти його цифровий варіант. Попросіть студентів вибрати кілька абзаців і прочитати та позначити фрази, які описують благословення та радість, які Небесний Батько бажає для них та їхніх сімей. Дайте студентам достатньо для цього часу, а потім попросіть їх розповісти про те, що вони позначили і чому.

  • Як ваші бажання щодо вашої сім’ї узгоджуються з бажаннями Небесного Батька для вашої сім’ї?

  • Чому так важливо довіряти мудрості та вічній перспективі Небесного Батька та Ісуса Христа, а не мудрості та перспективі світу?

Свідчіть або попросіть студентів свідчити про мудрість Небесного Батька й Ісуса Христа та Їхні бажання щодо наших теперішніх і майбутніх сімей.

Ми можемо створити таку атмосферу для навчання, де будуть присутні любов та повага.

Покажіть фотографію своєї сім’ї. Розкажіть про те, що вам подобається у вашій сім’ї і те, у чому ваша сім’я особлива.

Попросіть когось із студентів прочитати вголос слова старійшини Ніла Л. Андерсена в частині 2 підготовчого матеріалу.

  • Що для вас є найважливішим у тому, чого навчав старійшина Андерсен? (Ви можете допомогти студентам визначити наступну істину: Через те, що всі сім’ї відрізняються одна від одної, нам потрібно обговорювати Господні стандарти для сімей з повагою та чуйністю.)

Ви можете запросити студентів розказати про те, чого ми можемо дізнатися з прикладу Спасителевої любові, чуйності та співчуття до інших людей, які проходять через випробування у своїх особистих та сімейних обставинах. (Приклади можна знайти у розділі “Прагнете дізнатися більше?” підготовчого матеріалу).

Можна дати студентам кілька хвилин, щоб записати свої думки про наступне запитання:

  • Що я можу робити, щоб допомогти іншим відчувати любов і повагу під час обговорення теми про сім’ю та інших делікатних тем? (Якщо студенти вивчали частину 2 підготовчого матеріалу, то вони, можливо, вже записали деякі думки стосовно цього запитання. Ви можете дати їм час проглянути те, що вони записали).

Попросіть кількох студентів поділитися деякими думками, що вони записали.

Ви можете пояснити своїми словами, що протягом вивчення цього курсу студенти будуть обговорювати багато істин, у розумінні яких потрібна буде допомога Святого Духа. Через особливість особистих та сімейних обставин студентам потрібно буде особисте одкровення, щоб зрозуміти, як застосовувати вивчене. Через те, що деякі з наших найсильніших почуттів пов’язані з нашими сім’ями, для нашого ефективного навчання одне від одного та від Духа необхідно, щоб була атмосфера, сповнена любові, схожу на Христову, чуйності та поваги. Попросіть студентів зробити свій внесок у створення такої атмосфери.

Ви можете завершити урок, показавши студентам, де знаходиться підготовчий матеріал. Попросіть їх подумати, як їхнє особисте вивчення підготовчого матеріалу до початку уроку може допомогти всьому класу глибше вивчити доктрину про сім’ю. Попросіть їх ретельно готуватися до кожного уроку.

До наступного уроку

Заохочуйте студентів в їхньому навчанні до наступного уроку знайти, чому провідники Господньої Церкви незмінно дотримуються доктрини про сім’ю, яка записана у проголошенні про сім’ю, навіть коли загальнопоширені думки суперечать цій доктрині.

Роздрукувати